امروز آخرین پنجشنبه تعطیلات تابستانی امسال است. دانشآموزان فقط یک روز دیگر فرصت دارند تا خودشان را برای شروع سال تحصیلی جدید آماده کنند. سالی که خیلیها میخواهند در آن متفاوت باشند و بهترین نتایج را بگیرند. در آستانه شروع سال تحصیلی جدید با چند دانشآموز گفتوگو کردیم تا حس و حال آنها را درباره بازگشایی مدارس جویا شویم و همچنین ببینیم برای شروع سال تحصیلی چه برنامهای دارند و آیا عزمی جزم شده است تا امسال را مثل سالهای گذشته تمام نکنند؟
«سهیل محققمنور» که امسال تازه وارد دبیرستان میشود درباره اینکه تعطیلات تابستانش را چه کار کرده است میگوید: «کلاس زبان میرفتم. تیر و مرداد ماه را بیشتر به بازی کامپیوتری گذراندم. 20 روز آخر شهریور را هم در یک لوازمالتحریری کار میکنم.»
او در پاسخ به این سوال که آیا دوست داری یک ماه به تابستان اضافه شود میگوید: «نه، دیگر خسته شدهام!».
برنامهاش برای امسال این است که با توجه به تغییر پایه تحصیلیاش، با برنامهریزی دقیقتری درس بخواند، بهطورمثال روزی 4 ساعت درس بخواند.
میگوید: «آدم باید برای هر کارش وقت جدا بگذارد ولی بعضی وقتها، اینها با هم قاطی میشوند و نمیتوانیم برنامه مشخص شده خودمان را اجرا کنیم.»
مهمترین عامل حواسپرتی سهیل هنگام درس خواندن برادر کوچکترش است. به نظرش معلمها آدمهای دلسوزی هستند. به بقیه دانشآموزها هم توصیه میکند درسهایشان را از همین اول سال بخوانند تا موقع امتحانات به درد سر نیفتند.
«وحید افروز» دانشآموز سال سوم ریاضی است. تابستان امسال را بیشتر در کلاسهای تقویتی و ورزشی گذرانده است. درباره برنامهاش برای شروع سال تحصیلی، میگوید: «از اول سال باید شروع به درس خواندن کنم.»
درباره اینکه چرا شروع درسخواندن برای دانشآموزان سخت است، میگوید: «چون 3 ماه تابستان را به خوشگذرانی گذراندهایم، شروع سال تحصیلی و درس خواندن برایمان سخت است و معمولا نمیتوانیم برنامههای مان را اجرا کنیم.»
در جواب اینکه آیا در تابستان به کلی از فضای درس و مشق دور بودید یا نه میگوید: «نه در کلاسهای کمک درسی و آموزشی شرکت کردم.»
وحید در سال تحصیلی جدید میخواهد روزی 4 ساعت درس بخواند. مهمترین عامل حواسپرتیاش هنگام درس خواندن، فکر کردن بیش از حد به آینده است.
درباره معلمها هم معتقد است: «یک معلم خوب باید بتواند درس را به دانشآموز بفهماند و البته کلاس درسش برای دانشآموزان کسل کننده نباشد.»
در پایان هم میگوید: «دوست ندارم تابستان بیشتر از این ادامه داشته باشد چون از بیبرنامگی خسته شدهام!«
«عادله رهباردار» که امسال وارد پایه اول دبیرستان میشود، میگوید: «تابستان امسال را بیشتر به حفظ قرآن و مرور درسهای سال گذشتهام پرداختهام و اوقات فراغتم را به کلاسهای زبان و تجوید و حفظ قرآن میرفتم.»
درباره برنامهاش برای شروع سال تحصیلی میگوید: «درسهایی را که قرار است در سال جدید بخوانم قبل از رفتن به سر کلاس نگاهی میاندازم تا آماده فراگرفتن درسهای جدید باشم.»
درباره اینکه چرا برنامههای تحصیلی اغلب دانشآموزان معمولا اجرا نمیشود میگوید: «خانوادهها همکاری لازم با دانشآموزان ندارند به نظرم باید در برنامهریزیهایشان بیشتر به دانشآموزان توجه کنند.»
نظر عادله درباره معلمها ایناست که آنها خیلی زحمتکش هستند ولی برخی دانشآموزها قدر آنها را نمیدانند. او اصلا دوست ندارد تابستان یک ماه دیگر ادامه داشته باشد و میخواهد امسال تاثیرگذارترین سال تحصیلی زندگیاش باشد.
«دادار نوروزی» که در سال تحصیلی جدید در کلاس سوم راهنمایی درس خواهد خواند، تابستان امسال در دفتر پدرش ترفندهای گرافیکی را آموخته است. او که در تابستان به مسافرت هم رفته است فکر میکند در این مدت تنها 24 ساعت درس خوانده باشد! برنامهاش برای شروع سال تحصیلی این است که همه تمرکزش را بر درسهایش بگذارد. تصمیم دارد در روز 5 ساعت درس بخواند و دلیل اینکه گاهی نمیتواند تصمیمات درسیاش را به درستی اجرا کند، مشکلات کاری پدرش میداند. چون با بیرون رفتن پدر و مادرش وظیفه بچهداری به گردن او میافتد! مهمترین عامل حواسپرتی دادار سر و صدای زیاد در خانهشان است. از نظر او معلمها در برابر حقوقی که میگیرند سختیهای زیاد میکشند. دوست ندارد تابستان یک ماه دیگر ادامه داشته باشد. چون بیشتر وقتها را بیکار بوده است و برنامه خاصی نداشته است.

طاقت فرسودگیام هیچ نیست

سوتیهای عجیب

پایتخت قلبها

شلنگ آب در پایتخت

کشششششدار و مریض

آب بندی سیروس و محسن

سندروم سریالسازی فستفودی

فتوچاپ 531

عاشق نشدی، طعنه مزن عشاق را!

همه چی آرومه، ما چقدر خوشحالیم!

جارچی 531

پیشنهادهایی برای کتاببازهای کتاب به دست

تلگجیم 531

بخند و بترس

جیم و ناپایداری هوا

سبک زندگی تلویزیونی

در تشریح مختصر رابطه پیچیده خشم با تصمیمهای مهم ما

اَی خِدا، باز هم پایتخت!؟

دونده هزارتو در خط پایان
