تمشک سیاه زیر پوست کیفیت کالا
شاخ هفته

تمشک سیاه زیر پوست کیفیت کالا

نویسنده : m_soltani - محمد امین شرکت اول

تمشک سیاه زیر پوست کیفیت کالا

m_soltani

29/09/94

یادداشت کاربران – محرمانه

ساعت 14

 

من و شمای ایرانی حتما از کسانی بوده‌ایم که هم طعم کالای ایرانی را تجربه کرده‌ایم و هم خارجی‌اش را چشیده‌ایم و در اغلب موارد اولین انتخاب‌مان کالای غیر وطنی بوده است. نمی‌خواهم بند کنم به کلیشه‌ها؛ این‌که «ما باید کیفیت کالاهامان را ببریم بالا تا مردم رغبت کنند به خرید» حرف حقی است. اما می‌خواهم از در زیربنایی‌تری وارد شوم.

آدم‌های جامعه‌ی ما کالاها را می‌سازند. آدم‌های جامعه‌ی ما را باورها و اعتقادات حاکم بر جو جامعه می‌سازد. حالا همین آدم‌ها در سطوح مختلف کاری، نقشی را بازی می‌کنند. نگاه اغلب این آدم‌ها به کار، یک نگاه نسبی منفعل است که برای بقای باریکه‌ای از درآمد در تکاپو هستند. برای این آدم‌ها اعلام تعطیلی بین دو روز تعطیل، یک پیروزی بزرگ و دلچسب محسوب می‌شود. در ذهن اغلب این آدم‌ها دورخیزی برای بهبود کار و توسعه آن وجود ندارد (و قطعا مشکلات زمینه‌ای دیگری هم دخیل است). این آدم‌ها احساس این‌که جزیی از یک سیستم بزرگ‌تر هستند را ندارند، پس وابستگی و پیوستگی به سطوح بالاتر را برنمی‌تابند. رضایت مصرف کننده در نظام ارزشی آن‌ها پررنگ نیست. مسلمان‌هایی که اتفاقا فرهنگ دینی در فضای کاری‌شان خیلی کمرنگ است و وجدان کاری‌شان ضعیف. باور دارند دزدی یعنی کسی که دارد از دیوار خانه‌ی یکی دیگر می‌رود بالا، که در ادبیات ما، در رفتن از زیر کار یعنی زرنگی.

حالا از ما آدم‌هایی با این مختصات که حتی متوسط کار مفید در بخش دولتی‌مان در طول یک روز 22 دقیقه است و به عبارتی دقیق‌تر؛ با این بهره‌وری پایین نیروی انسانی، می‌شود انتظار تولید محصولاتی با کیفیت داشت!؟

به شرق دور فکر می‌کنم. به این‌که چه طور محصولاتی از آن‌جا صادر می‌شود که تا برسد به دست ما  حلوا حلوا می‌شود. و تازه محصولات بازار مشترکش را هم به چشم‌هامان می‌کشیم. به ژاپنی‌ها فکر می‌کنم. این‌که از کجا و کی اینطوری شدند، که به کنترل کیفیت و ارایه‌ی خدمت و کالای بی‌عیب و نقص توجه ویژه‌ای دارند و برای مصرف‌کننده احترام قایلند و چه طور شد که همه‌ی این چیزهای خوب در وجودشان نهادینه شد. بعد ایران خودرو می‌آید؛ توی ذهنم به قفل در ماشین صفری فکر می‌کنم که بعد از چند روز بسته شد و دیگر باز نشد. به این فکر می‌کنم که شاید قدم اول فکر کردن به همین چیزها باشد. بزرگی می‌گفت؛ باورهای یک ملت همه چیز آن‌هاست، ژاپنی‌ها باور دارند که بهبود در هر کاری باید بی‌وقفه باشد و ما باور داریم...

 

محمدامین شرکت اول

وقتی هنوز نظام ارزش‌گذاری شغلی ما بر مبنای ساعت حضور افراد در محل کار باشد دیگر انگیزه‌ای برای تکاپو نمی‌ماند. وقتی هر کس در هر سمتی متوجه شود بازده‌کاری او ملاکی برای پیش‌رفتش نیست، هرچند مالامال انگیزه باشد بازهم بعد از مدتی آن همه تکاپو در درونش رسوب می‌کند و می‌میرد و به تبع آن کیفیت کاری‌اش هم افت می‌کند؛ یکی از رفیق‌هایم که در اداره‌ای استخدام شده بود و به قول خودش بمب ایده‌های جدید برای پیش‌رفت آن اداره بود، برایم می‌گفت: بعد از گذشت چند ماه، روزی رئیسش به او می‌گوید: «چرا خودت را کاسه داغ‌تر از آش می‌کنی!؟ وظیفه تو این است که در روز فلان قدر ساعت پشت میزت بنشینی و فقط برای همین کار هم حقوق می‌گیری، نه کارهای اضافه، پس راحت کار خودت را انجام بده و آخر ماه حقوقت را بگیر.» با وجود چنین تفکراتی می‌توان امید به بهبود کیفیت کاری داشت؟

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
ناصرخان آکتور سینما

عقب‌گردات قشنگه!

٩٦/٠٣/٢٥

آن شب قدری که گویند اهل خلوت امشب است

٩٦/٠٣/٢٥
برگزیده سایت

لُبّ مطلب را زود رو نکنید

٩٦/٠٣/٢٥
ذهن زیبا

ذهن زیبا 490

٩٦/٠٣/٢٥
مینی

مینی 490

٩٦/٠٣/٢٥
آنتن

جان مدیر اجرایی در خطر است!

٩٦/٠٣/٢٥
شاخ هفته

این آینه دل نشکن

٩٦/٠٣/٢٥
حکایت هفته

اندر باب مریدان و احوال استادنا مایلی کهن

٩٦/٠٣/٢٥

لوگان، ابرقهرمانی بدون شنل و ناامید

٩٦/٠٣/٢٥
تلگجیم

تلگجیم 491

٩٦/٠٤/٠١
فتوچاپ

فتوچاپ 490

٩٦/٠٣/٢٥
جارچی

جارچی 490

٩٦/٠٣/٢٥
درباره 4 صعود دشوار و سخت تیم ملی ایران به جام جهانی

معجزه تخصص ماست!

٩٦/٠٣/٢٥
گفت وگوی «جیم» با مریم نوابی‌نژاد، ایده‌پرداز سابق «ماه عسل» که حالا برنامه «هزارداستان» را برای شبکه ن

جامعه ما عشق و امید کم دارد

٩٦/٠٣/٢٥
کافه جهان نما

یاسوج، دیاری که بوی گل یاس می‌دهد

٩٦/٠٣/٢٥
جانونی

به احترام نان! مادر غذاها...

٩٦/٠٣/٢٥
پایان‌نامه

یک یادآوری سخت

٩٦/٠٣/٢٥
برگزیدن یک موقعیت شغلی متفاوت

عشق و زندگی در نقطه‏ صفر مرزی

٩٦/٠٤/٠١
تلگجیم

تلگجیم 490

٩٦/٠٣/٢٥
مینیمال

رو دریافت اول دقت کنید

٩٦/٠٣/٢٥
تبلیغات
تبلیغات