گشت‌و گذاری در  خوراکی‌های دریایی دنیا
جانونی

گشت‌و گذاری در خوراکی‌های دریایی دنیا

نویسنده : الهام یوسفی

انگار قرار نیست مقوله غذاهای دریایی در جانونی به سرانجام برسد. آن‌قدر این مبحث گسترده و جالب است که نگارنده دلش نمی‌آید که از کنار بسیاری از اطلاعات آن بگذرد. اما در این شماره که به نظر می‌رسد هرطور شده قصد داریم مبحث جک و جانوران دریایی را تمام کنیم می‌خواهیم سری بزنیم به سایر کشورهای دنیا و خوراکی‌های دریایی محبوب در این کشورها. اطلاعات جالبی که ممکن است بخشی از آن حتی برایتان چندش‌آور هم باشد. بگذارید از آلمان شروع کنیم. آلمانی‌ها مخصوصا در شهرهایی مثل هامبورگ یا شلسویگ‌هولشتاین- معلوم نیست خودشان چطور اسم این شهر را تلفظ می‌کنند- که به دریا نزدیک‌ترند عاشق انواع ماهی‌اند: ماهی آزاد، شاه ماهی، قزل‌آلا و کپور و حتی مار ماهی و اردک ماهی جزو محبوب‌ترین ماهی‌های ژرمن‌ها هستند. اما هلندی‌ها پایشان را در عشق به ماهی از این هم فراتر گذاشته‌اند و تا آن‌جا پیش‌رفته‌اند که ترشی ماهی هم دارند. البته هلند در میان کشورهای اروپایی به لحاظ پخت و پز انواع ماهی سرآمد است. اما بشنوید از کشور آسیایی ژاپن که خود را از مدعیان مصرف غذاهای دریایی می‌داند. این چشم‌بادامی‌های صنعتگر ماهی را در همه انواع آن از سرخ کرده گرفته تا بخارپز و گریل شده مصرف می‌کنند و حتی کار را به همین جا ختم نمی‌کنند و از مصرف خام ماهی هم نمی‌گذرند. آن‌ها ماهی را ورقه ورقه می‌کنند و به صورت خام می‌خورند و به آن می‌گویند sashimono. در کنار همه این‌ها خوردن جلبک دریایی هم به عنوان غذای دریایی طرفداران زیادی در ژاپن دارد. در ونزوئلا هم خوردن سخت‌پوستان دریایی مثل خرچنگ و صدف طرفداران خاصی دارد. اما اگر آمادگی دارید و قرار نیست بالا بیاورید کمی هم بشنوید از غذاهای چندش‌آوری که در برخی کشورها وجود دارد، این غذاها آن‌قدر تعدادشان زیاد است و در حال به هم زنی رقابت دارند که صلاح نمی‌دانیم از همه‌شان نام ببریم. به غیر از انواع کرم و کرم شب تاب و سوسک و شته و موریانه و هزارپا و کله‌پاچه سگ و خوراک عنکبوت و سوپ پای کفتار و آبگوشت خفاش که در برخی از رستوران‌های کشورهای شرق آسیا با دورچین زیبا و شیک و به قیمت گران سرو می‌شود بخشی از خوراکی‌های دریایی هم در این میان پیدا می‌شود که دیدنش حال آدم را بد می‌کند چه رسد به خوردن آن. اصلا برخی از کشورهای یک طوری با جانداران اطراف‌شان برخورد کرده‌اند و همه را مواد غذایی دیده‌اند که انگار ناشکری است اگر از کنار سوسک حمام‌شان بگذرند و آن را توی ماهیتابه سرخ نکنند. البته خدا را شکر که خوردن این جک و جانورهای بد ریخت و بدقواره در فرهنگ دینی ما حرام است و الاّ احتمالا کسانی بودند که به خاطر جرات و جسارت ذائقه‌ برخی آدم‌های شکمو حتما برای فروش و عرضه این محصولات در کوچه و خیابان رستوران می‌زدند. یکی از این خوراکی‎‌های دریایی چندش‌آور اختاپوس است آن هم به صورت زنده، فکر کنید حیوان بیچاره وقتی وارد دهان و مری و معده‌تان می‌شود چه تجربه دردناک و تکان‌دهنده‌ای را قبل از مرگش از سر می‌گذارند. غذای دیگر هم اسنک ستاره دریایی است که بگذارید از توضیح این یکی بگذریم.

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
یادداشت

اَی خِدا، باز هم پایتخت!؟

٩٧/٠١/٣٠
درباره آهنگسازها و کارگردانانی که همکاری طولانی و خاطره‌انگیزی داشتند

دیالوگ ‏ها از زبان سازها

٩٧/٠١/٣٠
به بهانه اکران آخرین قسمت از مجموعه سه گانه «دونده هزارتو» پس از 3 سال

دونده هزارتو در خط پایان

٩٧/٠١/٣٠
یادداشت

همه چی آرومه، ما چقدر خوشحالیم!

٩٧/٠١/٣٠
مینیمال

هوای بارانی و مزه پرانی!

٩٧/٠١/٣٠
ناصرخان اکتور سینما

چیه این پنهون کاری؟

٩٧/٠١/٣٠
یادداشت

تقصیر آن‌ها نیست که ما می­میریم!

٩٧/٠١/٣٠
ساختنیجات

طرح سامان‌دهی لوازم تحریر

٩٧/٠١/٣٠
توصیه‌هایی درباره نکات مهم و ضروری بهداشت فردی در فصل گرم

حقوق متقابل جامعه و بوهای ما!

٩٧/٠١/٣٠
دات کام

خاطره‌نویسی نوین با «دایرا»

٩٧/٠١/٣٠
جارچی

جارچی 532

٩٧/٠١/٣٠
شاخ هفته

هنوز امیدی هست

٩٧/٠١/٣٠
یادداشت

شوش مولوی راه‌آهن یا در سوگ تهرانی شدن

٩٧/٠١/٣٠
درباره پسران بازیکنان بزرگ دنیای فوتبال که این روزها پایشان به مستطیل سبز رسیده است

پسر پدرِ شجاع

٩٧/٠١/٣٠
شگرد

مموری را از دست اینستاگرام و تلگرام نجات دهیم

٩٧/٠١/٣٠
پایان نامه

پلاستیکت تو حلقم!

٩٧/٠١/٣٠
مینی

مینی 532

٩٧/٠١/٣٠
جانونی

ورود به جهان سفید لبنیات

٩٧/٠١/٣٠
فوتبال ایران هم نمونه‌های بسیاری از پسر و پدرهای فوتبالیست داشته است

پسر کو ندارد...

٩٧/٠١/٣٠
همه چیز درباره مهم ترین اتفاق شبکه های اجتماعی در سال 2018

#رسوایی_فیسبوک

٩٧/٠١/٣٠