تقدیم به جناب خرما... با احترام
جانونی

تقدیم به جناب خرما... با احترام

نویسنده : الهام یوسفی

در شماره‌های قبلی جانونی درباره جهان لبنیات حرف زدیم. البته هنوز حرف‌های زیادی مانده است اما با آمدن ماه رمضان، اتفاق مهمی در سبک زندگی غذایی ما می‌افتد که نمی‌توان از کنار آن به سادگی گذشت. خوراکی‌های تازه و خوشمزه و هیجان‌انگیز به سفره افطاری ما اضافه می‌شود؛ انواع فرنی و ماقوت، شله زرد و انواع آش‌های خوشمزه و پر رنگ و لعاب و ده‌ها غذای دوست‌داشتنی دیگر. در عین حال فاصله میان وعده‌های غذایی ما زیاد می‌شود و لازم است برخی نکات پزشکی را در خوردن و آشامیدن برای حفظ سلامت خود در نظر داشته باشیم. برای همین تصمیم گرفتیم در حد امکان این ستون را ماه رمضانی کنیم و در کنار گفتن تاریخچه برخی غذاهای خوشمزه ماه رمضانی، درباره بهترین نحوه طبخ این غذاها با شما حرف بزنیم، از غذاهای ماه رمضان که در سفره‌های افطاری سایر فرهنگ‌ها خورده می‌شود برایتان بگوییم و خلاصه حرف‌های خوشمزه‌ای بزنیم که در وقت افطار یادمان کنید. حتما تا به حال دقت کرده‌اید که پای ثابت همه سفره‌های افطاری در ایران خرما است. البته این روزها خیلی‌ها دوست دارند زولبیا و بامیه پای اصلی سفره‌شان باشد. اما متخصصان تغذیه خوردن این قبیل شیرینی‌جات را به هیچ وجه برای باز کردن روزه توصیه نمی‌کنند. اما خرما جریانش فرق می‌کند. خرما بیشتر از آن‌که شیرینی باشد یک میوه است. میوه‌ای مقوی که مواد معدنی بسیاری همچون آهن، پتاسیم، روی و منگنز دارد و ویتامین‌هایی همچون A، B  و E دارد .خرما قند خون‌ شما را تنظیم می‌کند. اما اگر به صورت معمول تمایلی به مصرف خرما ندارید می‌توانید آن را به صورت‌های دیگر فرآوری کنید و بگذارید سر سفره افطار تا هم سلیقه‌تان را نشان داده باشید و هم نوع مصرف خرما را تنوع بدهید. یکی از مشهورترین و خوشمزه‌ترین این غذاها رنگینک است. رنگینک نام نوعی شیرینی مناطق جنوب ایران هرمزگان، بوشهر، جنوب فارس و استان خوزستان است که با رطب یا خرما و گردو تهیه می‌شود در این شیرینی خانگی، گردو و خرما دست به دست هم می‌دهند و یک طعم به یاد ماندنی و ماندگار می‌آفرینند. ماندگار به این دلیل که می‌توانید تا یک هفته رنگینک را در ظرف در بسته در یخچال نگه دارید. تهیه آن به این صورت است که ابتدا آرد را با روغن بو داده و سپس روی خرما ریخته می‌شود و بعد هم می‌توانید آن را توی یک ظرف ریخته و رویش را با انواع مغزهای خوشمزه و پودر پسته و نارگیل تزئین کنید. این دسر انرژی زیادی دارد و برای افرادی که پیاپی فشارشان می‌افتد، مناسب است و به همین دلیل هم در سفره‌های افطاری حضورش بسیار مفید است. اما از آن‌جایی که در شماره‌های قبل قصه لبنیات را می‌گفتیم به همین بهانه، یادآوری می‌کنیم که از لبنیات در سفره افطارتان فراموش نکنید. شیر برنج‎ها و فرنی‌های کم شیرین به فضای معده شما کمک می‌کند که آماده خوردن غذاهای حجیم‌تر و سنگین‌تر شوند اما به هر حال فراموش نکنید که بعد از افطار همان‌قدر که می‌خورید و می‌نوشید، معده‌تان برای نفس کشیدن هم نیاز به فضا دارد. 

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
فتوچاپ

فتوچاپ 536

٩٧/٠٣/٠٣
داستان انتخاب سفرها و ایرانگردی‌های جواد قارایی، مستندساز

بیایید همه ایرانگرد باشیم!

٩٧/٠٣/٠٣
تلگجیم

تلگجیم 536

٩٧/٠٣/٠٣
جانونی

ضرورت ایجاد رشته خرمالوژی و پختن زولبیای خانگی

٩٧/٠٣/٠٣
چهره هفته

کارلوس کی روش

٩٧/٠٣/٠٣
ساختنیجات

انگیزه مطالعه زیر یک نور نرم و یواش!

٩٧/٠٣/٠٣
درباره فصل سوم «شهرزاد» که با پیچش داستانی در اپیزود چهاردهم، انتظار برای دو قسمت پایانی هیجان انگیزش را

فرضیه هایی برای پایان شهرزاد

٩٧/٠٣/٠٣
درباره لیگ ملت‌‎های والیبال و بازی‌های تیم ملی کشورمان در این رویدادها

باز هم لیگ جهانی

٩٧/٠٣/٠٣
به بهانه ساخت سری جدید و قدرتمند انیمیشن کاپیتان سوباسا، محبوب‌ترین شماره 10 دنیای فوتبال

بازگشت فوتبالیست ها

٩٧/٠٣/٠٣
یادداشت

علیه نون دونی‌ها

٩٧/٠٣/٠٣
پایان نامه

پیامکی از دیار فانی!

٩٧/٠٣/٠٣
جارچی

جارچی 536

٩٧/٠٣/٠٣
تا جام جهانی

پر حاشیه مانند فهرست بازیکنان حاضر در روسیه

٩٧/٠٣/٠٣
یادداشت

عصبانی کننده!

٩٧/٠٣/٠٣
به بهانه رمضان کریم، درباره نان نوشتیم و فرهنگی که این خوردنی محترم با خودش به مردم کشورمان سنجاق کرده اس

خدا نان داد

٩٧/٠٣/٠٣
حکایت هفته

اندر احوالات مریدان و رفع فیلتر

٩٧/٠٣/٠٣
گفت‌و‌گوی جیم با فرهاد سال افزون، پاسور تیم ملی والیبال

می رویم و نهایت زورمان را می زنیم

٩٧/٠٣/٠٣
شگرد

قابلیت‌های جدید استوری اینستاگرام

٩٧/٠٣/٠٣
نگاهی کوتاه به پیوند نان با آداب و رسوم شهرهای مختلف کشورمان

نان و ادب

٩٧/٠٣/٠٣
دات کام

«اینپین» اپلیکیشنی خلاقانه و کاربردی برای انتخاب ملک

٩٧/٠٣/٠٣