راهنمایی برای شناخت منوی قهوه
جانونی

راهنمایی برای شناخت منوی قهوه

نویسنده : الهام یوسفی

به این موضوع شک نداریم که تا به حال اکثر شما، احتمالاً در روزهای نخست کافه‌گردی‌تان، وقتی با اسامی عجیب و غریب صفحه قهوه‌های منوی کافی‌شاژ مواجه شدید ابروهایتان را در هم کرده‌اید، لب و لوچه‌تان کمی تا قسمتی آویزان شده و با خودتان گفته‌اید این‌ها دیگر چیست؟ این‌ها که می‌گویم همان اسامی عجیب و غریب فهرست سفارش است که هر روز هم عجیب و غریب‌تر می‌شود تا میل شما را برای امتحان طعم‌های تازه تهییج کند. مثلا: ماکیاتو، آمریکانو، کاپوچینو، ریستریتو، لاته، موکا آفوگاتو و فراپه و ... که عموما با ترکیبات قهوه به دست می‌آید و حتما هیچ وقت رویتان نشده که از باریستا، یا همان قهوه‌چی بپرسید که ترکیبات این چیزها چیست که می‌خواهد به خوردتان بدهد. حداقل کاری که این ستون می‌کند این است که شما را از این جهل دربیاورد و از این به بعد بدانید دقیقا آن چیزی که در کافه می‌خورید چیست. نکته مهم این است که بدانید این‌ها اسامی قهوه‌های مختلف نیست، تفاوت در قهوه‌ها به میزان سایین آن‌ها برمی‌گردد. البته که خود قهوه انواع مختلفی دارد اما اختلاف این اسامی به اختلاف نوع قهوه نیست. مثلا همان اسپرسو که شماره قبل درباره‌اش نوشتیم، در واقع به روش خاصی از دم کردن قهوه گفته می‌شود که در دستگاهی به همین نام دم می‌شود. دانه‌ها قبلا خوب آسیاب می‌شود و سپس با فشار زیادی آب گرم دریافت می‌کند. این ترکیب فشار و آب، قهوه را متراکم می‌کند. طوری  که یک جرعه اسپرسو حدود ۷ تا ۹ گرم قهوه آسیاب شده دارد. و اما کاپوچینوی محبوب همه! این نوشیدنی در ایتالیا مرسوم است و احتمالا علت محبوبیتش همان کف خاص غلیظ روی آن است. درواقع «کاپوچینو» تلفیقی از شیرجوشیده، کف شیر و قهوه است که به نسبت مساوی در فنجان شما وجود دارد. کاپوچینو در لغت به معنی کلاه کوچک است و به لایه کف در بالای قهوه گفته می شود. «لاته» دیگر نوشیدنی محبوب و مشهور ایتالیایی است که از دو بخش شیرجوشیده و قهوه ساخته شده است که از کاپوچینو شیر بیشتری دارد. اما کف زیادی ندارد. «موکا» هم  قهوه‌ای محبوب همراه با دسر شکلات است. ترکیب آن اسپرسو و پودر کاکائوی مخلوط با شیر است واین نوشیدنی باز هم یک ایتالیایی محبوب به شمار می‌آید. «آفوگاتو»! اسمش طوری است که آدم فکر می‌کند با چه نوشیدنی عجیبی روبه‌روست اما آفوگاتو برخلاف اسم سختش ترکیب آسانی دارد. ترکیب قهوه دم کرده داغ با بستنی وانیلی می‌شود آفوگاتو که در ترکیب نوشیدنی‌های گرم طبقه‌بندی می‌شود و در زمستان حسابی می‌چسبد. اما «فراپه» برخلاف بیشتر نوشیدنی‌های برپایه قهوه که گرم هستند، از نوشیدنی‌های سرد است.  قهوه و شکر و آب که در آن تکه‌های یخ وجود دارد. این نوشیدنی ساده یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های قبرس و یونان است اما گفته می‌شود ابداع آن کار فرانسوی‌ها بوده است. حالا که این چیزها را یاد گرفتید این را هم بدانید که باریستا به معنی «قهوه‌چی» است و البته به طور ویژه به شخصی گفته می‌شود که در کافی‌شاپ‌ها نوشیدنی‌هایی بر پایه اسپرسو را درست می‌کند و تحویل مشتری می‌دهد. این کار به قدری مهارت می‌خواهد که مسابقات داخلی و حتی بین‌المللی مثل «من باریستا هستم» برایش برگزار می‌شود.

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
یادداشت

آمار عادل خراب شده؟

٩٧/١٠/٢٧
درباره شخصیت فیروز کریمی که او را نسبت به بقیه متمایز می‌کند

کمدین جدی فوتبال

٩٧/١٠/٢٧
آیا تلویزیون بدون عادل فردوسی‌پور و با محمدحسین میثاقی توانسته تجربه برنامه‌سازی موفقی از شروع جام ملت

بدل عادل

٩٧/١٠/٢٧
آشنایی با کشتی‌گیر پهلوانی که یک قدم تا آرزوی بزرگ خود فاصله دارد

صادق‌زاده یک گام تا «پهلوان باشی»

٩٧/١٠/٢٧
جانونی

آینده‌ای که در تفاله‌های قهوه پیدا می‌شود

٩٧/١٠/٢٧
آنتن

سوژه هست ولی کم است!

٩٧/١٠/٢٧
درباره آمار عجیب و غریب « فیروز کریمی» در سرمربیگری تیم‌های مختلف؛

مرد هزار تیم

٩٧/١٠/٢٧
یادداشت

گل‌های نخوردنی

٩٧/١٠/٢٧
جارچی

جارچی 565

٩٧/١٠/٢٦
یادداشت

ابد و هر روز

٩٧/١٠/٢٧
بیفور ویژه

بیاین با هم تعامل کنیم!

٩٧/١٠/٢٧
ساختنیجات

صرفه جویی اقتصادی با لباس‌های قدیمی

٩٧/١٠/٢٧
پایان نامه

مبانی ویزیتوری یک

٩٧/١٠/٢٧
ناصرخان اکتور سینما

چی از جون تلویزیون می‌خواهید؟

٩٧/١٠/٢٧
شاخ هفته

دوز احساس

٩٧/١٠/٢٧
#توئیتری_ها

#رژیم_گرفتن

٩٧/١٠/٢٧
درباره مسیری که میثاقی تا رسیدن به پرکارترین مجری ورزشی صدا و سیما طی کرد

کی بود؟ چی شد؟

٩٧/١٠/٢٦
نمایشـــــگاه CES با دنـــیایـــی از اختراعــــــات جدید در لاس‌وگــــاس به اتمـــام رسید

#Consumer_electronics_show

٩٧/١٠/٢٧