جیم - آشپزی خوب - درباره اسپاگتی؛ در روز جهانی اسپاگتی www.jeem.ir
درباره اسپاگتی؛ در روز جهانی اسپاگتی
این رشته سر دراز دارد...

درباره اسپاگتی؛ در روز جهانی اسپاگتی

نویسنده : الهام حبشی

همه‌ی ما تا اسم غذای ایتالیایی به گوش‌مان می‌رسد، ناخودآگاه به یاد اسپاگتی و پیتزا می‌افتیم. خاواده پاستا غذاهایی هستند که در ایتالیا به صدها نوع مختلف سرو می‌شوند و به ندرت از وعده‌های غذایی ایتالیایی‌ها حذف می‌شوند. امروز روز جهانی اسپاگتی است، به همین دلیل قصد داریم کمی از حکایت شروع اسپاگتی، این غذای محبوب و همه پسند حرف بزنیم.

اسپاگتی

 

اسپاگتی از کجا شروع شد؟

قصه‌ی آغاز اسپاگتی چند روایت مختلف دارد. با اینکه خیلی‌ها اسپاگتی را با نام ایتالیا می‌شناسند، اما داستانی وجود دارد که از پیدایش اسپاگتی در چین، به وسیله‌ی بانویی چینی حکایت می‌کند. یک روز دوشیزه‌ای چینی حین آماده کردن خمیر نان به طور اتفاقی سرگرم صحبت با ملوانی ایتالیایی می‌شود و در همین هنگام ظرف خمیر روی میز ریخته و در حالی که رشته رشته شده بوده، زیر نور آفتاب خشک می‌شود. بانوی چینی رشته‌ها را در آبگوشت ریخت و پس از آن پی به خوش طعم شدن این غذا برد. 

روز جهانی اسپاگتی

 

داستان دیگری که موثق‌تر به نظر می‌رسد این‌گونه است که تاریخچه‌ی اولین اسپاگتی به عربستان باز می‌گردد و طبق اسناد تاریخی،  قرن پس از میلاد مسیح این خوراکی دلچسب در خیابان ‌ها به فروش می‌رسیده است. اما به هر حال این ایتالیا است که به اسپاگتی و پاستا سر و شکل داده و این خوراکی ساده را به صدها شکل و طعم و نوع مختلف درآورده است. اولین کارخانه‌ی تولید اسپاگتی در قرن 19 شروع به کار کرد. ایتالیایی‌ها با مهاجرت به ایالات متحده آمریکا و راه انداختن رستوران‌های ایتالیایی اسپاگتی را تبدیل به غذایی جهانی و مشهور کردند. 

روز جهانی اسپاگتی

 

سوغات ایتالیا به ایران آمد

قدیمی‌ترها خاطرات شیرین و رنگارنگی از خوردن اولین اسپاگتی عمرشان دارند. اولین اسپاگاتی‌های وارداتی کمی ضخیم و البته بلندتر از اسپاگتی‌های امروز بودند. سوغات ایتالیا برای مردم چیزی شبیه رشته‌های آش به نظر می‌آمد اما آن‌ها کم‌کم با روش آماده کردن این غذای ساده آشنا شدند و البته به سلیقه‌ و ذائقه‌ی ایرانی خودشان، اسپاگتی را هم مانند برنج دم کردند. اسپاگتی فرنگی به سرعت محبوب همگان شد و سال‌ها بعد کارخانه‌های مختلف تولید ماکارونی در ایران تاسیس گردید. با این حال و با وجود تمام تنوعی که در بین پاستا و اسپاگتی‌ها وجود دارد، اغلب مردم این رشته‌های فرنگی را با نام ماکارونی می‌شناسند. 

روز جهانی اسپاگتی

 

یک کتاب اسپاگتی دار

اگر کتاب «دختر صد در صد دلخواه در صبح زیبای ماه آوریل» را خوانده باشید، قطعا بعد از داستانی که اسمش روی جلد نشسته است، داستان «سال اسپاگتی» را تاثیرگزارترین قصه‌ی این کتاب خواهید دانست. البته داستان سال اسپاگتی ربطی به تاریخچه‌ی این خوردنی بی‌نظیر ندارد اما قطعا بعد از خواندن آن به بیشتر اختصاص دادن وعده‌های غذایی خود به اسپاگتی ترغیب خواهید شد. پیشنهاد می‌کنم حتما این کتاب را بخوانید. 

روز جهانی اسپاگتی

 

چند خطی از این داستان را بخوانید:

سال 1971 بعد از میلاد مسیح، سال اسپاگتی بود. 

آن سال اسپاگتی می‌پختم تا زندگی کنم و زندگی می‌کردم تا اسپاگتی بپزم. بخاری که از قابلمه برمی‌خواست، مایه‌ی مباهات من بود و سس گوجه‌فرنگی که داخل تابه قُل‌قُل می‌زد، مایه امید زندگی‌ام. اسپاگتی را باید تنها می‍‌پختم و می‌خوردم. این یک قانون بود. خودم را مجاب کرده بودم اسپاگتی غذایی است که به تنهایی مزه می‌دهد. خودم هم نمی‌دانم چرا چنین احساسی داشتم، اما چه می‌شد کرد؟

به فروشگاهی که لوازم آشپزخانه می‌فروخت رفتم و یک تایمر آشپزخانه گرفتم با یک قابلمه‌ی آلومینیومی، قابلمه آن قدر بزرگ بود که می‌شد یک سگ گله را داخل آن حمام کرد...

هر بار، به خصوص بعد از ظهرهای بارانی، هنگامی که سر بشقابی پر از اسپاگتی می‌نشستم احساس روشنی به من دست می‌داد. حس آن که همان لحطه یک نفر ممکن است در بزند. شخصی که تصور می‌کردم برای دیدنم می‌آید. هر بار فرق می‌کرد. گاهی وقت‌ها او یک غریبه بود. گاهی وقت‎ها هم آشنا. یک بار دختری بود با پاهای قلمی که در دوران دبیرستان با او رابطه‌ای عاشقانه داشتم. یک بار خود چند سال قبلم بودم که برای دیدار آمده بود و یک وقت ویلیام هولدن بود که جنیفر جونز را میان بازوانش گرفته بود...

روز جهانی اسپاگتی

 

اسپاگتی همیشگی را فراموش کنید! 

معمولا اسپاگتی که در خانه‌ی ایرانی‌ها طبخ می‌شود، از یک سس تکراری و همیشگی که شامل گوشت چرخ کرده است تهیه می‌شود و بعد هم دم می‌شود. اما من فرمول دیگری را پیدا کرده‌ام که با چند تغییر کوچک می‌توانید، می‌توانید اسپاگتی را سالم‌تر، کم هزینه‌تر و البته با یک مزه‌ی جدید امتحان کنید. در سس این اسپاگتی به جای گوشت چرخ شده از قطعات گوشت مرغ استفاده می‌شود. رب گوجه را به نسبت قبل یک دوم کرده و اسلایس‌های گوجه فرنگی را جایگزین کنید. در این مخلوط از ریحان تازه و سیر هم استفاده کنید و همچنین برای سرخ کردن مواد سس اسپاگتی از مقدار اندکی روغن زیتون کمک بگیرید. نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و سیب زمینی سرخ شده هم فراموش نشود.

فن اسپاگتی: اگر از بوی روغن زیتون خوش‌تان نمی‌آید، نترسید، کمتر استفاده کنید و مطمئن باشید بوی روغن زیتون در بین مواد دیگر خنثی خواهد شد.

پیشنهاد اسپاگتی اسپانیایی: بهتر است این اسپاگتی را دم نکنید، اما اگر این کار را کردید، زمان آن را به حداقل برسانید. همچنین می‌توانید در این زمان کوتاه پنیر پیتزا هم به مواد بالا اضافه کنید.

روز جهانی اسپاگتی

 

ساندویچ اسپاگتی

اولین‌بار دست یکی از دانشجوهای گرسنه‌ی دانشگاه، ساندویچ ماکارونی دیدم. از قیافه‌ی ماکارونی‌های درشتی که از بین نان سنگک بیرون زده بود اصلا خوشم نیامد. اما بعدها ساندویچ اسپاگتی را، آن هم با کلی تفاوت تجربه کردم. برای درست کردن این ساندویچ عجیب و البته خوشمزه اول از همه لازم است که حتما از اسپاگتی نازک استفاده کنید و بی‌خیال ماکارونی و دیگر پاستاها شوید و در مرحله‌ی دوم به هیچ عنوان ژامبون گوشت و پنیر پیتزای فراوان را فراموش نکنید.

روز جهانی اسپاگتی

برچسب ها
روز جهانی اسپاگتی
اسپاگتی های ساده و خوشمزه
اسپاگتی در زمان کوتاه
اسپاگتی
نظرات کاربران
کد امنیتی
b_noori
b_noori
٩٦/١٠/١٤
١
١
وای از ساندویچ ماکارونی گفتید؛ یاد یک خاطره قدیمی با دوستم افتادم که در ظهر یک روزشلوغ کاری اتفاق افتاد. ما دو تا دوست بسیار گرسنه بودیم که تا بعد از ظهر هم خونه نمی رفتیم و متاسفانه پول کافی هم همراهمون نبود که با خیال راحت یک غذای خووب بخوریم؛ در نهایت تصمیم گرفتیم با نفری 2500 ریال یا 250 تومان بریم اغذیه آفریقا و نفری یک ساندویچ ماکارونی بخوریم!! ساندویچی که داخلش فقط ماکارونی بود با دقیقا سه عدد سویا که در رب تفت داده شده بود و در ابتدا، وسط و انتهای ساندویچ قرار داشت!! «این خاطره انگیز ترین ساندویچ عمرم بود!!» :(
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٦/١٠/١٥
٠
٠
سه عدد سویا 😃😃 خوشحالم که خاطره ی خوبی زنده شد 😊😊 انشالله باز هم از این ساندویچ های خاطره ساز قسمتتون بشه 😊
ژاله
ژاله
٩٦/١٠/١٦
٠
٠
"برمی خواست" اشتباهه. "برمی خاست" درسته.
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٦/١١/٠٥
٠
٠
که اینطور
اکرم انتصاری
اکرم انتصاری
٩٦/١٠/١٧
٠
٠
در واقع پاستا یه اسم عمومی برای همه فرآورده های خمیری هست و نمیشه گفت پاستا و اسپاگتی. کاری که کردن اینه که این فرآورده های خمیری رو بنا به شکل و مدلشون نام گذاری کردن. مثلا توخالی و دراز باشن میشه ماکارونی و پهن و دراز باشن میشه لازانیا. البته تو کتاب آشپزی خوندم اینا رو :دی
اکرم انتصاری
اکرم انتصاری
٩٦/١٠/١٧
٠
٠
به همه هم پیشنهاد می کنم سس آلفردو با مرغ یا سس پستو رو امتحان کنن تا به این دوتا ایمان بیارن:)))
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٦/١١/٠٥
٠
٠
حتما اینکارو میکنم ^_^ ممنون
لیلی
لیلی
٩٦/١٠/٢١
٠
٠
روغن زیتون مناسب پخت و پز نیست و اگر سرخ بشه سرطان زاست. فقط برای سالاد خوبه.روغن ذرت و افتابگردان برای آشپزی خیلی خوبه و عطر و طعم بینظیری داره😃
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٦/١١/٠٥
٠
٠
پس من به فکر وصیت نامه باشم :)) حالا دو سه بار در سال کاری نمیشه :ی
پربازدیدتریـــن ها