تحقیق های ناتمام
محرمانه مستقیم

تحقیق های ناتمام

نویسنده : صدیقه سادات بهشتی

وقتي بچه مدرسه‌اي بوديم، يکي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي زندگي‌مان بعد از امتحان کنکور، تحقيق‌هاي رنگ و وارنگي بود که قرار بود براي درس‌هاي مختلف به معلم‌هاي مختلف‌مان تحويل بدهيم، تحقيق‌هايي که يک جايي از سال تحصيلي براي کسب يکي-دو نمره شروع مي‌شد و جايي هم به سرانجام مي‌رسيد و تهش با يک سر و شکل زيبا تحويل معلم محترم داده مي‌شد. بيشتر تحقيق‌هاي دوران مدرسه حتما با يک زندگي‌نامه از يک شاعر، نويسنده، دانشمند يا آدم سياسي سر و تهش هم مي‌آمد. مهم اين بود که ما يکي دو ساعتي از مجموع ساعت‌هاي خالي هفته‌مان را دنبال اين موضوع گشته باشيم و احيانا سري هم به کتابخانه‌اي زده باشيم، تازه اين در حالت خيلي خوبش بود، يعني وقتي که ما جزو بچه‌هاي کاردرست مدرسه بوديم که اهل کار هستيم نه دودر کردن تحقيق‌ها، چون در غير اين صورت با يک گشت‌زني در بين اهالي سال بالايي فاميل يا بچه‌هاي از آب و گل گذشته مدرسه مي‌توانستيم چند تايي تحقيق خوب و اساسي پيدا کنيم که اتفاقا نمره خوبي را هم نصيب صاحبان‌شان کرده بودند و براي‌شان آمد داشتند، آن وقت بود که با عوض کردن اسم نويسنده و به قول خودمان محقق، آن را به نام خودمان سند مي‌زديم و مي‌شديم محقق يک تحقيق! آن هم چه تحقيقي! توي اين ماجراها اوضاع يک عده حسابي روبه‌راه بود، کساني که خواهر و برادر بزرگ‌تر از خودشان داشتند که يک دور همه اين راه‌ها را رفته بودند، اصلا هم فرقي نمي‌کرد که اين خواهر و برادر بزرگ‌تر چند سال از تحصيل‌شان در اين مقطع گذشته بود، چون به هر حال تحقيق‌ها هميشه همان‌هايي بودند که از ده سال پيش به اين طرف توسط دانش‌آموزان جمع‌آوري شده بودند! انگار که هر چه سال‌ها مي‌گذشت هيچ تأثير عميقي روي تحقيقات گذاشته نمي‌شد و با همان شکل و شمايل به نسل‌هاي بعدي مي‌رسيدند، اين بود که از همان سال‌ها فهميديم تحقيق معني خاصي ندارد و اصلش يعني جمع‌آوري چيزهايي که يک بار جمع شده‌اند.

هنوز هم گاهي با خودم فکر مي کنم نوشتن تحقيق توي سال‌هاي مدرسه معني محقق شدن را از آدم مي‌گيرد، وقتي تو طعم تنبلي و تقليد را مي‌چشي ديگر به اين فکر نمي‌کني که از اين راه مي‌شود به چيزهاي جديد دست پيدا کرد، وقتي طعم گس کپي زير دندانت مزه کرد ديگر فايده ندارد که روزهايي را هم به اسم تحقيق و پژوهش سند بزنيم تا ملت‌مان و دانش‌آموزان و دانش‌جويان‌مان محقق بشوند. اين طعم حالا جور ديگري به ما چشانده مي‌شود ولي به هر حال پايه و بنيادش همان سال‌هاي مدرسه ساخته شد.

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها
تلگجیم

تلگجیم 536

٩٧/٠٣/٠٣
فتوچاپ

فتوچاپ 536

٩٧/٠٣/٠٣
داستان انتخاب سفرها و ایرانگردی‌های جواد قارایی، مستندساز

بیایید همه ایرانگرد باشیم!

٩٧/٠٣/٠٣
چهره هفته

کارلوس کی روش

٩٧/٠٣/٠٣
جانونی

ضرورت ایجاد رشته خرمالوژی و پختن زولبیای خانگی

٩٧/٠٣/٠٣
ساختنیجات

انگیزه مطالعه زیر یک نور نرم و یواش!

٩٧/٠٣/٠٣
درباره فصل سوم «شهرزاد» که با پیچش داستانی در اپیزود چهاردهم، انتظار برای دو قسمت پایانی هیجان انگیزش را

فرضیه هایی برای پایان شهرزاد

٩٧/٠٣/٠٣
یادداشت

علیه نون دونی‌ها

٩٧/٠٣/٠٣
درباره لیگ ملت‌‎های والیبال و بازی‌های تیم ملی کشورمان در این رویدادها

باز هم لیگ جهانی

٩٧/٠٣/٠٣
به بهانه رمضان کریم، درباره نان نوشتیم و فرهنگی که این خوردنی محترم با خودش به مردم کشورمان سنجاق کرده اس

خدا نان داد

٩٧/٠٣/٠٣
پایان نامه

پیامکی از دیار فانی!

٩٧/٠٣/٠٣
به بهانه ساخت سری جدید و قدرتمند انیمیشن کاپیتان سوباسا، محبوب‌ترین شماره 10 دنیای فوتبال

بازگشت فوتبالیست ها

٩٧/٠٣/٠٣
جارچی

جارچی 536

٩٧/٠٣/٠٣
تا جام جهانی

پر حاشیه مانند فهرست بازیکنان حاضر در روسیه

٩٧/٠٣/٠٣
یادداشت

عصبانی کننده!

٩٧/٠٣/٠٣
حکایت هفته

اندر احوالات مریدان و رفع فیلتر

٩٧/٠٣/٠٣
شگرد

قابلیت‌های جدید استوری اینستاگرام

٩٧/٠٣/٠٣
توییتری ها

اعزام تیم ملی به جام جهانی

٩٧/٠٣/٠٣
گفت‌و‌گوی جیم با فرهاد سال افزون، پاسور تیم ملی والیبال

می رویم و نهایت زورمان را می زنیم

٩٧/٠٣/٠٣
نگاهی کوتاه به پیوند نان با آداب و رسوم شهرهای مختلف کشورمان

نان و ادب

٩٧/٠٣/٠٣