گشت‌و گذاری در  خوراکی‌های دریایی دنیا
جانونی

گشت‌و گذاری در خوراکی‌های دریایی دنیا

نویسنده : الهام یوسفی

انگار قرار نیست مقوله غذاهای دریایی در جانونی به سرانجام برسد. آن‌قدر این مبحث گسترده و جالب است که نگارنده دلش نمی‌آید که از کنار بسیاری از اطلاعات آن بگذرد. اما در این شماره که به نظر می‌رسد هرطور شده قصد داریم مبحث جک و جانوران دریایی را تمام کنیم می‌خواهیم سری بزنیم به سایر کشورهای دنیا و خوراکی‌های دریایی محبوب در این کشورها. اطلاعات جالبی که ممکن است بخشی از آن حتی برایتان چندش‌آور هم باشد. بگذارید از آلمان شروع کنیم. آلمانی‌ها مخصوصا در شهرهایی مثل هامبورگ یا شلسویگ‌هولشتاین- معلوم نیست خودشان چطور اسم این شهر را تلفظ می‌کنند- که به دریا نزدیک‌ترند عاشق انواع ماهی‌اند: ماهی آزاد، شاه ماهی، قزل‌آلا و کپور و حتی مار ماهی و اردک ماهی جزو محبوب‌ترین ماهی‌های ژرمن‌ها هستند. اما هلندی‌ها پایشان را در عشق به ماهی از این هم فراتر گذاشته‌اند و تا آن‌جا پیش‌رفته‌اند که ترشی ماهی هم دارند. البته هلند در میان کشورهای اروپایی به لحاظ پخت و پز انواع ماهی سرآمد است. اما بشنوید از کشور آسیایی ژاپن که خود را از مدعیان مصرف غذاهای دریایی می‌داند. این چشم‌بادامی‌های صنعتگر ماهی را در همه انواع آن از سرخ کرده گرفته تا بخارپز و گریل شده مصرف می‌کنند و حتی کار را به همین جا ختم نمی‌کنند و از مصرف خام ماهی هم نمی‌گذرند. آن‌ها ماهی را ورقه ورقه می‌کنند و به صورت خام می‌خورند و به آن می‌گویند sashimono. در کنار همه این‌ها خوردن جلبک دریایی هم به عنوان غذای دریایی طرفداران زیادی در ژاپن دارد. در ونزوئلا هم خوردن سخت‌پوستان دریایی مثل خرچنگ و صدف طرفداران خاصی دارد. اما اگر آمادگی دارید و قرار نیست بالا بیاورید کمی هم بشنوید از غذاهای چندش‌آوری که در برخی کشورها وجود دارد، این غذاها آن‌قدر تعدادشان زیاد است و در حال به هم زنی رقابت دارند که صلاح نمی‌دانیم از همه‌شان نام ببریم. به غیر از انواع کرم و کرم شب تاب و سوسک و شته و موریانه و هزارپا و کله‌پاچه سگ و خوراک عنکبوت و سوپ پای کفتار و آبگوشت خفاش که در برخی از رستوران‌های کشورهای شرق آسیا با دورچین زیبا و شیک و به قیمت گران سرو می‌شود بخشی از خوراکی‌های دریایی هم در این میان پیدا می‌شود که دیدنش حال آدم را بد می‌کند چه رسد به خوردن آن. اصلا برخی از کشورهای یک طوری با جانداران اطراف‌شان برخورد کرده‌اند و همه را مواد غذایی دیده‌اند که انگار ناشکری است اگر از کنار سوسک حمام‌شان بگذرند و آن را توی ماهیتابه سرخ نکنند. البته خدا را شکر که خوردن این جک و جانورهای بد ریخت و بدقواره در فرهنگ دینی ما حرام است و الاّ احتمالا کسانی بودند که به خاطر جرات و جسارت ذائقه‌ برخی آدم‌های شکمو حتما برای فروش و عرضه این محصولات در کوچه و خیابان رستوران می‌زدند. یکی از این خوراکی‎‌های دریایی چندش‌آور اختاپوس است آن هم به صورت زنده، فکر کنید حیوان بیچاره وقتی وارد دهان و مری و معده‌تان می‌شود چه تجربه دردناک و تکان‌دهنده‌ای را قبل از مرگش از سر می‌گذارند. غذای دیگر هم اسنک ستاره دریایی است که بگذارید از توضیح این یکی بگذریم.

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
شگرد

چطور بدون اجازه در اینستاگرام تگ نشویم؟

٩٧/٠٧/٢٦
فتوچاپ

فتوچاپ 553

٩٧/٠٧/٢٧
یادداشت

نانِ توریسم را آجر نکنید

٩٧/٠٧/٢٦
شاخ هفته

پیراهن پیچ اسکن گل‌گلی

٩٧/٠٧/٢٧
5 قدم و چند نکته در مدیریت مصرف مواد غذایی

چطور مفید و به صرفه بخوریم؟

٩٧/٠٧/٢٧
تلگجیم

تلگرام طلایی 553

٩٧/٠٧/٢٦
نگاهی به افزایش دوربین های موبایل و کاربردشان در عکاسی

#camera_phone

٩٧/٠٧/٢٦
آنتن

ای دودی که می­روی به حلقم ...

٩٧/٠٧/٢٦
یادداشت

دروغ فروشی

٩٧/٠٧/٢٦
پایان نامه

ما و این همه ورزش پنهانی

٩٧/٠٧/٢٦
کاروان پاراآسیایی کشورمان با مجموع 136 مدال، حسابی درخشید

خودباوری در حد تیم ملی

٩٧/٠٧/٢٧
یادداشت

با آقای جابز آشنا شوید

٩٧/٠٧/٢٦
دو جریان خبری پرحاشیه که از توئیتر نشات گرفت

توییتر به مثابه بلندگوی سخنگو

٩٧/٠٧/٢٦
به بهانه محبوبیت فصل سوم سریال دلدادگان

جادوی آقای هادی

٩٧/٠٧/٢٧
ساختنیجات

زمانی برای زیبایی پرده‌ها

٩٧/٠٧/٢٦
یادداشت

درباره رفتار غیرحرفه‌ای لیندا خانم کیانی

٩٧/٠٧/٢٧
یادداشت

کنار قدم‌های جابر (قسمت سوم)

٩٧/٠٧/٢٧
جارچی

جارچی 553

٩٧/٠٧/٢٧
چهره هفته

چهره هفته 553

٩٧/٠٧/٢٦
این روزها نه تنها اینستاگرامرها و توئیتری‌ها رابطه دوستانه‌ای با هم ندارند که گاهی لشگرکشی هم می‌کنند

توئیت علیه پست

٩٧/٠٧/٢٧