غذاهای بین المللی که با ذائقه ما جور در می آید
معرفی 7 غذای معروف از 7 کشور متفاوت

غذاهای بین المللی که با ذائقه ما جور در می آید

نویسنده : نیلوفر عیدی

بالشخصه هر زمان که یکی از دوستانم به کشور دیگری سفر می‌کند، بیش از هر چیزی مشتاقم بدانم غذای مرسوم آنجا چه بوده است! شاید این ویژگی شکموها باشد اما بدون شک غذا یکی از مهم‌ترین ابزارها برای شناخت خصلت‌های معنوی یک ملت است. لازم نیست برای چشیدن غذای هر کشور حتما به آنجا سفرکرده باشید. اگر شماهم وسع جیبتان به اندازه‌ی جیب نویسندگی ماست، در همین ایران خودمان هم می‌توانید غذای مرسوم خیلی از ملت‌ها را امتحان کنید. در این مطلب بهترین غذاهای سایر ملل را که در داخل کشور هم طبخ می‌شوند معرفی کرده‌ایم تا اگر قصد امتحان کردنشان را دارید برایتان راهگشا باشد.

 

چکدرمه‌ی ترکمن‌ها

در ایران این غذا را بیشتر در استان گلستان خواهید یافت. چکدرمه غذای مخصوص ترکمن‌هاست که شباهت ظاهری زیادی به استامبولی دارد اما مزه‌اش به مراتب بهتر است و این شاید به‌خاطر شیوه‌ی طبخ خاصی است که این غذا دارد. چکدرمه را درون دیگ مخصوصی به نام قازان می‌پزند و ماده اصلی آن برنج و گوشت گوسفند است که گاهی از ماهی هم استفاده می‌کنند. طعم‌دهنده‌های این غذای خوشمزه هم پیاز، گوجه فرنگی، روغن، نمک و فلفل هستند. 

چکدرمه

 

کابلی پلویی که فصل ندارد

کابلی پلو یا قابلی پلو غذای مرسوم مردمان افغانستان است و به‌طور سنتی با برنج باریک و تکه‌های بزرگ گوشت بره پخته می‌شود. این غذا به مزاج هردو طبع خوش می‌آید و خوردن آن فصل نمی‌شناسد. چه در سرمای زمستان و چه در گرمای تابستان، دلخواهی مزه‌اش حفظ می‌شود. گل کلم، هویج و دانه‌هایی مثل کنجد و خلال بادام از جمله مواد اصلی این غذا هستند. اگر بخواهم آن را دقیق‌تر برایتان توصیف کنم، غذایی است که به شیرین پلوی ما ایرانی‌ها نزدیک است. 

کابلی پلو

 

قیمه‌ی نجفستان

قیمه نجفی را احتمالا خیلی از ایرانی‌ها امتحان کرده باشند، مخصوصا در ایام اربعین که بساط کاروان‌ها و موکب‌ها به راه است و قطعا یکی از وعده‌های غذایی قیمه نجفی عراق خواهد بود. بعضی از غذاهای ایرانی با غذاهای عربی پیوند نزدیکی دارند. قیمه هم یکی از آن آن‌هاست که در کشور عراق به شیوه‌های متفاوتی پخته می‌شود. گوشت گوسفند، نخود به همراه مقداری لپه، پیاز، رب، زعفران دم کرده، پودر دارچین و کره اجزای اصلی قیمه نجفی است. اما چیزی که بیشتر از هر چیزی شمارا به خوردن این غذا ترغیب می‌کند بوی خوش گلابی است که در انتها به آب خورش اضافه شده است. اما فرق اصلی آن با ورژن ایرانی‌اش، ظاهر آن است. در قیمه ایرانی تمام اجزا به صورت جداگانه قابل رویت‌اند و در قیمه نجفی باهم کوبیده می‌شوند. این غذا را در خانه هم می‌توانید بپزید و از آن لذت ببرید. 

قیمه نجفی

 

بعلبک، کهن و خوشمزه

بعلبک نام شهری کهن و تاریخی در لبنان است که حالا نام یکی از به نام‌ترین غذاهای آنان شده. با اینکه طرز تهیه این غذا ساده به‌نظر می‌رسد و در کشور ما به آسانی قابل دسترس است، باید اعتراف کنیم که بعلبک را هیچ‌کس به خوبی اهالی بومی در فرهای تنوری، نمی‌تواند بپزد. بیشتر غذاهای لبنانی فاقد سوسیس و کالباس و این قبیل چیزهایند و درواقع بعلبک هم پیتزایی است عاری از هرگونه ماده‌ی مضر! گوشت مرغ یا گوسفندی که مثل کباب ترکی می‌پزد، فلفل دلمه، زیتون، قارچ، پنیر پیترا و کنجد از مهم‌ترین مواد این غذا هستند.

بعلبکی

 

لازانیا، غذای خاطره انگیز بچه‌ها

اگر نگاهی به قدیمی ترین دستورهای پخت پاستا در جهان بیاندازید، متوجه خواهید شد که معروف‌ترین آن‌ مربوط به لازانیاست! لازانیا غذای سنتی ایتالیاست و معمولا برای بچه‌ها خالی از خاطره‌ی گارفیلد، گربه‌ی کارتونی محبوبشان نیست. لازانیا را بیشتر در خلال جشن‌ها و مناسبت‌ها سرو می‌کنند و از ریختن موادی چون گوشت و سس، سوسیس و پنیر موزارلا بین لایه‌های متفاوت پاستا شکل می‌گیرد. 

لازانیا

 

کوفته‌ی چینی، سریع‌السیر

احتمالا ظاهر این غذا را در خلال سریال‌های معروف چینی که تلوزیون بارها پخششان کرده است دیده‌اید. این غذا را در مراسم سال نو سرو می‌کنند و در سایر ایام سال عمومیت چندانی ندارد. کوفته چینی بخار پز می‌شود و آن را با گوشت چرخ کرده و سبزیجاتی نظیر هویج و کلم پر می‌کنند و طعم خاص و عجیبی ندارد! به سرعت ته دلتان را می‌گیرد و تنها یکی از آن می‌تواند شما را به آسانی سیر کند. قیافه این غذا آنقدر برای ما نوستالژیک است که در بدو ورود به رستوران چینی دلتان بخواهد، اول از همه این غذا را امتحان کنید. 

کوفته چینی

 

 بریانی خوش عطر هند

بریانی هندی یکی از معروف ترین غذاهای هند است. ظاهرش شاید قدری درهم و برهمِ برنج و گوشت (معمولا مرغ) و سبزیجات باشد اما عطر خوشایندی که از ترکیب این همه حاصل می‌شود، خوردن این غذا را فارغ از صورت ظاهری‌اش برایتان دلچسب می‌کند. مهم‌ترین ویژگی این غذا هم ادویه‌اش است! فهرست ادویه این غذا آنقدر طولانی و گاهی عجیب و غیرمعمول است که عمرا حوصله‌تان بیاید در خانه بپزیدش. 

بریانی هندی

برچسب ها
غذاهای کشورهای مختلف
محبوبترین غذای افغانستان
بهترین غذای هندی
معروفترین غذای چینی
کوفته چینی
غذای لبنانی
کابلی پلو
نظرات کاربران
کد امنیتی
Mrs.NA30M
Mrs.NA30M
٩٦/٠٩/٢٦
٠
٠
خواندن این مطلب جز آه و حسرت و جاری شدن آب حلق اینجانب نتیجه ی دیگری در پی نداشت.. خداوند هم از سر تقصیرات نویسنده بگذرد و ایشان را ببخشاید من که از حقم نمیگذرم :/
m.shiezadeh
m.shiezadeh
٩٦/٠٩/٢٦
٠
٠
جانا سخن از زبان...
نیلوفر عیدی
نیلوفر عیدی
٩٦/٠٩/٢٩
٠
٠
نویسنده نیز قربانیِ دستوراتِ از بالا رسیده شده است! بنابراین دعوت می‌کنم دوتایی از حقمون نگذریم:))))))
فرانک باباپور
فرانک باباپور
٩٦/٠٩/٢٦
١
٠
الان من دلم چکدرمه میخواد کی پاسخگوست؟ :/
نیلوفر عیدی
نیلوفر عیدی
٩٦/٠٩/٢٩
٠
٠
بیا تابستون دوتایی بریم گلستون چکدرمه بزنیم:)
a_a
a_a
٩٦/٠٩/٢٧
٠
٠
بعلبکش عاااالیه ما درست کردیم...خوب شد ولی به اونایه لیالی لبنان نمیرسید دیگهههه....
نیلوفر عیدی
نیلوفر عیدی
٩٦/٠٩/٢٩
١
٠
از اونجایی که من در انتخاب غذا بیش از همه به اسمش توجه می‌کنم!!!!! بعلبک رو امتحان نکردم، از اسمش خوشم نمیاد:////
ایرانی
ایرانی
٩٧/٠٨/٠٤
٠
٠
درسته
پربازدیدتریـــن ها