بیسکویت سرخ‌  شده بفرمایید!
جانونی

بیسکویت سرخ‌ شده بفرمایید!

نویسنده : الهام یوسفی

 در هفته پیش پرونده شیرینی‌جات را به نیت آموزش شیرینی برای فرا رسیدن نوروز باز کردیم و قرار شد دست از سرتان برنداریم تا بالاخره تسلیم شوید و پختن شیرینی خانگی را امتحان کنید. اما برای شروع برویم سراغ بیسکویت... می‌دانید دقیقا بیسکویت چیست؟ ما معمولا همین شیرینی‌های بسته‌بندی‌ شده بازاری را که در اشکال مختلف وجود دارد و به نسبت شیرینی‌های مرسوم تُردی و استحکام بیشتری دارد را بیسکویت می‌دانیم، اما این‌جا می‌خواهیم همین طرز فکر را هم عوض کنیم و شما را با واقعیت بیسکویت آشنا کنیم. واژه بیسکویت یک واژه فرانسوی به معنای دو بار پخته شده یا دو آتشه است. در قدیم‌الایام و در بلاد فرنگ، به نانی که دوبار پخته می‌شد تا استحکام و ماندگاری بیشتری داشته باشد بیسکویت می‌گفتند. یک طورهایی همان نان خشکه‌ای که در اصفهان و یزد و کرمان و الباقی شهرهای کویری خودمان پخته می‌شود، البته طبیعتا با شکل و شمایل و مزه متفاوت. حتی می‌شود گفت انواع خشکه‌پزی‌های دیگری چون کماج و نان روغنی و نان دو الکه که پختنش در شهرهای دیگر ایران مرسوم است هم در حقیقت همان بیسکویت محلی خودمان است. اما این‌که گفتیم بیسکویت را دو بار می‌پزند به این معناست که در مرحله اول بيسكويت در فر داغ براي مدت زمان كوتاه در حد چند دقيقه برشته شده و بعد از خروج از فر داغ، مجددا به فر خاموش و در حال خنك شدن برگردانيده مي‌‌شود و بدين ترتيب بيسكويت، خشك و قابل نگهداري طولانی مدت در هواي آزاد مي‌‌شود. البته درخور ذكر است كه همه بيسكويت‌ها پخته نمي‌‌شوند و بعضي سرخ مي‌‌شوند، باورتان می‌شود؟! بیسکویت سرخ شده! و در برخي بيسكويت‌ها مثل بيسكويت‌هاي ايتاليايي خمير اول پخته و سپس خنك می‌شود و برش زده و دوباره در حرارت بالا خشك مي‌‌شود تا ترد و خشك شود. نتیجه این‌که مقوله پختن بیسکویت مقوله بسیار پیچیده و پر از رمز و راز است که اگر بیسکویت‌باز باشید حتما باید برای دانستن این تاریخچه اقدام کنید. مقدارکی از این تاریخچه را در همین ستون خواهید خواند. مثلا این‌که در قرون وسطي استفاده از تخم‌مرغ و مغزهاي چرخ شده در بيسكويت‌ها رايج شد. با كاربرد تخم‌مرغ در فرمولاسيون بيسكويت، بیسکویت‌ها تردتر و مستحکم‌تر شدند. در قرن ۱۸ و ۱۹ ميلادي شيوه‌هاي جديدي در پخت بيسكويت بوجود آمد و بيسكويت‌هاي شكلاتي و يخچالي در نقاط مختلف جهان توليد شد. در قرن ۱۹ فرآورده‌هاي شيميايي مثل بي‌كربنات سديم يا جوش شيرين در توليد كلوچه‌ها و بيسكويت‌ها به‌كار گرفته شد و كيفيت اين محصولات كارخانه‌اي به نحو چشمگيري افزايش پيدا كرد. اما امروزه كه از مشكلات جوش شيرين برای سلامت بدن ما پرده‌برداری شده، بیسکویت‌های خانگی طرفداران زیادی پیدا کرده و ما هم، در شماره هفته آینده به شما درست کردن آن را یاد خواهیم داد. 

نظرات کاربران
کد امنیتی
پربازدیدتریـــن ها