ورود به جهان جانداران آبزی
جانونی

ورود به جهان جانداران آبزی

نویسنده : الهام یوسفی

همان‌طور که به شما وعده داده بودیم قرار است در این شماره و چند شماره آینده درباره ماهی، انواع آن و همه نکات مفید درباره پخت آن حرف بزنیم. تعجب نکنید! ما بر خلاف برخی از مسئولان به وعده‌هایمان عمل می‌کنیم. همانطور که خودتان در جریانید و احیاناً از کتاب جغرافی سال‌های دبیرستان به یاد دارید، کشور ما ایران در میان سه دریای بزرگ قرار دارد؛ دریای خزر از شمال و دریای عمان و خلیج فارس زیبا از جنوب. ماهی‌های این شمال و جنوب هم کاملاً با هم فرق دارند و نه تنها از گونه‌ها مختلفی‌اند بلکه نحوه پخت‌شان هم به شدت با هم تفاوت دارد. نکته جالب این است که ماهی‌های دریای خزر در جهان نظیر ندارد و نمونه‌اش را در دریاهای دیگر پیدا نمی‌کنید در حالی‌که ماهی‌های دریای جنوب را می‌توانید در سایر دریاهای دیگر جهان هم پیدا کنید. اما آن‌ها که طعم همان ماهی‌های جنوب ما را که از دریاهای دیگر صید شده با ماهی خلیج فارس مقایسه کرده‌اند ادعا می‌کنند جداً و ابداً طعم هیچ‌کدام به پای ماهی‌ خلیج فارس نمی‌رسد. آیا تا به حال به خانه یک شمالی یا جنوبی رفته‌اید؟ تا به حال میهمان سفره‌های درجه یک‌شان بوده‌اید؟ اگر جواب مثبت است پس حتما خودتان مزه ماهی‌هایی که خود آن‌ها می‌پزند را به یاد دارید. در حقیقت مردم شمال و جنوب ظرافتی در پختن ماهی‌های خودشان به کار می‌برند که معمولا آشپزهای سایر نقاط ایران نمی‌توانند چنین معجزه‌ای با ماهی بکنند. به غیر از آن عده‌ای که از طعم ماهی دل خوشی ندارند و این غذا در فهرست اطعمه محبوب‌شان نیست، عموم مردم جهان ماهی‌خوارند و از خودن ماهی لذت می‌برند. اما ماهی هم، تازه و کهنه دارد و باید برای شناختن آن فنونی به کار برد که برای شروع بد نیست ما هم از همین جا کنیم تا اگر خواستید دست به پخت شوید، موقع خرید هم دقت لازم را داشته باشید. مخصوصاً که شب عید نوروز نزدیک است و ما ایرانی جماعت رسم داریم که در این شب سبزی پلو با ماهی بخوریم. حتما تا به حال بوی زهم ماهی به مشام‌تان رسیده است، بویی که ناشی از فساد پوست یا گوشت ماهی است؛ ماهی تازه به هیچ وجه چنین بویی ندارد. پس اگر ماهی بو می‌داد مطمئنا تازه نیست.  بلکه ماهی تازه بوی بسیار مطبوعی دارد. با این همه چون ما معمولا در شهرهایی زندگی می‌کنیم که ماهی ممکن است با ساعت‌ها تاخیر به فروشگاه‌ها برسد احتمال اینکه اندکی بو بگیرد زیاد است. برای همین هم باید نشانه‌های دیگر غیر از بو را هم مد نظر قرار داد. این نشانه‌ها 11 تا است که ماهی باید حداقل 6 امتیاز کسب کند وگرنه به درد پختن نمی‌خورد. اول این‌که چشم ماهی باید برجسته و ورقلمبیده باشد و البته درخشان. آب‌شش‌ها را نگاه کنید، باید به رنگ سرخ خونی باشد. آب‌شش زیر گوش ماهی است، خیلی دنبالش نگردید. ماهی رو به فساد آب شش کمرنگی دارد. پوست ماهی باید تازه و صاف باشد. فلس‌ها به آسانی جدا نشوند و اگر با انگشت روی پوست فشار دادیم جای انگشتمان روی پوست باقی نماند. گوشت باید تازه و سفت باشد با رنگ صورتی روشن. ماهی باید سنگین باشد و روی آب نماند. نمی‌دانیم این نشانه‌ها چند تا شد ولی فعلا تا همین‌جای کار کافیست.‌‌

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
ساختنیجات

به استقبال سرما با پاپوش‌های دست بافت

٩٧/٠٩/٢٢
فتوچاپ

فتوچاپ 560

٩٧/٠٩/٢٢
روی پرده

بمب نه، ولی عاشقانه!

٩٧/٠٩/٢٢
حکایت هفته

اندر حکایت مریدان و آجیل ارزان

٩٧/٠٩/٢٢
اینستادونی

اینستادونی 560

٩٧/٠٩/٢٢
دات کام

دیجیتالی کردن عکس‌های قدیمی

٩٧/٠٩/٢٢
گفت‌و‌گو با ملی‌پوش ایرانی که نامزد بهترین تیرانداز سال 2018 جهان شده است

هدفم فقط طلای المپیک است و بس

٩٧/٠٩/٢٢
این روزها دوربین مخفی‌ها هم مثل هزاران چیز دیگر از تلویزیون به اینستاگرام کوچ کرده‌اند

«شما خود دوربین مخفی هستید»

٩٧/٠٩/٢٢
شگرد

چگونه از ADSL راحت شویم؟

٩٧/٠٩/٢٢
آنتن

سولوقون یا هنری؟ مسئله این است!

٩٧/٠٩/٢٢

بترس و بمیر ولی لایکم کن

٩٧/٠٩/٢٢
توئیتری ها

توئیتری ها 560

٩٧/٠٩/٢٢
کمـپانی پیشروی چینی که ایـــــن روزهــــا با ترامـــپ دســت و پنجــه نرم ‌می‌کند

#huawei

٩٧/٠٩/٢٢
گل‌های باارزش و 3 امتیازی این روزهای مدافعان در لیگ، می‌تواند سرنوشت قهرمانی را تغییر دهد

head طلایی

٩٧/٠٩/٢٢
درباره «ونوم» محصول جدید مارول، که تکلیف مشخصی با خودش معلوم نیست

ونوم یک اکشن دست و پا شکسته

٩٧/٠٩/٢٢
جانونی

بفرمایید قهوه ختم‌تون رو بنوشید!

٩٧/٠٩/٢٢
روایت‌هایی درباره راه‌های جالب آشتی‌کردن

قهر... قهر... تا روز قیامت روزهای بچگی

٩٧/٠٩/٢٢
یادداشت

برای «سِن سی» مهربانم

٩٧/٠٩/٢٢
پایان نامه

نخود نخود هر کی رود به کار خود!

٩٧/٠٩/٢٢
درباره فیلم «حیوانات آمریکایی» و سوژه‌اش که واقعاً گران‌ترین کتاب دنیاست

سرقت احمقانه کتاب 8 میلیون دلاری

٩٧/٠٩/٢٢