یا فالوده خانگی بسازید یا بروید شیراز فالوده بخورید!
جانونی

یا فالوده خانگی بسازید یا بروید شیراز فالوده بخورید!

نویسنده : الهام یوسفی

و اما فالوده... همان‌طور که در شماره قبل خدمت‌تان عرض کردیم فالوده چه از نوع کرمانی و چه شیرازی، یک خوردنی اصیل ایرانی است که بعید است بتوانید در مناطق دیگر جهان نمونه‌اش را پیدا کنید، اما به راحتی می‌توانید در هر کجای جهان که هستید خودتان فالوده خانگی تهیه کنید. نکته جالب توجه درباره فالوده این است که  این خوردنی- نوشیدنی می‌تواند به نسبت گرمی یا خنکی هوا کاملا مایع، نیمه مایع، یا غلیظ و حتی جامد تهیه می‌شود. به‌طور مثال در استان‌های کرمان و یزد، پالوده بسیار پر آب است و برای رفع عطش مصرف می‌شده، ولی در شهرهای دیگر به نسبت خنکی هوا از آبکی بودن آن تدریجا کاسته می‌شده و بدون آن‌که مواد اولیه آن تغییر کند به صورت نیمه جامد در می‌آمده. 

اما برای مرحله اول طرز تهیه فالوده شیرازی: برای تهیه فالوده ابتدا مقداری نشاسته تازه را در آب حل کرد و آن را روی حرارت کم پخت تا کمی غلیظ شود. سپس داخل یک ظرف استوانه‌ای از جنس مس ریخته و با دسته چوبی به آن فشار وارد کنید. نشاسته به شکل رشته‌هایی نازک از بخش آب‌کش مانند انتهای ظرف بیرون می‌آید. این رشته‌ها را که گرم هستند مستقیم به داخل آب بسیار سرد بریزید تا سفت شوند. سپس این ماده باید روی یخ تراشیده و ریخته شود و با شربت ساده یا آب‌لیمو یا شربت آلبالو و کمی گلاب مزه‌دار شود. طعم‌هایی که می‌شود به فالوده اضافه کرد عبارتند از: آب لیمو، به لیمو، آب شاتوت، گلاب، عرق‌های گیاهی مثل شاه تره و نسترن و... البته لازم است بدانید که رشته‌های فالوده به صورت بسته‌بندی در بازار پیدا می‌شود و می‌توانید فقط با درست کردن شربت و آماده کردن رشته‌ها و ریختن شربت روی آن یک فالوده کمی تا قسمتی خانگی داشته باشید اما باز هم هیچ فالوده‌ای فالوده خود شیراز، آن هم در خیابان پشتی ارگ کریم‌خان‌زند نمی‌شود. پس توصیه ما این است که در فصل اردیبهشت به شیراز بروید و در این خیابان که پر از دکان‌های خوش عطر و بوی عرقیجات شیرازی است فالوده درجه یک شیراز را نوش جان کنید. و اما طرز  تهیه فالوده کرمانی: آب و نشاسته را مخلوط می‌کنیم و در قابلمه نچسب می‌ریزیم، و آن را روی حرارت اجاق قرار داده و با قاشق چوبی مرتب به هم می‌زنیم تا مایه فالوده بجوشد. سپس گلاب را اضافه کرده و آن را به هم می‌زنیم تا غلیظ و کاملاً کشدار و سفت شود و مانند توپ در وسط قابلمه قرار گیرد (برای این کار باید حداقل ۲۰ دقیقه وقت صرف کنیم). در ظرف بزرگی، آب و یخ فراوان می‌ریزیم و آن را نزدیک چرخ گوشت قرار می‌دهیم، پنجره چرخ گوشت را به آن وصل کرده و مایه فالوده را در چرخ می‌ریزیم. ظرف یخ را طوری قرار می‌دهیم که رشته‌های فالوده داخل آن بریزد. مرتب و به آرامی، با دست آن را زیرورو می‌کنیم. پس از اتمام کار مقداری یخ را خرد کرده و کمی گلاب و شربت آب‌لیمو هم اضافه می‌کنیم. نوش جان.

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
جارچی

جارچی 559

٩٧/٠٩/١٥
حکایت هفته

اندر حکایت مریدان و خاموشی چراغ

٩٧/٠٩/١٥
اینستادونی

اینستادونی 559

٩٧/٠٩/١٥
فتوچاپ

فتوچاپ 559

٩٧/٠٩/١٥
درباره «آستیگمات» دومین ساخته مجید رضا مصطفوی

تراکم خنده‌دار بدبختی

٩٧/٠٩/١٥
برای ابوالفضل زرویی نصرآباد که نوشته‌هایش را دوست می‌داشتم و جاده ناهموار طنز را برای نسل ما صاف کرد

اسطوره سبیلوی من

٩٧/٠٩/١٥
یادداشت

نگاهی کوتاه به زندگی و افتخارات اصغر فرهادی از ابتدا تا به امروز

٩٧/٠٩/١٥
یادداشت

بده بستون های سینمایی

٩٧/٠٩/١٥
چهره هفته

چهره هفته 559

٩٧/٠٩/١٥
پایان نامه

کتاب، چمبه، حمید هیراد!

٩٧/٠٩/١٥
شگرد

فالوورهایتان را بترکانید (قسمت دوم)

٩٧/٠٩/١٥
بیفور ویژه

زوج دیکتاتورِ جیمی

٩٧/٠٩/١٥
یک پرونده پر و پیمان درباره اصغر فرهادی و سبک فیلم‌سازی منحصر به ‌فردش که اسمش این هفته با انتشار همه می‌

سرِّ فرهادی

٩٧/٠٩/١٥
#توئیتری_ها

توئیتری ها 559

٩٧/٠٩/١٥
ناصرخان اکتور سینما

ببخشید شما؟

٩٧/٠٩/١٥
کدام کارگردان‌ها بیشترین شباهت را به فرهادی دارند؟

فرهادی‌بازها، فرهادی‌سازها، فرهادی شده‌ها!

٩٧/٠٩/١٥
هــمه چــیز درباره مهــم‌تــرین ارز ایــــن روزهــای دنــیــای تکــنولوژی

#ETHEREUM

٩٧/٠٩/١٥
دستپخت آخر آقای کارگردان، زیر ذره‌بین نقد

همه چیز درباره دانستن است

٩٧/٠٩/١٥
دات کام

پت و مت بسازید!

٩٧/٠٩/١٥
تمام شواهدی که نشان می‌دهد فرهادی درحال تغییر رویه در مسیر فیلمسازی‌اش است

فاز نو

٩٧/٠٩/١٥