اين يک مطلب غير مستقيم است! پس لطفا ذهنتان را از هر آن چيزي که تاکنون خواندهايد خالي کنيد، نفس عميقي بکشيد و...
حکايت اول/ سالها قبل فرزند يکي از علما با سوزن مشک آب سقاي آب فروشي را سوراخ کرد. با اعتراض سقا، آن عالم رباني به فکر فرو رفت که من که در تهيه لقمه حلال دقت لازم را داشتهام، چرا فرزندم مرتکب چنين عملي شده است. او از همسرش علت را جويا شد.
همسر ايشان ميگويد: وقتي من اين پسر را باردار بودم، ميوه فروش دوره گردي انار ميفروخت. من دلم خيلي انار ميخواست اما به دليل اينکه پولي براي خريد نداشتم سوزني در يک انار فرو کردم و آن را مکيدم!
آن عالم ميگويد: اين کار فرزندمان نتيجه همان عمل است...
-------------------------------
حکايت دوم/ ميگويند روزي بهلول از کوچههاي بغداد ميگذشت. هارون با خدم و حشم خود به او رسيد. رو به بهلول کرد و گفت: شيخ! ما را نصيحتي کن!
بهلول گفت: آيا غذا خوردن بلدي؟!
هارون گفت: معلوم است، دستها را ميشوييم، سر سفره با ادب مينشينيم، از غذاي جلوي خويش استفاده ميکنيم، لقمههاي کوچک را برميداريم، بسما... ميگوييم و...
بهلول گفت: کسي که آداب غذا خوردن را نميداند چگونه بر مسلمانان حکومت ميراند؟!
هارون گفت: تو بگو آداب غذا خوردن چيست؟!
بهلول گفت: اي خليفه بدان که اصل آداب غذا خوردن، خوردن لقمه حلال است! اگر لقمهات حرام باشد همه آن کارهايي را هم که گفتي اگر انجام دهي فايدهاي ندارد!
پيامبر(ص) فرمودند: کسي که مال حرام ميخورد و عبادت هم ميکند، مثل کسي است که روي آب، ساختمان ميسازد!
امام صادق (ع) فرمودند: ترک لقمه حرام، نزد خدا بهتر از خواندن هزار رکعت نماز مستحبي است!
حضرت علي (ع) گفته است: کسي که کار ميکند تا خرجي زن و بچهاش را پيدا کند، مثل کسي است که در جبهه ميجنگد.
امام حسين (ع) پيش از ظهر عاشورا در کربلا با لشگريان يزيد صحبتهاي زيادي کرد ولي هيچ کدام اثر نميکرد. در آخر حضرت فرمودند: چون شکمهاي شما از حرام پرشده است، حرفهاي من در شما اثر نميگذارد.
-------------------------------
حکايت سوم/ دقت علماي اسلام درباره لقمه حلال تا بدان حد است که نقل است: يکي از پادشاهان، آهويي براي يکي از علما فرستاد و پيغام داد که اين آهو حلال است، از گوشت آن بخور؛ زيرا من آن را با تيري که به دست خودم ساختهام، صيد کردهام و هنگام صيد آن، بر اسبي سوار بودم که آن اسب را از پدرم ارث بردهام.
آن عالم در پاسخ گفت: به ياد دارم يکي از پادشاهان به حضور استادم آمد و دو پرنده دريايي به او تقديم کرد و گفت: از گوشت اين دو بخور، من اين دو پرنده را با سگ شکاري خودم صيد کردهام. استادم گفت: سخن درباره اين دو پرنده نيست، سخن در غذايي است که به سگ شکاري خود ميدهي! آن سگ، مرغ کدام پيرزني را خورده تا براي صيد، نيرومند شده است؟ بنابراين، اگر فرض بگيريم اين آهويي که خودت با تير ساخته خودت، در حالي که بر اسب به ارث رسيده از پدرت سوار بودي، صيد کرده باشي؛ باز مهم آن است که اين اسب، علف کدام ستمکشيده را خورده است که نيروي حمل تو را براي صيد يافته است؟
کم فروشي، گران فروشي، غش در معاملات، کم کاري، حقکشي، ندادن حقوق واجب نظير خمس و زکات و... همه مؤيد اين مطلب است که متاسفانه بيتوجهي به لقمه حلال در زندگي بسياري از ما جاري است و اين مطلب همان پيشگويي رسول مکرم اسلام است که ميفرمايد: براي مردم زماني فرا ميرسد که براي آنان تفاوتي نميکند که مال را از کجا به دست آوردهاند، آيا از حلال است يا حرام؟
در کلمات گهربار رسول خدا آمده است که: کسي که شب را از خستگي طلب حلال بخوابد، آمرزيده خوابيده است.
لقمه حرام علاوهبر اينکه تاريکي قلب را به همراه دارد، باعث سست شدن يقين در انسان ميشود. يقين به اينکه قيامت هست، حساب و کتابي در پيش خواهد بود، يقين به صفات والاي انساني سست ميشود، يقين به اينکه خدا را ميبيند از بين ميرود و دست آخر گناه آنقدر يک انسان را جري خواهد کرد که مرحله آخر آن يقين انسان به بودن خدا نيز کمرنگ و بيرنگ خواهد شد.

اَی خِدا، باز هم پایتخت!؟

دونده هزارتو در خط پایان

همه چی آرومه، ما چقدر خوشحالیم!

دیالوگ ها از زبان سازها

چیه این پنهون کاری؟

طرح ساماندهی لوازم تحریر

حقوق متقابل جامعه و بوهای ما!

هوای بارانی و مزه پرانی!

پلاستیکت تو حلقم!

تقصیر آنها نیست که ما میمیریم!

مینی 532

شوش مولوی راهآهن یا در سوگ تهرانی شدن

جشنواره گلهای «ساشا ایلیچی» در روسیه

ورود به جهان سفید لبنیات

هنوز امیدی هست

پسر پدرِ شجاع

خاطرهنویسی نوین با «دایرا»

جارچی 532

مموری را از دست اینستاگرام و تلگرام نجات دهیم
