هشدار! مبتلایان به ناراحتی قلبی این متن را نخوانند...
جانونی

هشدار! مبتلایان به ناراحتی قلبی این متن را نخوانند...

نویسنده : الهام یوسفی

علی‌رغم قولی که در شماره قبل درباره پایان یافتن مبحث مرغ و تخم‌مرغ به شما داده بودیم این شماره هم تقریبا به همان موضوع اختصاص دارد، چرا که اصولا خوش قولی و ماندن بر سر وعده‌ها یک طورهایی در این بلاد از مد افتاده! اصلا چرا بحث را به حاشیه ببریم؟ خودتان خاطرات اجتماعی و سیاسی‌تان را مرور کنید تا تهش همه چیز دستگیرتان می‌شود. اما حقیقت این است که ما دیدیم تمام کردن موضوع مهم مرغ و تخم آن، در چند شماره جفای بزرگی است، چرا که اطلاعات بسیار مفید و سازنده‌ای وجود دارد که ندانستن آن برای کدبانوها و کدآقاهای علاقه‌مند به آشپزی ننگ و عار است. یادمان نیست و وقت و حوصله مرور شماره‌ها قبل را هم نداریم ولی احتمالا قبلا به شما نگفته بودیم که در رساله آشپزی متعلق به دوره صفوی به تکه‌تکه کردن مرغ می‌گفتند «سان‌سان کردن» مرغ. به نظر می‌رسد این واژه هم زیباتر است و هم یک‌طورهایی از خشونت افراطی خالی است. این فرآیند، یعنی سان‌سان‌ کردن مرغ، اصول خاص خودش را دارد و اولین قدم آن است که از لزجی و لیزی مرغ بدتان نیاید تا مرغ هم به شما اعتماد کند و تنش را به شما بسپارد. پیش از توضیح این عملکرد لازم است از هم‌وطنانی که به بیماری‌های قلبی مبتلا هستند و زنان باردار و ایضا آدم‌های حساس بخواهیم این قسمت را نخوانند. در اولین قدم باید شکم مرغ را از مخرج تا زیر گردنش بشکافید. این‌طوری شکم مرغ بیچاره را با یک حرکت سفره کرده‌اید و امحا و احشای مرغ فلک‌زده را می‌توانید بیرون بکشید. بقیه فرآیند پیچیده تمیز کردن مرغ را هم به صورت عملی از نزدیک‌ترین افراد خانه‌تان که در این کار خبره هستند بپرسید چون این یک فرآیند عملی است و توضیح آن با کلمات بسیار سخت است. تکرار آن هم می‌تواند در سرعت عمل و دقت و تمیزی مرغ بسیار موثر باشد. به یاد بسپارید که حتی‌المکان پوست مرغ را تمیز و کامل بکنید، چون هم چربی زیادی دارد و هم به دلیل جمع شدن هورمون‌های مصرفی مرغ در پوست، خوردن آن توصیه نمی‌شود. به غیر از مرغ، پرندگان دیگری مثل اردک و غاز و بوقلمون و بلدرچین و مرغابی را هم می‌توان در فهرست پرمصرف‌ترین پرنده‌ها قرار داد. با این‌حال چون مصرف‌شان به اندازه مرغ شیوع ندارد ما از توضیحات دیگر صرف‌نظر می‌کنیم و فقط می‌گوییم که پخت و پز این پرنده‌ها هم با مرغ تفاوت زیادی ندارد. درباره تخم‌مرغ هم اگر شما مثل نگارنده همیشه گیج می‌شوید که برای به دست آوردن تخم مرغ عسلی، شل یا سفت چقدر باید آن را در آب جوشانید این زمان‌ها را به یاد بسپارید: تخم‌مرغ شل 2 دقیقه، نیم‌بند یا عسلی 3 تا 4 دقیقه و سفت 15 دقیقه. این مژده را به شما می‌دهیم که از شماره بعد قرار است درباره انواع جانوران دریا از جمله ماهی به شما اطلاعات بسیار ارزشمندی بدهیم. البته که شما به همین وعده نیم‌بند دل نبندید چون ممکن است تا شماره بعد نظرمان عوض شود و باز هم بخواهیم درباره مرغ صحبت کنیم!

نظرات کاربران
کد امنیتی