ورود به جهان سفید لبنیات
جانونی

ورود به جهان سفید لبنیات

نویسنده : الهام یوسفی

 شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک، سرشیر و ده‌ها عضو دیگر خانواده لبنیات برای همه ما از دیرباز، یعنی همان بدو تولد آشنا و معمولا دوست‌داشتنی است. پدربزرگ این خانواده یعنی شخص محترم شیر در حقیقت کشف بزرگ دوران نخستین زندگی بشر بر روی کره خاکی بوده است. یعنی درست زمانی که دامداری به عنوان اولین شغل انسان‌های متمدن او را با این محصول خوشمزه و پر خاصیت حیوانات آشنا کرد. جالب است بدانید که یکی از انگیزه‌های جدی کشاورزی تهیه علوفه برای حیواناتی بود که برای انسان‌ لبنیات تولید می‌کردند. وقت آن است که کمربندهایتان را محکم کنید و مثل بچه‌های خانم فریزر در کارتون نوستالوژیک «سفرهای علمی» با ما به جهان پر از کلسیم لبینات وارد شوید. اگر از دسته آدم‌هایی هستید که از شیر متنفر است و اصلا حاضر نیست لب به آن بزند این شماره را بخوانید. در پایان به شما راه‌حل مفیدی درباره آشتی‌کردن‌ با شیر خواهیم آموخت که همیشه دعاگوی ما باشید. اما قبل از آن به شما بگوییم که این شیر رایج که به صورت پلاستیکی یا پاکتی یا کیلویی عرضه می‌شود شیر گاو است که می‌تواند در پخت و پز هم مورد استفاده قرار بگیرد با ذکر این نکته مهم که شیرهای کیلویی دستِ‌کم باید بیست دقیقه جوشانده شود و بعد مورد استفاده قرار گیرد وگرنه احتمال انتقال بیماری تب مالت از طریق این شیرها بسیار زیاد است. نگهداری از شیر کار مهمی است. پاکت‌ها را باید با همان ظرف درون یخچال قرار دهید و هرگز دهان نزنید چون موجب فساد زودتر آن می‌شود. شیرهای کیلویی هم بعد از جوشاندن می‌تواند درون ظرف‌های شیشه‌ای با دهانه گشاد نگهداری شود تا بعد از خالی شدن به آسانی قابل شستن باشد وگرنه شیر بعدی را خراب می‌کند. اگر خرابی شیر در یخچال مانده با مزه‌کردن قابل تشخیص نبود باید مقداری از آن را درون شیردوش ریخته و روی گاز قرار دهید تا بجوشد. اگر شیر اصطلاحا دُرد‌دار شد و به شکل پنیری درآمد و به قول معروف برید، آن شیر خراب شده است. بوی ترشیدگی شیر هم راهی برای تشخیص خراب‌شدگی آن است. این شیر را دور نریزید؛ بریدن شیر به معنای فساد کامل و غیرقابل استفاده بودن آن نیست. باکتری‌های مفید شناور در شیر در هر لحظه مقداری از قند شیر (لاکتوز) را تجزیه و به اسید لاکتیک (شیر ترشیده) تبدیل می‌کنند. اگر شیر درون یخچال بوده و بعد به این شکل درآمده می‌توان از آن پنیر تهیه کرد. آن را بجوشانید و سپس با یک طوری صاف کنید و مقداری نمک بزنید، از آن پنیر خوشمزه‌ای به دست می‌آید که می‌توان به عنوان صبحانه استفاده کرد. این ساده‌ترین راه تهیه پنیر است. البته شیری که مدت‌ها بیرون از یخچال بوده و فاسد شده به هیچ وجه قابل استفاده نیست. اما نکته پایانی درباره مصرف شیر برای کسانی که از شیر بیزارند. خودتان را مجبور به خوردن یک لیوان شیر نکنید بلکه مصرف آن را با روزانه یک قاشق آغاز کنید. سپس این مقدار را افزایش دهید و بعد از مدتی وعده‌ها را اضافه کنید. خواهید دید که رفته رفته علائم تهوع بعد از خوردن شیر از بین می‌رود و دوستی عمیقی میان شما و شیر شکل می‌گیرد که باورکردنی نیست.

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
تلگجیم

تلگجیم 536

٩٧/٠٣/٠٣
فتوچاپ

فتوچاپ 536

٩٧/٠٣/٠٣
داستان انتخاب سفرها و ایرانگردی‌های جواد قارایی، مستندساز

بیایید همه ایرانگرد باشیم!

٩٧/٠٣/٠٣
چهره هفته

کارلوس کی روش

٩٧/٠٣/٠٣
جانونی

ضرورت ایجاد رشته خرمالوژی و پختن زولبیای خانگی

٩٧/٠٣/٠٣
درباره فصل سوم «شهرزاد» که با پیچش داستانی در اپیزود چهاردهم، انتظار برای دو قسمت پایانی هیجان انگیزش را

فرضیه هایی برای پایان شهرزاد

٩٧/٠٣/٠٣
ساختنیجات

انگیزه مطالعه زیر یک نور نرم و یواش!

٩٧/٠٣/٠٣
یادداشت

علیه نون دونی‌ها

٩٧/٠٣/٠٣
درباره لیگ ملت‌‎های والیبال و بازی‌های تیم ملی کشورمان در این رویدادها

باز هم لیگ جهانی

٩٧/٠٣/٠٣
به بهانه ساخت سری جدید و قدرتمند انیمیشن کاپیتان سوباسا، محبوب‌ترین شماره 10 دنیای فوتبال

بازگشت فوتبالیست ها

٩٧/٠٣/٠٣
به بهانه رمضان کریم، درباره نان نوشتیم و فرهنگی که این خوردنی محترم با خودش به مردم کشورمان سنجاق کرده اس

خدا نان داد

٩٧/٠٣/٠٣
پایان نامه

پیامکی از دیار فانی!

٩٧/٠٣/٠٣
تا جام جهانی

پر حاشیه مانند فهرست بازیکنان حاضر در روسیه

٩٧/٠٣/٠٣
جارچی

جارچی 536

٩٧/٠٣/٠٣
حکایت هفته

اندر احوالات مریدان و رفع فیلتر

٩٧/٠٣/٠٣
یادداشت

عصبانی کننده!

٩٧/٠٣/٠٣
توییتری ها

اعزام تیم ملی به جام جهانی

٩٧/٠٣/٠٣
شگرد

قابلیت‌های جدید استوری اینستاگرام

٩٧/٠٣/٠٣
گفت‌و‌گوی جیم با فرهاد سال افزون، پاسور تیم ملی والیبال

می رویم و نهایت زورمان را می زنیم

٩٧/٠٣/٠٣
نگاهی کوتاه به پیوند نان با آداب و رسوم شهرهای مختلف کشورمان

نان و ادب

٩٧/٠٣/٠٣