خانه
انجمن
خانم ها ناقص العقل هستند!!!
١٣٢٥
١٣٩
اکرم انتصاری
خانم ها ناقص العقل هستند!!!
حتما اینو شنیدین که مردها ناقص الاحساسن و خانوم ها ناقص العقل . البته این به اون معنی نیست که عقل خانوم ها کمتره ، نه!
برهان جالبی خوندم تو نت راجع به این مطلب.
شما نظرتون چیه؟
آقایون دور بر ندارید که آره درسته . بدون تعصب نظر بدین .
٩٢/٠٤/٠٤
نظرات کاربران
فکر کنم شما دارین در مورد کلمه نواقص العقل که در نهج البلاغه اومده صحبت میکنین!!اگه اشتباه نکنم خطبه 80!!این نواقص که اومده به معنای ناقص بودن یا کمی و کاستی نیست بلکه به معنای تفاوته!!!!!اما آقایون عادت دارن فقط به ظاهر توجه کنند!!!!اونایی که رفتن اون خطبه رو خوندن و اومدن شعار دادن که آره خانم ها ناقص العقلند!بهتر بود که قبلش تفسیرشم میخوندن!!!
این بود اون برهان!درباره عقل زن و مرد گفتنى است؛ عقل بر دو گونه است:
1. عقلى كه معيار كمال و قرب الهى است: «العقل ماعبد به الرحمان واكتسب به الجنان»؛ اصول كافى، ج 1، ص .؛ «عقل آن است كه با آن خدا پرستش مى شود و بهشت ها به وسيله آن به دست آيد». اين عقل همان «عقال» و زانوبند هواها و اميال نفسانى است.
2. عقل حسابگر، ابزارى و اينتسترومنتال )Instrumental Reason(كه كاربرد آن بيشتر در تنظيم معاش و سياسات است. در اين زمينه هر چند به طور معمول مرد از زن پيشى مى گيرد؛ ولى اين معيار كمال نيست و چنان كه گفته شد نوعى تقسيم كار طبيعى و تكوينى است و در مقابل آن زن نيز از مهر و عاطفه افزون ترى برخوردار است. از توضيح ياد شده روشن مى شود كه تعبير اميرمؤمنان عليه السلام تحقير كننده زن و برترى ارزشى مرد بر زن نيست؛ بلكه هشدار به كسانى است كه در هر مسئله اى انتظار حركتى مردگونه از زنان دارند. سخن آن حضرت در واقع توجه به اين نكته است كه زن موجودى سراپا شور و احساس و عاطفه است و در برخورد با او نبايد انتظار حسابگرى هاى مردانه را داشت؛ بلكه بايد دقيقاً روان شناسى او را به دست آورد و به تناسب آن با وى روبه رو شد.
از نظر يافته هاى علم روانشناسى، زنان و مردان در نوع هوش با هم متفاوت هستند. مردان، هوشيارى با ديد متمركز دارند و زنان هوشيارى با حواس و ديد باز. همين مسأله در نوع قضاوت مرد و زن تأثير مى گذارد. مردان به طور معمول در صدور رأى تمام جوانب مخفى را مى بينند اما خانم ها به طور غالب به اشدّ مجازات فكر مى كنند، زيرا همان گونه كه در ابراز محبت سريع هستند در اعمال خشم هم شديد هستند محمد مجد، روان شناسى زن و مرد، ص 101 و 97..
نكته ديگر اين است كه زنان هميشه خواهان برقرارى ارتباط هستند. از اين رو تمايل دارند تا ديگران را در تصميم گيرى هاى خويش شركت دهند و چون سليقه هاى افراد گوناگون است روند انتخاب و تصميم گيرى زنان نسبت به مردان كه محور تصميم گيرى هاى آنها، خودشان و قدرت تعقّل آنهاست، كندتر خواهد بود.
روان شناسان مى گويند: مردان در ابتدا خودشان تصميم مى گيرند و بعد آماده هستند كه بر مبناى اطلاعات ديگران تصميم خويش را تغيير دهند، اما زنان با دخالت دادن ديگران در تصميم گيرى ها و در نظر گرفتن تمام سليقه ها و خواسته هاى افراد خانواده تصميم مى گيرند و سعى مى كنند در تصميم گيرى هاى خود، نظر همه را تا حدّى تأمين كنند.
جان گرى روان شناس مشهور مى گويد: «مرد ابتدا هدف را پيدا مى كند، بعد حرف مى زند و زن حرف مى زند و بعد هدف را پيدا مى كند»
جان گرى روان شناس مشهور مى گويد: «مرد ابتدا هدف را پيدا مى كند، بعد حرف مى زند و زن حرف مى زند و بعد هدف را پيدا مى كند»... خب این که خیلی بده!!
2. عقل حسابگر، ابزارى و اينتسترومنتال )Instrumental Reason(كه كاربرد آن بيشتر در تنظيم معاش و سياسات است. در اين زمينه هر چند به طور معمول مرد از زن پيشى مى گيرد؛ ولى اين معيار كمال نيست و چنان كه گفته شد نوعى تقسيم كار طبيعى و تكوينى است و در مقابل آن زن نيز از مهر و عاطفه افزون ترى برخوردار است. از توضيح ياد شده روشن مى شود كه تعبير اميرمؤمنان عليه السلام تحقير كننده زن و برترى ارزشى مرد بر زن نيست؛ بلكه هشدار به كسانى است كه در هر مسئله اى انتظار حركتى مردگونه از زنان دارند..... (با این فراز کاملا موافقم .. منتهی میخوام عرض کنم حال که در این بخش از عقل زن دچار کاستی است و در مقابل از مهر و عاطفه افزون تری برخوردار است بجاست که در کارهایی که نیاز به سیاست بیشتر و عاطفه کمتری دارد کمتر دخالت کند و در واقع اصلا ورود پیدا نکند مشاغلی مانند قضاوت ، وکالت، مشاغل مهم سیاسی و اقتصادی کلان .. اما متأسفانه این مسائل رعایت نمیشوند.. با احترام به تمام خانمهای جیمی... به امید امیدواری
بابت انجمنت ممنونم!!!!البته راجع به این موضوع نظرات و تفسیرهای زیادی هست!!!!!من منتظرم که ببینم شما به چی رسیدی...
ایمان؟؟؟قبلا هم بهت گفتم الانم میگم!!!!تو اولین زنی که تو زندگیت شناختی مادرت بوده!!!وقتی این حرفارو میزنی اولین زنی که یادم میفته مادرته!!!!!من خیلی ازت دورم تا این حرفتو به خودم نسبت بدم!!!ولی زنهای زیادی نزدیکتن که به اونا نسبتش بدم!بــــعله!
دروغ گفتم ... زن ها خیلی عاقل ان ... و مردها بیشتر از اونها ... حالا خوب شد ... ؟ ... راضی شدی؟ ... همین رو میخواستی؟
این دلیل ناقص الاحساس بودن آقایون!!! مغز يک مرد در مقايسه با مغز يک زن، مدت زمان بيشتری احتياج دارد تا تغيير وضعيت بدهد. بنابراين هنگامی که خانم ها با همسرشان مشغول گفتگو در باره مسائل مادی و اقتصادی هستند يا درگير مکالمه ای روشنفکرانه هستند و ناگهان بخواهند از احساساتشان صحبت کنند، احتمالا" می بينند که همسرشان حوصله اين کار را ندارد؛ زيرا به همان سرعت آنها نمی توانند از وضعيتی به وضعيت ديگر (از نیمکره چپ که مربوط به مسایل منطقیست به نیمکره راست که مربوط به مسایل عاطفیست )تغيير جهت بدهند.
به نظر من دقیقا درسته...مخصوصا برای غالب مردها...اینم که میگن خانم ها ناقص العقل اند فکر میکنم فقط به خاطر اینه که خانم ها بعضی جاها به جای اینکه از عقلشون استفاده کنن،به احساسشون اعتماد میکنن و شاید نتیجه ی کار خراب شه...ولی اصولا مرد ها چه از احساس و چه از عقلشون استفاده کنن،نتیجه ی کار از خانم ها بد تر میشه...
این کلیت نداره!!!!فقط در بعضی شرایط خانمها احساسی میشن!همیشه که اینجوری نیست!آقایون هم که گفتم تغیر وضعیت دادن براشون سخته!!
این کلیت نداره!!!!فقط در بعضی شرایط خانمها احساسی میشن!همیشه که اینجوری نیست!آقایون هم که گفتم تغیر وضعیت دادن براشون سخته!!
اره هر وقت اینو گفتم دخترا مخالفت کردن اما این عین واقعیته چون تفسیر کتابی نیست تحقیق میدانی هست...چیزیه که دیدم و بارها ازش استفاده کردم و کاملا هم جواب داده البته درسته استثنا وجود داره اما اینکه بگیم قابل کنترله نه نیست...
اولا آقایون ناقص الاحساس نیست بلکم از خانوم ها احساسی ترند ! فقط بحث اینجاست که مرد برای هضم دلتنگیاش گریه نمی کنه قدم می زنه !
این دلیل ناقص الاحساس بودن آقایون!!! مغز يک مرد در مقايسه با مغز يک زن، مدت زمان بيشتری احتياج دارد تا تغيير وضعيت بدهد. بنابراين هنگامی که خانم ها با همسرشان مشغول گفتگو در باره مسائل مادی و اقتصادی هستند يا درگير مکالمه ای روشنفکرانه هستند و ناگهان بخواهند از احساساتشان صحبت کنند، احتمالا" می بينند که همسرشان حوصله اين کار را ندارد؛ زيرا به همان سرعت آنها نمی توانند از وضعيتی به وضعيت ديگر (از نیمکره چپ که مربوط به مسایل منطقیست به نیمکره راست که مربوط به مسایل عاطفیست )تغيير جهت بدهند.
دوما خانوما هم ناقص العقل نیستن چون زن و مرد هر دو انسانند و انسان عقل کامل داره ... من یه چرتی شنیدم که میگه اگه از بین 2 تا زن رد بشی هوشت کم میشه ... اینا مال زمانه جاهلیته به خدااااااااا
دوست خوبم به نظرم مردها تا سن 20 سالگی احساسات دارن ! از اون به بعد نه ! ولی خانم ها کاملا احساساتی هستند در تمام شرایط...
نقص عقل زنان، در کلام امام علی ( علیه السلام)، پدیده ای مربوط به شرایط خاص اجتماعی است زمانی که مرده تمام امور جامعه رو برعهده داشتن و زنهافقط امور خانواده رو.. صاحبان این دیدگاه معتقدند که در گذشته مردان در به وجود آوردن محیط نامناسب برای رشد عقلی زنان نقش داشته اند . بنابراین با تغییر شرایط اجتماعی و حضور زنان در جامعه برطرف شده است!
حالا خوبه در مورد نصف عقل خانمها در قرآن صحبت شده!!!!درمورد عقل آقایون که چیزی نگفتن!!هنوز در مورد داشتن و نداشتنش شک هست!!!
من قبلا در اين باره نظر دادم :))))))))))))) يه شعر معروفي رو هم از رهي معيري (با عنوان سواركاران)براتون گذاشتم. لازمه دورباره براتون تايپش كنم يا خودتون گرفتين قضيه رو :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) لذتي كه توي خوندن اين شعر هست توي خوندن بامزه ترين كتابهاي جوك هم نيست :))))))))))))))))))))))) آيييي من باهاش حال ميكنم:))))))))
بفرما اينم خدمت شما (^_^) آن شنیدستم که در میدان کورس ///بانوان چابک سواری می کنند///گرد میدان از سحر تا شامگاه///پویه چون ابر بهاری می کنند///تا فرا آید زمان امتحان///روز و شب ساعت شماری می کنند///مردکی گفتا که زنها بی ثمر///سوی میدان ره سپاری می کنند///چون ز آذاب سواری عاری اند///بهره خود شرمساری می کنند///گفتمش بر دوش مردان سالهاست///این جماعت خر سواری می کنند :)))))))))))))))))
من فکر میکنم منظور اینه که خانم ها در برخورد بامسائل شاید کمتر عقلانی کار میکنن و بیشتر احساساتی میشن و تصمیم میگیرن!که البته به نظرمن هیچ مطلقی وجود نداره که همه خانم ها اینجورین!بعضیا خیلی خوب و به موقع و به جا با عقلشون تصمیم میگیرن.در مورد آقایون هم به نظر من احساس دارن ولی بعضیا کمتر بروز میدن بعضیا بیشتر بعضیا هم کلا بروز نمیدن!
زن و مرد برابرند . مرد ها احساسشون کمی کمتره و زن ها منظقشون کمی کمتره برا همین که میگن با هم کامل میشن و هیچ جای دنیا هم گفته نشده که منطق بهتر از احساسه یا برعکس بنابراین نمیشه یکی رو بر دیگری بر تری داد ..... ( ملطفت شدین خانوما بهترن یا حالیتون کنم خخخخ )
نـبـایـد جـنـسیـتـی بـرخـورد کـرد /مـرد و زنـش هـیـچ فـرقـی نـداره -هـمـه ی مـا "انــســآن" هـسـتـیـم انـسـآنـهـا هـمـشـون قـدرت تـفکـر تـعـقـل و قـشـنـگتـریـنـش "احـســآس"دارنـد پـس هـیـچـکـس بـر دیـگری بـرتـری وجــودی نـدآره - کـسـی کـه احـســاس تـو وجـودش نــبـاشـه آدم نـیـسـت ....
مغز جفتشون مثل هم کار میکنه...منتها چون مردا احساس ندارن میرن سراغ مخشون..ولی زنا اول احساس بعد مخشون..بخاطر همون حرفشون از سر احساس
موافقم.. و چون حرفشون از سر احساسه بنابراین تصمیماتشون ممکنه احساسی باشه که اصلا خوب نیست.. (البته این قاعده کلیت نداره و خانمهایی داریم که واقعا در اخذ تصمیمات بزرگ مهارت کافی و وافی دارن و حتی در برخی از موارد از مردها هم بهترن) ..
علت ناقص العقل و الایمان بودن زنان از دیدگاه امام علی(ع):::بخشی از نکوهشهای نهج البلاغه راجع به زن، ظاهراً به جریان جنگ جمل بر میگردد; یعنی جنگی که به شهادت تاریخ، زمینة دو جنگ صفین و نهروان را فراهم آورد و در نهایت منجر به شهادت مظلومانة حضرت علی(ع) و پایان حکومت عادلانهاش گردید; بنابراین میتوان گفت: انگیزة حضرت (ع) در بیان آن خطبه، انگشت گذاردن روی نقاط ضعفی است که در نوع زنان موجود بوده و میتوانسته خطرساز باشد. در واقع حضرت (ع) خواستهاند با اشاره به نقاط ضعف موجود در نوع زنان، به انبوه مردمی که چشم و گوش بسته به دنبال یک زن راه افتاده و علیه امام عادل خویش فتنهای برپا ساختهاند، هشدار داده و آنان را از ادامة حرکت در مسیر باطل و خطرساز باز دارند.
البته حضرت علی (ع) در مواضعی دیگر از نهج البلاغه، آن جا که لازم بوده، از مردان نیز انتقاد نموده و معایب اخلاقی و عملی آنها را تذکر دادهاند. یا در جای دیگر، ضمن بیانات کوبندهای، مردم بصره و کوفه را با تعبیرات تندی همچون سبک عقلی و سفاهت مورد انتقاد قرار میدهند; یعنی درست همان خصلتی که به عنوان سومین صفت مذموم زنان در خطبة 79، بیان شده است.
قرآن کریم، ارزش انسانها را به تقوای آنها میداند و زن و مرد بودن را در رسیدن به کمال، دخیل نمیداند. مثلاً وقتی از حضرت مریم (س)، آسیه همسر فرعون، خواهر حضرت موسی (ع)، مادر حضرت مریم و بعضی زنان برجسته، چنان به نیکی یاد کرده و کمالاتشان را تصریحاً یا تلویحاً ذکر مینماید و به استعداد و لیاقتهای آنها در راه کسب کرامتهای انسانی، اعتراف مینماید، آیا میتوان پذیرفت حضرت علی (ع) که آشناترین انسانها به منطق قرآن است، در صدد تحقیر زن برآمده و او را موجودی پست و خوار معرفی نماید؟
از آن جا که در عرصة قضاوت و داوری، گاه نیاز به شهادت شهود هست و شهادت دو زن (طبق فرمودة خدای تعالی) برابر است با شهادت یک مرد، از سوی دیگر یکی از شرایط شاهد، دارا بودن قوای عقلانی است و به شهادت سفیه، نادان، ساهی یا غافل اهمّـیّت داده نمیشود، میتوان نتیجه گرفت که مقصود حضرت از نقص عقل، سفاهت و کم عقلی نیست; زیرا شهادت شاهد سفیه اصلاً پذیرفته نیست و مرد و زن با تعداد بیشتر و کمتر تفاوتی ندارند.
اين خطبه پس از فراغت از جنگ جمل بيان شده، جنگ جمل فاجعه اى بود كه به رهبرى عايشه به راه افتاد و هزاران نفر از مسلمانان در آن كشته شدند.
طبرى تعداد قربانيان اين جنگ را حداقل 10 هزار نفر كشته در اطراف شترى كه به عنوان نشان و علامت جبهه عايشه بود ذكر نموده است تاريخ طبرى، ج 6 ص 2472.. خطابات موجود در اين خطبه در حقيقت موشكافى يكى از زمينه هاى روانى، شخصى و شخصيتى فاجعه جمل و به گفته يكى از مفسّرين و مورخين مشهور اهل تسنّن، تعريضى به رفتار عايشه مى باشد. «هذا كلّه رمز الى عياشه»، (ابن ابى الحديد، شرح نهج البلاغه، ج 6، ص 214).
با صرف نظر از اينكه حديث امیر المومنین در نهج البلاغه ناظر به جنگ جمل و نقش تحريك آميز عايشه است، و با صرف نظر از اينكه آيا تفاوت حجم مخ و مخچه زن و مرد بيانگر تفاوت كمّى و كيفى عقل زن و مرد باشد، اين حقيقت قابل انكار نيست كه به كارگيرى و بهره گيرى زن و مرد از عقل و عاطفه متفاوت است تعقل زنان و بهره گيرى آنان از دريافت هاى عقلى نسبت به مردان كمتراست، همان طور كه عاطفه و احساسات مردان نسبت به زنان كمتر است، براساس نظام احسن آفرينش و به مقتضاى حكمت الهى، مسئوليت بين انسان ها تقسيم و براى انجام آن مسئوليت ها امكانات، شرايط و تجهيزات متناسب با آن در اختيار افراد قرار داده شد و اين شاهكار خلقت است كه زنان داراى عاطفه و احساسا بيشتر باشند تا مادرى مهربان براى فرزندان باشند و بتوانند نقش تربيتى خود را به درستى ايفا كنند.
همان طور كه مردان براى مديريت منزل و انجام كارهاى سخت نياز به قوه تعقل بيشتر و قدرت جسمى بيشتر دارند. بنابراين عبارت خطبه نهج البلاغه به هيچ وجه در مقام تحقير زنان به طور مطلق نيست بلكه صرفاً تبيين تفاوت تكوينى و تشريعى در مورد توانايى هاى زن و مرد و لزوم تطبيق وظايف و مسئوليت ها با توانايى هاست. ضمن آنكه هشدارى است براى انسان ها كه عدول از اين توانايى ها و وظايف فردى زمينه ساز فجايعى مانند آنچه در جمل گذشت مى گردد
ناقص العقلی شونو نمیدونم فقط همینو میدونم که مردا 80درصد عقل و 20درصد احساس دارن درحالی که زنا برعکس اینن درواقع 80درصد احساس و 20درصد عقل!!
من نگفتم بی عقلن دوستان اتفاقا در بعضی موارد هوش خانم ها خیلی بهتر جواب میده تا آقایون از قدیم گفتن پشت سر هر مر موفقی یه زن باهوشه:)
درضمن 20درصد هوش خانما برابر با 80درصد هوش آقایون به عبارتی خانما بیشتر از عقلشون کار میکشند تا آقایون.
نظرم اینه که اقایون احساسی نیستند واز روی عقل تصمیم میگیرند اما خانم ها از روی احساس تصمیم میگیرند چون که خانم ها روحیه ی لطیفی دارند
یک مثال:من به زبان فرانسوی بیشتر از انگلیسی مسلط هستم آیا این بدین معناست که من در زبان انگلیسی هیچ معلوماتی ندارم؟
فکر نمیکنم مشکلی باشه اگه بگیم در خانم ها احساس بر عقل برتری داره، چون این به خاطر نوع خلقتشان است.زن قرار است مادر باشد و فرزند در دامن او پرورش یابد پس طبیعی است که جنبه احساسی بالاتری داشته باشد.اما این به معنای ناقص العقل بودن او نیست. برعکس یک مرد چون قرار است چرخاننده زندگی باشه و با افراد زیادی سروکار داشته باشه باید منطق قویتر داشته باشه و تحت تاثیر احساسات نباشه.و اینها هیچکدوم باعث برتری یهک جنس بر دیگری نمیشه.

ادما تو شرایط مختلف رفتارای مختلفی دارن وبه نظر من اینجوری نیست که خانوما فقط احساس داشته باشن یا آقایون منطق ... بعضی وقتا برعکس میشه...هر دو جورشو دیدم ...