نذری‌های سرزمین دوست و همسایه
جانونی

نذری‌های سرزمین دوست و همسایه

نویسنده : الهام یوسفی

تقریبا در چند شماره قبلی به طور مفصل درباره مرکز مهمی به نام آشپزخانه صحبت کردیم. اگر چه درباره این نقطه استراتژیک و حیاتی خانه نکات بسیاری باید گفت اما ما فرصت‌مان اندک است. پس در این شماره هم نکات بسیار کوتاهی درباره آن خواهیم گفت و بحث مبسوط و مهم آشپزخانه را در همین جا خاتمه می‌دهیم تا به موضوعات مهم دیگر در حوزه پخت و پز هم برسیم. اما درباره آشپزخانه باید بگوییم هر چقدر در طراحی ابتدایی آن بتوانید سه مرکز مهم یعنی محل پخت و پز یا همان اجاق، محل شست و شو یا همان ظرفشویی و محل نگهداری مواد غذایی یا همان یخچال را نزدیک هم قرار دهید به شدت به نفع بدن‌تان عمل کرده‌اید. چون شما هنگام آشپزی به طرز اعجاب‌انگیزی در حال رفت و آمد میان این سه مرکز هستید و اگر فاصله‌شان خیلی زیاد باشد تقریبا از پا در خواهید آمد و آشپزی کردن برایتان کار شاق و پر دردسری خواهد بود. کارشناسان و مهندسان مربوطه معتقدند فاصله این سه مرکز از هم نباید بیشتر از هفت متر باشد. حالا این که آشپزخانه اپن باشد یا نباشد، مدلش جزیره‌ای باشد، سینک ظرفشویی‌اش فلان مارک مشهور باشد، دیگر به خودتان و بودجه‌تان مربوط است اما باز هم تاکید می‌کنیم که هیچ یک از این‌ها از شما آشپز خوب و پنجه طلایی نمی‌سازد! اما فارغ از همه این‌ها، در این شماره به بهانه آمدن ایام اربعین و سفر بسیاری از آشنایان و دوستان‌مان به سرزمین عراق می‌خواهیم کمی برایتان از نذری‌های رایج کشور عراق بگوییم. در واقع نذر غذا در ایام ماه محرم و صفر و دیگر ایام مذهبی ویژه کشور ما نیست. تقریبا بسیاری از مسلمانان در کشورهای ترکیه، لبنان، افغانستان، پاکستان، اندونزی، مصر و خیلی کشورهای دیگر هم این رسم را به جا می‌آورند. اما خیلی جالب است که بدانید رایج‌ترین غذای این ایام در عراق غذایی است به نام «قیمه نجفی»! البته این قیمه هیچ شباهتی به قیمه‌ای که ما در این ایام می‌خوریم و نذر می‌کنیم ندارد. حتی بیشتر از این‌که شبیه قیمه باشد در نگاه اول شبیه گوشت کوبیده است. در این غذا خبری از لپه و سیب زمینی و لیمو عمانی نیست و به جای آن گوشت، نخود، پیاز، رب گوجه‌فرنگی، گرد لیمو، زعفران، پودر یا عرق هل، نمک، زردچوبه و دارچین استفاده می‌شود. مهم‌ترین تفاوت این قیمه با قیمه ما این است که گوشت بیشتری دارد و تمام مواد آن را پس از پختن، می‌کوبند یا چرخ می‌کنند. به همین دلیل هم قیمه نجفی ظاهری شبیه به گوشت‌کوبیده ایرانی دارد. معمولاً صدها هزار پرس قیمه نجفی در روزهای عاشورا و تاسوعا در میان عزاداران در عراق پخش می‌شود. این غذا را هم با برنج و هم با نان و دوغ محلی سرو می‌کنند.

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
تلگجیم

تلگجیم 526

٩٦/١٢/٠١
شگرد

چطور مخاطبان گوشی‌مان را به گوشی دیگری منتقل کنیم؟

٩٦/١٢/٠٣
درباره شخصیت آشوب‌طلب‌ «جوکر» به بهانه انتخاب جدیدترین بازیگر ایفاکننده این نقش

بدِ دوست ‌داشتنی

٩٦/١٢/٠٣
جارچی

جارچی 526

٩٦/١٢/٠٣
چهره هفته

پشتم گرمه

٩٦/١٢/٠٣
یادداشت

در آسمان دل دیگران می‌درخشید؟

٩٦/١٢/٠٣
وقتی که توصیه‌های معمول صرفه‌جویی جواب نمی‌دهد

چند قدم مانده به پایان زمین!

٩٦/١٢/٠٣
یادداشت

تشییع باشکوه سمپاپ

٩٦/١٢/٠٣
یادداشت

یک اسلحه یک فشنگ

٩٦/١٢/٠٣
یادداشت

مهمانی عشق

٩٦/١٢/٠٣
ساختنیجات

با سی‌دی‌های دورریختنی خاطره بازی کنیم

٩٦/١٢/٠٣
حکایت هفته

اندر باب مریدان و گرد و خاک

٩٦/١٢/٠٣
گفت‌وگو با دکتر فیضی، سمپادی سابق و عضو فعلی هیئت علمی دانشگاه فردوسی

بستن سمپاد دردی را دوا نمی‌کند

٩٦/١٢/٠٣
یادداشت

استقلالی‌ها این مطلب را نخوانند!

٩٦/١٢/٠٣
ذهن زیبا

ذهن زیبا 526

٩٦/١٢/٠٣
جانونی

ورود به جهان جانداران آبزی

٩٦/١٢/٠٣
نگاهی به لیست بازیکنانی که با قیمت کم بازدهی فوق العاده‌ای داشتند

زیر قیمت بازار

٩٦/١٢/٠٣
خاطرات گرشاسبی‌بزرگ

ورود اولین طیاره به ایران

٩٦/١٢/٠٣
آنتن

پیام‌‌رسان واقعی چیست؟

٩٦/١٢/٠٣
یادداشت

بهترینِ ممکن

٩٦/١٢/٠٣