جیم - قدمت سنت فخیمه جوج‌زدن در تاریخ www.jeem.ir
قدمت سنت فخیمه جوج‌زدن در تاریخ
جانونی

قدمت سنت فخیمه جوج‌زدن در تاریخ

نویسنده : الهام یوسفی

به نظر می‌رسد این آخرین شماره‌ای است که می‌خواهیم درباره مرغ و نوزاد از تخم بیرون نیامده‌اش یعنی همان تخم‌مرغ صحبت کنیم. خودتان خوب می‌دانید مرغ یکی از پرمصرف‌ترین گوشت‌های جهان است و حاوی انرژی، کربوهیدرات، چربی، پروتئین و ده‌ها ماده مغذی دیگر از جمله ویتامین بسیار مفید B3 که یک ویتامین ضد سرطان است. شاید باورتان نشود که 600 سال قبل از میلاد هم مردم مرغ را مصرف می‌کردند. لابد می‌پرسید که از کجا این موضوع کشف شده و آیا باستان‌شناسان استخوان‌های مرغ خورده شده‌ای را در رسوبات اطراف رودخانه‌ها پیدا کرده و فهمیده‌اند که از قدیم سنت «جوج‌زدن» در میان مردمان رواج داشته؟ البته که خیر. بلکه باستان‌شناسان عکس مرغ را در دیواره‌های قصر بابلیان پیدا کردند که با یک ژست خاص اساطیری به افق خیره شده بود! تاریخ‌دانان این را هم فهمیده‌اند که در قرون وسطا، مردم بسیار گوشت مرغ مصرف می‌کردند. این موضوع را بگیرید و بیایید تا سال 1800 میلادی که مرغ آنقدر شان و منزلت پیدا می‌کند و گران می‌شود که درآمریکا فقط ثروتمندان می‌توانند مرغ بخرند و بخورند. البته مرغ دوره‌های افول هم داشته، دوره‌هایی که به خاطر شیوع آنفلوآنزای مرغی مصرف آن کاهش پیدا کرده است. مرغ‌ها نژادهای مختلفی دارند که یکی از مهم‌ترین نژادهایشان متعلق به کشور دوست و مملکت فخیمه چین است که به آن نژاد شانگهای یا کوشین می‌گویند. این نکته را هم از قلم نیندازیم که ایرانی‌ها 11 کیلوگرم بیشتر از مصرف سرانه جهانی از این گوشت استفاده می‌کنند و احتمالا علت اصلی مصرف زیاد آن هم سنت جوج زدن در ایام تعطیل و مسافرت‌های کوتاه برون‌شهری است! از محبوب‌ترین غذاهای اصیل ایرانی که با مرغ تهیه می‌شود زرشک پلو با مرغ است که اگر آشپز واقعا این‌کاره باشد از لذیذترین و مطبوع‌ترین غذاهای سفره ایرانی است. از دیگر غذاهای مرغی می‌توان به سبزی پلو با مرغ، خورش فسنجان با مرغ، ته چین مرغ، انواع سالاد با مرغ، سالاد الویه، باقالی پلو با مرغ و...

یادش بخیر! سال‌ها پیش وقتی مهمان ناخوانده‌ای از راه می‌رسید، صاحب‌خانه‌ با مناعت طبعی مثال‌زدنی می‌گفت: «شام تشریف داشته باشید، چند تا تخم مرغ می‌زنیم، دور هم می‌خوریم دیگه.» البته که این روزها نمی‌توان به این راحتی مهمان‌ها را دعوت به تخم‌مرغ کرد. اما از قدیم ایرانی‌ها تخم مرغ را نمادی از باروری و رشد و زایش می‌دانند و به همین دلیل هم در سفره‌های هفت‌سین آن را به صورت نقاشی شده قرار می‌دهند. تخم مرغ در زمره غذاهای مقوی و پر از پروتئین است. حتما تا به حال دقت کرده‌اید که برخی تخم مرغ‌ها پوست سفید و برخی پوست قهوه‌ای دارند که این رنگ پوست آن‌ها به نژاد مرغ مادر بستگی دارد. مرغ‌هایی با پرهای سفید، تخم سفید و مرغ‌هایی با پرهای قهوه‌ای تخم قهوه‌ای می‌گذارند. رنگ زرده تخم مرغ هم به نوع تغذیه مرغ بستگی دارد. مرغ‌هایی که سبزیجات مصرف می‌کنند زرده زردتری دارند به نسبت مرغ‌هایی که گندم و جو می‌خورند. 

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
پایان نامه

ننگارید، ننگارید!

٩٧/٠٥/٢٥
تلگجیم طلایی

تلگرام طلایی 547

٩٧/٠٥/٢٥
کوتاه و مختصر درباره سازمان هنری رسانه‌ای اوج

ایستاده با اوج

٩٧/٠٥/٢٥
حکایت هفته

اندر حکایت ابوجارچی و پسر گمشده

٩٧/٠٥/٢٥
«تنگه ابوقریب» را باید تماشا کرد نه فقط به خاطر سیمر‌غ‌ها و نه نفس‌هایی که 'گاهی در طول 90 دقیقه بند می‌آی

دلم دلتنگ تنگستان

٩٧/٠٥/٢٥
دات کام

چگونه بفهمیم تلگرام‌مان توسط دیگری خوانده می‌شود؟

٩٧/٠٥/٢٤
آنتن

روش اختصاصی جیم در سوسک کشی!

٩٧/٠٥/٢٤
یادداشت

تنگۀ ایران

٩٧/٠٥/٢٥
چرا تنگه ابوقریب به عنوان نقطه عطفی در سینمای دفاع مقدس کشورمان محسوب می‌شود؟

سدی که شکست

٩٧/٠٥/٢٥
چهره هفته

علی صفری شهردار قزوین

٩٧/٠٥/٢٥
ساختنیجات

جایی برای جوراب‌های کوچک و خانه به هم ریز

٩٧/٠٥/٢٤
شاخ هفته

رازهایتان را حفظ کنید

٩٧/٠٥/٢٤
جارچی

جارچی 547

٩٧/٠٥/٢٥
شگرد

تکنیک‌های عکاسی از حیوانات

٩٧/٠٥/٢٥
فتوچاپ

فتوچاپ 547

٩٧/٠٥/٢٥
معرفی 5 شخصیتی که دیدن بازی‌های‌شان در تنگه ابوقریب شما را غافلگیر خواهد کرد

شاخ‌های تنگه

٩٧/٠٥/٢٥
یادداشت

احیای تلویزیون با رشیدپور

٩٧/٠٥/٢٥
یادداشت

بالاخره بَدمَن داستان برنده شد

٩٧/٠٥/٢٤
یادداشت

پسرم، زن نگیر!

٩٧/٠٥/٢٥
نسخه جدید اندروید با ظاهر جدید و امنیت بیشتری منتشر شد

#Android_Pie

٩٧/٠٥/٢٥