تحقیق های ناتمام
محرمانه مستقیم

تحقیق های ناتمام

نویسنده : صدیقه سادات بهشتی

وقتي بچه مدرسه‌اي بوديم، يکي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي زندگي‌مان بعد از امتحان کنکور، تحقيق‌هاي رنگ و وارنگي بود که قرار بود براي درس‌هاي مختلف به معلم‌هاي مختلف‌مان تحويل بدهيم، تحقيق‌هايي که يک جايي از سال تحصيلي براي کسب يکي-دو نمره شروع مي‌شد و جايي هم به سرانجام مي‌رسيد و تهش با يک سر و شکل زيبا تحويل معلم محترم داده مي‌شد. بيشتر تحقيق‌هاي دوران مدرسه حتما با يک زندگي‌نامه از يک شاعر، نويسنده، دانشمند يا آدم سياسي سر و تهش هم مي‌آمد. مهم اين بود که ما يکي دو ساعتي از مجموع ساعت‌هاي خالي هفته‌مان را دنبال اين موضوع گشته باشيم و احيانا سري هم به کتابخانه‌اي زده باشيم، تازه اين در حالت خيلي خوبش بود، يعني وقتي که ما جزو بچه‌هاي کاردرست مدرسه بوديم که اهل کار هستيم نه دودر کردن تحقيق‌ها، چون در غير اين صورت با يک گشت‌زني در بين اهالي سال بالايي فاميل يا بچه‌هاي از آب و گل گذشته مدرسه مي‌توانستيم چند تايي تحقيق خوب و اساسي پيدا کنيم که اتفاقا نمره خوبي را هم نصيب صاحبان‌شان کرده بودند و براي‌شان آمد داشتند، آن وقت بود که با عوض کردن اسم نويسنده و به قول خودمان محقق، آن را به نام خودمان سند مي‌زديم و مي‌شديم محقق يک تحقيق! آن هم چه تحقيقي! توي اين ماجراها اوضاع يک عده حسابي روبه‌راه بود، کساني که خواهر و برادر بزرگ‌تر از خودشان داشتند که يک دور همه اين راه‌ها را رفته بودند، اصلا هم فرقي نمي‌کرد که اين خواهر و برادر بزرگ‌تر چند سال از تحصيل‌شان در اين مقطع گذشته بود، چون به هر حال تحقيق‌ها هميشه همان‌هايي بودند که از ده سال پيش به اين طرف توسط دانش‌آموزان جمع‌آوري شده بودند! انگار که هر چه سال‌ها مي‌گذشت هيچ تأثير عميقي روي تحقيقات گذاشته نمي‌شد و با همان شکل و شمايل به نسل‌هاي بعدي مي‌رسيدند، اين بود که از همان سال‌ها فهميديم تحقيق معني خاصي ندارد و اصلش يعني جمع‌آوري چيزهايي که يک بار جمع شده‌اند.

هنوز هم گاهي با خودم فکر مي کنم نوشتن تحقيق توي سال‌هاي مدرسه معني محقق شدن را از آدم مي‌گيرد، وقتي تو طعم تنبلي و تقليد را مي‌چشي ديگر به اين فکر نمي‌کني که از اين راه مي‌شود به چيزهاي جديد دست پيدا کرد، وقتي طعم گس کپي زير دندانت مزه کرد ديگر فايده ندارد که روزهايي را هم به اسم تحقيق و پژوهش سند بزنيم تا ملت‌مان و دانش‌آموزان و دانش‌جويان‌مان محقق بشوند. اين طعم حالا جور ديگري به ما چشانده مي‌شود ولي به هر حال پايه و بنيادش همان سال‌هاي مدرسه ساخته شد.

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
جارچی

جارچی 482

٩٦/٠١/٣١
نصیرزاده رئیس سابق کمیته تدوین مقررات فدراسیون در گفت‌و‌گو با جیم:

درج ستاره استقلال و پرسپولیس بر اساس تلقی خودشان است

٩٦/٠١/٣١
شگرد خفن

کدام خبر درست است؟

٩٦/٠١/٣١
درباره اظهار نظر عجیب سرمربی پرتغالی تیم ملی که به مذاق پرسپولیسی‌ها خوش نیامد

طبقه‌بندی هواداران به سبک استاد کی‌روش!

٩٦/٠١/٣٠
ستاره استقلالی‌ها واقعی‌تر است یا ستاره‌ای که به پیراهن پرسپولیس اضافه می‌شود؟

ستاره سُرخ در آسمان کُری

٩٦/٠١/٣١

ستاره‌ها در آسیا

٩٦/٠١/٣١
مروری بر نویسندگانی که با آثارشان هیجانی ویژه در میان کتاب‌خوان‌ها ایجاد کردند

داستان موج‌ها و موج‌های داستانی

٩٦/٠١/٣١
کافه جهان نما

ژاپن، سرزمین آفتابِ تابانِ احترام

٩٦/٠١/٣١
برگزیده سایت

بازخوانی

٩٦/٠١/٣١
شاخ هفته

نسل تنهای ما

٩٦/٠١/٣١
تلگجیم

تلگجیم 482

٩٦/٠١/٣١
حکایت هفته

اندر حکایت برنامه هفت و افخمی که رفت

٩٦/٠١/٣١

داستان ستاره‌ها

٩٦/٠١/٣١
نگاهی به فیلم «خشکسالی و دروغ» با حضور محمدرضا گلزار

مخاطب پسند و قصه‌‌گو

٩٦/٠١/٣١
آنتن

دلیل قطع تماس‌های صوتی تلگرام مشخص شد!

٩٦/٠١/٣١
پایان نامه

پول نارنگی، ما و این همه حادثه!

٩٦/٠١/٣١
ذهن زیبا

ذهن زیبا 481

٩٦/٠١/٣١
فتوچاپ

فتوچاپ 482

٩٦/٠١/٣١
چهره هفته

هرگز نرسیدن بهتر از دیر رسیدن است!

٩٦/٠١/٣١
دات کام

آتلیه سرخود بشوید

٩٦/٠١/٣١
تبلیغات
تبلیغات