
قصه مهاجرت بازیگران ایرانی به جم تیوی از آن قصههایی ست که حسابی شاخ و برگ دارد. یکی از بخشهای جالب آن که به شفافتر شدن ماجرا هم کمک میکند، اظهار نظرهاییست که از طرف رفتهها صورت میگیرد که واکنش برخی از هنرمندان داخل کشور را به دنبال داشته است.
|| کاش این کار را نمیکردی
شاید بتوان «محمدتقی راوندی» را اولین مهاجرت کننده به شبکه «جم تیوی» دانست؛ او که زمانی در تلویزیون ایران، تله فیلم میساخت الان در جم کارگردانی میکند. البته رفتن این بازیگر آنچنان سر و صدایی به پا نکرد و اولین جنجالها بعد از کشف حجاب و پیوستن «صدف طاهریان» به این شبکه رخ داد. او پس از انتشار تصاویر بدون پوشش خود در صفحه اینستاگرامش، گفت: این تصمیم را به دلیل افشاگری درباره فساد موجود در سینمای ایران گرفته است؛ بعد از او «چکامه چمن ماه»، بازیگر دیگری از سینمای ایران بود که دست به این اقدام زد. این اتفاقات سبب بروز واکنشهای زیادی از سمت اهالی سینما در ایران شد، که اولین آنها از طرف «فقیهه سلطانی» بود. او در یادداشتی با تایید بخشی از سخنان «صدف طاهریان» گفت: «خانم صدف طاهریان... حرفهای شما در مورد عده زیادی از دست اندرکاران سینمای ما متاسفانه، متاسفانه و متاسفانه، کاملا درست و مورد تایید است!...اما ای کاش با گذاشتن عکسهای بدون پوششات چشم و دل این افراد ناپاک را که روز به روز بر تعدادشان در سینما و حتی پروژههای تلویزیونی افزوده میشود، سیر نمیکردی و باعث خدشهدار شدن تصویر خودت در ذهن مردم عزیزمان نمیشدی... در اینصورت اکثر هنرمندانی مثل من که سالیان سال در این حرفه بودنمان را شرافتمندانه حفظ کردهایم و حتی یک لبخند باج به کسی ندادهایم، کاملا از تو حمایت میکردیم. اما شک نکن، که ما بانوان سینمای ایران شرافتمندانه در مقابل این عده ناپاک میایستیم، میجنگیم. تا روزی که پشت صحنه سینمای ما نیز به معنای واقعی کلمه اسلامی، شریف، پاک و پاکیزه گردد.»
|| هر کسی وارد بازیگری نشود!
«رزیتا غفاری» هنرمندی دیگری بود که نسبت به رفتار و گفتار صدف طاهریان و چکامه چمن ماه واکنش نشان داد؛ او در این باره گفت: «به هر حال اشتباه کرده است، هنرمند الگوی جامعه است و با توجه به اینکه در کشور اسلامی هستیم و حجاب الزامی است و با این کار این بازیگر نمیدانم چه بگویم، به هر حال در خارج از کشور این محدودیت را نداریم. شاید یکی از دلایل این مشکلات این است که اجازه میدهند هر فردی وارد حوزه بازیگری شود و کسانی که جنبه آن را ندارند این مسائل را به وجود میآورند و بازیگری را وسیلهای برای نشان دادن خود قرار میدهند چرا که بازیگران متعهد کشور کدام یک این کار را کرده است و برای همچین کار ظریف و حساس مثل بازیگری نباید اجازه داد هر کسی وارد این کار شود.»
|| این کارها کودکانه است
«پروانه مصعومی» بازیگر با سابقه سینمای ایران هم درباره این اتفاقات ابراز نظر کرد و گفت: «خبرهایی در سایت باشگاه خبرنگاران جوان خواندم و با توجه به اینکه در شبکههای اجتماعی فعال نیستم خبر زیادی ندارم. صددرصد مخالف این کار هستم و فکر میکنم هر کسی در جامعه زندگی میکند باید به قوانین جامعه احترام بگذارد. حجاب قانون کشور ماست و اگر حجاب را برداریم یعنی بیاحترامی به قوانین کردهایم و بزرگترین جرم را مرتکب شده است. درباره این موضوع خیلی فکر کردم خواستم بدانم داستان از چه قرار است اما هر چه فکر کردم عقلم به جایی نرسید. نمیدانم اعتراض است یا نه؟ ولی به نظر من این کار بسیار کودکانه است با توجه به اینکه ما در یک کشور اسلامی هستیم و حجاب داریم و در جاهایی که حضور داریم باید حجاب داشته باشیم. این کار یک جور به نمایش گذاشتن است. درست مانند این است که یک ویترین برای خودش درست کند. من اسم این بازیگر را نشنیدهام و نمیشناسم. اگر این خانم شهرت دارد مدیون و مرهون مردم است و این مردم آنها را به شهرتی رساندهاند و باید با خودش صحبت کنید که چرا این کار را کرده است.»
|| کار غیر قانونی نکردهام
پس از مهاجرت این دو بازیگر درجه دو و سه، شوک دیگری وارد شد. «مهدی مظلومی» که او را با سریال بدون شرح، فیلمهای معتاد اجباری، کبری 0012، یه شام خوب و... میشناختیم را میتوان یکی از معروفترین چهرههایی دانست که به شبکه جم تیوی پیوسته است؛ او درباره این تصمیم خود به روزنامه «هفت صبح» گفت: «دوستان اگر بخواهند در برابر این مساله واکنش نشان دهند مطمئنا خامی کردهاند چون من شغلم فیلمسازی است و هیچ قانونی نداریم که به عنوان کارگردان موظف به کار در ایران باشم. من چند ماه پیش فیلم «منو تنها نذار» را برای تهیه کنندهای به نام «زاراوان» که یکی از دفاتر پخشش در دوبی است ساختم و قرار بود در ۱۴ شبکه عربی، هندی، ایرانی و اروپایی پخش شود و اینکه «جم» هم یکی از خریداران فیلم است که مسئولیتش با من نیست و به خواست من از شب دوم اسمم از تیزر حذف شد. در رابطه با نوع پوشش بازیگران فیلم هم به دلیل بین المللی بودن باید مختصات خودش را میداشت!»
|| این کشف استعداد بود!
آخرین قسمت از این ماجرا را میتوان رفتن «بهارک صالحنیا» دانست؛ بازیگری که اخیراً در پروژه سینمایی تاریخی و پرهزینه «یتیمخانه ایران» یکی از نقشهاي زن فيلم را بازی کرده بود. این بازیگر که بعد از مهاجرت به ترکیه و همکاری با جم کشف حجاب کرده است در آخرین پست شبکه اجتماعی خود نوشته است: «سلام ….. يك دفاعيه قبل از قضاوت … حدود ده سال سعى كردم كارى رو كه عاشقشم ياد بگيرم، راه درست رو برم تا بتونم سرم رو بالا بگيرم و بگم من چيزيم كه براى بهش رسيدن تلاش كردم… الان سى سالهام و بنظرم از اينجا به بعد زندگى كمى عجله مىكنه پس براى رسيدن به روياهام كه حق مسلمم هستن كمى بايد عجله كنم. نخواستم در حسرت فرصتهايى بمونم كه بهم داده نشدن يا شايد هيچ وقت داده نشن. پس راه ديگهاى رو انتخاب كردم كه حداقل از امروزش مطمئم و آدمهايى هستن كه به وجودم و هنرى كه سعى كردم ياد بگيرم احترام مىگذارن...» صالح نیا درباره کشف حجابش هم گفت: «اين يك كشف حجاب نيست. اين يك كشف دير هنگام استعدادي ست كه تا امروز آنطور كه بايد ديده نشده ....»
|| میروم ولی با اخلاق!
در این بین نیز افرادی در کشور وجود دارند که با ابراز نظرهای عجیب از علایق خود به کار در این شبکه میگویند. «نادر طریقت»، یکی از کارگردانهای سینمای تجربی ایران در واکنش به کوچ برخی از اهالی سینما به شبکه جم گفت: «اگر به من هم پیشنهاد بدهند میروم و برایشان کار میکنم اما با لحاظ کردن اخلاقیات، یعنی محال است زیر بار گنجاندن صحنههای مبتذل و غیراخلاقی در فیلم یا سریال بروم.»

طاقت فرسودگیام هیچ نیست

سوتیهای عجیب

پایتخت قلبها

شلنگ آب در پایتخت

کشششششدار و مریض

آب بندی سیروس و محسن

سندروم سریالسازی فستفودی

فتوچاپ 531

عاشق نشدی، طعنه مزن عشاق را!

همه چی آرومه، ما چقدر خوشحالیم!

جارچی 531

پیشنهادهایی برای کتاببازهای کتاب به دست

تلگجیم 531

بخند و بترس

جیم و ناپایداری هوا

سبک زندگی تلویزیونی

در تشریح مختصر رابطه پیچیده خشم با تصمیمهای مهم ما

اَی خِدا، باز هم پایتخت!؟

دونده هزارتو در خط پایان
