شیر مادر... مهر مادر... بیسکویت مادر
جانونی

شیر مادر... مهر مادر... بیسکویت مادر

نویسنده : الهام یوسفی

درباره بیسکویت حرف می‌زدیم و وعده داده بودیم که مشاهیر بیسکویت دنیا را به شما معرفی کنیم. یکی از جالب‌ترین بیسکویت‌های جهان، بیسکویت زنبوری است. بیسکویتی محبوب در ژاپن که به جای تکه شکلات در آن زنبور وحشی پخته شده است. فکر کنید مشغول گاز زدن بیسکویت هستید که متوجه یک زنبور چاق و چله وسط آن می‌شوید! بله! از نظر ما چیزی چندش‌آور است ولی جالب است بدانید این نوع بیسکویت به دلیل این‌که پروتئین زیادی دارد در میان ژاپنی‌ها محبوب است. اما در میان ما چه بیسکوئیتی محبوب بوده؟! حتما بیسکویت‌های مادر را به یاد دارید. همان مستطیل‌های دالبردار و خوشمزه که وقتی در بچگی گرسنه می‌شدیم لاکچری‌ترین خوراکی‌مان بود. بیسکویت مادر یکی از قدیمی‌ترین بیسکویت‌های ایران است که از سال ۱۳۳۷ تولید می‌شود. شعار این بیسکویت برای سال‌ها این بود: «مهر مادر، شیر مادر، بیسکویت مادر.» روی بسته‌های این بیسکویت تصویری خاطره‌انگیز از یک مادر به همراه نوزاد خود دیده می‌شد. هنوز هم همان تصویر روی بسته‌های بیسکویت مادر وجود دارد. کارخانه ویتانا در سال ۱۳۳۵ در خیابان امیریه آن روزگار در تهران راه‌اندازی شد. موسسان آن از آلمان و انگلیس دستگاه‌های بیسکویت‌سازی وارد کردند. آن‌ها یک جمله معروف داشتند: «بیسکویت مادر باید به راحتی با دندان شکسته و با آب دهان نرم شود.» هفته پیش مقداری درباره بیسکویت ساقه طلایی هم گفتیم. بیسکویت ساقه طلایی هم یکی از انواع مختلف بیسکویت‌های نرم محسوب می‌شود که به‌دلیل مرغوبیت و ارزش تغذیه‌ای آن، که البته جای بحث دارد، در میان عده‌ای محبوب است. هفته پیش متذکر شدیم که این بیسکویت بر خلاف تصور چربی و کالری بالایی دارد. این محصول در کشورهای اروپایی معروف است به دایجستیو، که به دلیل دارا بودن سبوس و عصاره مالت همواره مورد استقبال مصرف‌کنندگان زیادی بوده. شرکت مشهور بعدی در ایران، گروه صنعتی مینو است که در سال ۱۳۳۸ تاسیس شد. اما خاطره‌انگیزترین بیسکویت برای نسل ما پتی‌بور بود، نامی که همه ما بدون آنکه فکر کنیم یعنی چه؟ یا از کجا آمده؟ تنها با گفتن آن، یک بیسکویت خوشمزه کره‌ای در ذهن‌مان تداعی می‌شود. البته این روزها اگرچه «پتی‌بور» در ایران به علت ضعف محصول و نبود تبلیغات از طرف تولیدکننده وطنی، در میان کودکان نسل جدید و عموم مردم طرفداران زیادی ندارد، اما این بیسکویت فرانسوی‌الاصل همچنان یکی از پرفروش‌ترین بیسکویت‌ها در جهان است و آنقدر حس وفاداری به این برند به خصوص در میان فرانسوی‌ها بالاست و این محصول و  فرهنگ خاصش، چنان در میان جامعه فرانسه ریشه دوانده که به تازگی شرکت LU فرانسه که تولیدکننده «پتی‌بو»(petit Beurre) است، اقدام به تاسیس اولین موزه بیسکویت جهان کرده تا تاریخ ۱۶۸ ساله این بیسکویت را منعکس و حفظ کند. موزه‌ای که در شماره بعد درباره آن صحبت خواهیم کرد. 

نظرات کاربران
کد امنیتی