وقتی به مسئله هم کفو بودنتان با همسر آیندهتان فکر میکنید، به موضوع همشهری بودن هم فکر میکنید یا نه؟! به نظر شما همشهری بودن یا نبودن چقدر در هم کفو بودنتان موثر است؟ فکر میکنید کسی که توی شهر شما بزرگ شده است و با آداب و رسوم شما آشناست، بهتر میتواند هم کفو شما باشد یا کسی که توی یک شهر دیگر و با آداب و رسوم دیگر؟! اصلا شاید به نظر شما اینها ربطی به هم نداشته باشد، اما در هر صورت ما ترجیح دادیم این موضوع را بررسی کنیم که بهتره همشهری با همشهری ازدواج کند یا فرق چندانی ندارد؟! هر چند که بعضیها معتقدند این چیزها اصل نیست، اصل این است که دختر و پسر هم را بپسندند و پای بد و خوب هم بایستند، اما زندگی است دیگر بالا و پایین دارد. ما این چند مورد را برای زندگیِ آدمهایی میگوییم که با غیر همشهری ازدواج میکنند...
آداب و رسوم خانوادگی: شاید بگویید اصل دختر و پسرند که با هم بتوانند کنار بیایند و ... اما واقعیت این است که دختر و پسر جدا از خانوادهشان نیستند و یک عمر با همان رسم و رسوم و آداب خانوادگی زندگی کردهاند. چطور انتظار دارید با ازدواج همه آنها را فراموش کنید و آداب و رسوم جدیدی یا تلفیقی برای خودتان ایجاد کنید؟! مثلا نحوه برگزاری مراسم عروسی و برپایی جشن و نحوه هزینه کردن توی همین استان خراسان خودمان از شمال تا جنوبش کلی با هم متفاوت است، چه برسد به اینکه بروی خارج استان! پس شاید این مورد یکی از زمینههای اختلافات خانوادگی باشد که حتما باید نسبت به آن آگاه باشید.
آداب اجتماعی: در شهرهای مختلف مردم به لحاظ اجتماعی با هم متفاوتند. مخصوصا در ایران این تفاوتها بیشتر دیده میشود و کشورمان پر از اقوام مختلف با رسومات مختلف است! شاید یک رفتاری یا گفتاری در مشهد خودمان زشت نباشد اما برای یک اهوازی زشت باشد. مثلا مدل سرو غذا، تعارف کردنها یا نکردنها، نحوه احترام گذاشتنها و خیلی چیزهای دیگر.... پس از این رفتارها و گفتارها و نحوه برخوردهای اجتماعیِ غالبِ یک شهر غافل نشوید!
پوشش: شاید بگویید پوشش غالب مردم ایران شبیه هم است، اما در واقع اینجوری نیست. مثلا بعضیها رسم دارند توی مراسم عروسیشان لباس محلیشان را بپوشند! یا گاهی حتی توی رفتوآمدهای خانوادگی نیز لباسهای محلی خودشان را میپوشند مثل بلوچها یا عشایر. باید دقت داشته باشید که این نحوه پوشش چقدر برای شما و خانوادهتان مهم است؟! شاید شما این تفاوت پوشش را نپسندید.
عوامل دیگری هم وجود دارد که بد نیست به آنها هم نظری بیندازید؛ مثل تفاوت در گویشها یا لهجههای دو طرف. طرز فکرها و باورهای غالب بر یک منطقه جغرافیایی! زندگی توی کدام شهر؟! داشتن فرزندانی با فرهنگهای قاطی پاتی در آینده و ....

اَی خِدا، باز هم پایتخت!؟

دیالوگ ها از زبان سازها

دونده هزارتو در خط پایان

همه چی آرومه، ما چقدر خوشحالیم!

هوای بارانی و مزه پرانی!

چیه این پنهون کاری؟

طرح ساماندهی لوازم تحریر

حقوق متقابل جامعه و بوهای ما!

تقصیر آنها نیست که ما میمیریم!

پسر پدرِ شجاع

خاطرهنویسی نوین با «دایرا»

جارچی 532

هنوز امیدی هست

شوش مولوی راهآهن یا در سوگ تهرانی شدن

جشنواره گلهای «ساشا ایلیچی» در روسیه

پلاستیکت تو حلقم!

مینی 532

ورود به جهان سفید لبنیات

مموری را از دست اینستاگرام و تلگرام نجات دهیم
