مصداق بارز آفتابه لگن هفت دست، نباشیم!
جانونی

مصداق بارز آفتابه لگن هفت دست، نباشیم!

نویسنده : الهام یوسفی

تا چند شماره پیش  نکات مهمی را که باید درباره آشپزخانه، یعنی مقر اصلی آشپز، بدانید به شما گفتیم. قصد داریم از این شماره کمی عمیق‌تر وارد این فضا شویم و شما را با برخی ابزارها و نحوه استفاده از آن آشنا کنیم. عجول نباشید. به قسمت خوشمزه کار هم خواهیم رسید و در پایان همین شماره نکات مهمی درباره سالاد، این خوردنی رژیمی مفید و دوست داشتنی خواهیم گفت. اما اگر درباره ابزار کار آشپز اطلاعات دقیقی بخواهید و اگر بخواهید آشپزخانه کاملا مجهزی داشته باشید باید لیست عریض و طویلی فراهم کنید. گمان کنیم فرض بر همین موضوع است و مادرها برای تهیه جهیزیه دخترهایشان به جای تربیت یک آشپز تمام عیار، یک آشپزخانه تمام عیار را به داماد هدیه می‌دهند و گاهی ضرب‌المثل «آفتابه لگن هفت دست، شام و ناهار هیچ چی!» را به تمامی به نمایش می‌گذارند. اما یک آشپز خوب می‌تواند به داشتن  بخشی از «حاجت آشپزخانه» اکتفا کند. لازم به ذکراست که قدما به موارد مورد نیاز آشپزخانه می‌گفتند حاجت! منظور همان آبکش و همزن و وسایل چای و هزار تا وسایل کوچک دیگر است. ولی بهتر است شما به جای خریدن کامل همه این وسایل آن را به مرور و بر حسب نیازتان بخرید و از طرف دیگر چون این اجناس بارها مورد استفاده‌تان قرار می‌گیرد حتما جنس خوب و درست و حسابی و با کیفیت را انتخاب کنید و از خریدن اجناس رنگارنگ و بنجل و ارزان قیمت و کیفیت پایین اجتناب کنید، وگرنه دائما به دردسر دوباره خریدن آن خواهید افتاد و این طور پول بیشتری را هدر خواهید داد. اما یک آشپز خوب فقط کسی نیست که خوب غذا می پزد، بلکه باید به نکات محیط زیستی هم توجه کند: اول این که لازم نیست همه ظرف‌ها را با آب داغ و مایع ظرفشویی بشویید. گاهی آب کشیدن ساده با آب سرد کفایت می‌کند. دوم این که مایع را مستقیما روی اسفنج نریزید بلکه آن را در ظرفی ریخته و همراه مقداری آب حل کنید و اسفنج را درون آن بزنید و باقی مانده این مایع را هم بگذارید برای دفعات بعدی. از ماشین ظرف‌شویی فقط در مواقعی استفاده کنید که ظرفیت آن به طور کامل پر شده باشد. از قدیم گفته‌اند در یخچال در کمد نیست! لطفا مدام باز و بسته‌اش نکنید تا یخچال‌تان سالم بماند. و در آخر لطفا موقع خریدهای روزانه همراه خودتان کیسه پارچه‌ای داشته باشید تا مدام از فروشنده کیسه پلاستیکی نگیرید. حالا که بخشی از نصیحت‌های مرتبط با یک آشپز خوب، را خواندید جایزه‌تان این است که درباره سالاد هم به شما اطلاعاتی بدهیم. کلمه سالاد یک واژه لاتین است به معنی نمک دار یا نمک زده و در اصل در گذشته‌های دور به سبزی‌ها و تره‌باری که در اروپا نمک سود می‌شده می‌گفتند سالاد! همین شوری خودمان! با این حساب خیار شور هم از نوادگان سالاد است. اما قدیم‌ها سالاد می خوردند تا اشتهای‌شان باز شود و البته مواد مغذی سبزینه و الیاف گیاهی و ویتامین‌ها هم به آن‌ها برسد. اما امروزه کار به جایی رسیده که سالاد به عنوان یک غذای کامل و مستقل اعلام موجودیت کرده و در منوی رستوران‌ها ارج و قرب پیدا کرده و البته اسامی هشلهف و با کلاسی هم پیدا کرده است که در شماره بعدی درباره آن به شما خواهیم گفت.

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
تلگجیم

تلگرام طلایی 552

٩٧/٠٧/١٩
فتوچاپ

فتوچاپ 552

٩٧/٠٧/١٩
شگرد

چطور بدون اجازه در اینستاگرام تگ نشویم؟

٩٧/٠٧/٢٦
چهره هفته

چهره هفته 552

٩٧/٠٧/١٩
جارچی

جارچی 552

٩٧/٠٧/١٩
حکایت هفته

اندر حکایت مریدان و دایی

٩٧/٠٧/١٩
#توئیتری_ها

#خواب

٩٧/٠٧/١٩
فتوچاپ

فتوچاپ 553

٩٧/٠٧/٢٧
شگرد خفن

این‌جا صدا کم است

٩٧/٠٧/١٩
دات کام

بازی مخفیانه گوگل برای برنامه‌نویس‌ها

٩٧/٠٧/١٩
برنامه ریزی یک سفر کامل را فقط با گوشی موبایل تان انجام دهید

#smart_traveling

٩٧/٠٧/١٩
نکاتی جالب درباره «فردین معصومی» به بهانه تصمیمش برای بازگشت به کشتی در 41 سالگی

بازگشت آقای پُشتک به روی تُشک

٩٧/٠٧/١٩
بررسی مشکلات تیم های ایرانی با برنامه ریزی سازمان لیگ و AFC

جبر جغرافیایی

٩٧/٠٧/١٩
گفت و گوی جیم با «اصغر مازیار» درباره فشردگی بازی‌های لیگ و اعتراض تیم‌ها

بازیکنان پول حرفه‌ای می‌گیرند پس باید حرفه‌ای کار کنند

٩٧/٠٧/١٩
درباره فیلم‌های بلاک باستر، اصطلاحی که هر حرفه‌ای سینما باید معنایش را بداند

سرگرم کننده‌های پرخرج

٩٧/٠٧/١٩
یک بسته مفید درباره سبک زندگی در پاییز

به احترام فصل رنگارنگ سال

٩٧/٠٧/١٩
پایان نامه

هفته کودک و ریشه یابی افول دوران پدرسالاری!

٩٧/٠٧/١٩
یادداشت

باد و شن و ستاره‌ها

٩٧/٠٧/١٩
معرفی 3 کویر پربازدید این روزهای ایران که مردم بیشتر به سراغ آن‌ها می‌روند

حالا کجا بریم؟

٩٧/٠٧/١٩
تلگجیم

تلگرام طلایی 553

٩٧/٠٧/٢٦