روزی نیست که خبری از سری چهارم سریال «پایتخت» در مطبوعات و خبرگزاریها منتشر نشود. مردم و رسانهها بیصبرانه منتظر پخش «پایتخت4» هستند و اخبار و گزارشهایش را دنبال میکنند. این مجموعه تلویزیونی که امسال غایب اصلی ایام نوروز بود قرار است در ماه رمضان و سر سفره افطار طرفدارانش را سرگرم کند. موفقیت چشمگیر پایتخت در قسمتهای اول و دوم و سومش موجب شده مردم این همه اشتیاق برای دنبال کردن آن داشته باشند. خوشبختانه «سیروس مقدم» و همکارانش اجازه ندادند قاعده کلی سریالهای دنباله دار شامل حال «پایتخت» شود. معمولا در کارهای ادامهدار سری دوم نسبت به سری اول افت کیفیت دارد و کارگردان فیلم یا سریال موج سواری میکند و نان قسمت قبلی را میخورد. اما در سریال پایتخت دو و سه شاهد اضافه شدن شخصیتها و قصهها و لوکیشنهای جدید بودیم که باعث ترغیب بیننده به تماشای سری جدید سریال میشد.
پایتختیها در چین
اینروزها عوامل سریال مدام با رسانهها مصاحبه میکنند و مدام درباره زیر و بم کار توضیح میدهند. پاسخگویی منظم بازیگران و نویسندگان و کارگردان این اشکال را هم دارد که طراوت و تازگی محصول نهایی را از بین میبرد. مثلا الان همه میدانند که قسمتهای اولیه کار در کشور چین تصویربرداری شده است. یا اینکه باباپنجعلی فیلش یاد هندوستان میکند و هوس ازدواج به سرش میزند. اطلاع رسانی پر و پیمان درباره فیلمنامه یک سریال بعضی وقتها به ضرر کار تمام میشود. چون اگر مردم بدون داشتن اطلاعات قبلی پای تلویزیون بنشینند بیشتر غافلگیر میشوند و اتفاقات برایشان جذابیت بیشتری دارد.
جلب رضایت مردم و مدیران تلویزیون
سریال پایتخت در طول چند سال گذشته به طرز اعجابآوری رضایت مردم و مدیران تلویزیون را توامان جلب کرده است. توجه به عنصر خانواده و روابط صمیمانه بین آنها همان خواستهای است که مدیران سیما در سیاستهایشان دنبال میکنند. در این سریال خانواده «نقی» (هما، دوقلوها و خود نقی) زندگی آرام و بیحاشیهای دارند و همگی الگویی از یک خانواده خوشبخت ایرانی را ارائه میدهند. نقی همانطور که از فامیلش پیداست آدم معمولی است که برای کسب یک لقمه نان حلال تلاش میکند. او شخصیت نخبهای نیست و به لحاظ مهارتی، توانایی بدنی، اخلاق، علم و دانش و ... هیچ ویژگی فوق العادهای ندارد. همین سادگی بیش از حدش باعث شده که مردم با او به عنوان یک آدم معمولی ارتباط برقرار کنند. هما همانطور که از نامش پیداست به سعادت همسر و فرزندانش فکر میکند و در همه موقعیتها (مسابقه کشتی، سفر با کامیون و ...) همراه و یاور همسرش است. جالب است که در این سریال همه گروههای سنی صاحب نماینده هستند. باباپنجعلی (علیرضا خمسه) نماینده قشر سالخورده است و دوقلوها قشر کودک و نوجوان را نمایندگی میکنند. ارسطو (احمد مهرانفر) هم که در مرز تجرد و تاهل قرار دارد، دغدغههای جوانان ایرانی را نشان میدهد.
تغییرات پایتخت 4
البته در «پایتخت3» دوقلوها فقط حضور فیزیکی داشتند و با کمترین دیالوگ و کنش جلوی دوربین رفتند. امیدواریم دوقلوهای جدید که جایگزین سارا و نیکا شدهاند تاثیر بیشتری در روند وقایع فیلمنامه داشته باشند. ایندفعه خبری از بهبود و بازی «مهران احمدی» نیست و باید ببینیم فیلمنامهنویس چه شخصیت جدیدی را به جای او خلق کرده است. نکته مهم ماجرا این است که در برنامه سال تحویل شبکه سوم، محسن تنابنده به بیژن، همان نوجوانی که به خاطر پخش کلیپ «بام و شیبش» ترک تحصیل کرده، وعده داد تا در سری چهارم در نقش پسر بهبود ظاهر شود و حالا معلوم نیست تنابنده با حذف بهبود میخواهد به وعدهاش عمل کند.
سریال پایتخت با رسیدن به نسخه چهارم یک رکورد جدید را در بین سریالهای ایرانی به نام خودش ثبت کرده است. از نظر تعدد لوکیشن نیز این سریال وضعیت خوبی دارد و بسیاری از نقاط دیدنی کشورمان (برج میلاد، دریای خزر، علیآباد، خلیج فارس و جزر و مدش، و ...) را به تصویر کشیده است. اینبار با سفر نقی و ارسطو و چوچانگ به کشور چین فهرست لوکیشنهای سریال متنوعتر خواهد شد. امیدواریم همانطور که سریال «پایتخت3» با نمایش ریختن سقف خانه «نقی» شروع مهیجی داشت، در سری جدید سریال پایتخت نیز شاهد یک آغاز امیدوارکننده (این بار در کشور چین) باشیم.

طاقت فرسودگیام هیچ نیست

اَی خِدا، باز هم پایتخت!؟

آب بندی سیروس و محسن

سوتیهای عجیب

شلنگ آب در پایتخت

پایتخت قلبها

کشششششدار و مریض

همه چی آرومه، ما چقدر خوشحالیم!

سندروم سریالسازی فستفودی

دونده هزارتو در خط پایان

فتوچاپ 531

پیشنهادهایی برای کتاببازهای کتاب به دست

عاشق نشدی، طعنه مزن عشاق را!

جارچی 531

دیالوگ ها از زبان سازها

چیه این پنهون کاری؟

حقوق متقابل جامعه و بوهای ما!

تلگجیم 531

اندر احوالات مریدان و حرص دنیا
