غذای ترکمنی چی بخوریم؟
معرفی بهترین غذاهای محلی ترکمنی

غذای ترکمنی چی بخوریم؟

نویسنده : ناصر جوادی

معمولا آدم‌ها چشیدن غذاهای جدید را دوست دارند و از تنوع غذا لذت می‌برند. یعنی هرچقدر دامنه غذاها گستردهتر باشد و حق انتخاب بیشتری داشته باشند، غذا بیشتر به تنشان گوشت میشود! در چند دهه گذشته غذاها به‌طور کلی یا سنتی‌ بودند و همین‌هایی را شامل می‌شدند که در خانه هم می‌خوردیم، یا غذاهای زشت و جیز فست فودی! تا اینکه امروز ورود غذاهای بینالمللی به ویژه غذاهای لبنانی و ایتالیایی کمی معادلات همیشگی را تغییر داده و احتمالا یکی دو سال دیگر خود لبنانی‌ها هم به اندازه ما بعلبکی نپزند و نخورند و ایتالیاییها هم برای خوردن پاستا و پیتزا به ایران سفر کنند!

البته این غذاهای جدید، متفاوت و خوشمزه به همین‌جا ختم نمی‌شوند و بازارشان روز به روز داغ‌تر می‌شود. حالا می‌خواهد چینی باشد یا هندی! اخیرا هم غذای ترکمنی بود که وارد میدان شد و انصافا خوب هم ظاهر شد. غذای ترکمنی که به نوعی محلی خودمان هم هست و ساخت وطن محسوب می‌شود.

حالا اینکه اگر سری به این رستوران‌ها زدید، از بین غذاهای خوشمزه ترکمنی چه چیزی را انتخاب کنیم، دقیقا همان چیزی است که می‌خواهیم به شما بگوییم!

 

بورگ / حدود 10هزار تومان

بورگ از نظر پخت شباهت زیادی به پیراشکی دارد و گوشت چرخ کرده گوسفندی، سیب‌زمینی آب پز و پیاز مواد اصلی تشکیل دهنده آن هستند اما از نظر ابعاد بزرگ‌تر پیراشکی‌های بازار است. محتویات سامسا را در تکه‌ای خمیر پیچیده و در روغن داغ سرخ می‌کنند. به کسانی که تا به حال این غذا را میل نکردند توصیه می‌کنم که برای یک بار هم که شده آن را نوش جان کنند. 

 بورگ

 

قورمه چدنی / حدود 40 هزار تومان

قورمه چدنی از گوشت بره بسیار لذیذ تهیه می‌شود! برای تهیه آن گوشت بره را به همراه پیاز در روغن حیوانی، یا دنبه خود گوسفند به حدی سرخ می‌کنند که آب تکه‌های گوشت خشک شود. این نوع غذا در مناطق مختلف ایران طبخ می‌شود اما نوع ترکمنی آن که در ظرف‌های چدنی تهیه می‌شود و به همین خاطر به آن قورمه چدنی می‌گویند. قورمه چودنی در دو نوع با استخوان و بی‌استخوان عرضه می‌شود. در شمال غربی ایران هم زمانیکه این قورمه هنوز آب دارد، به آن بزباش میگویند و در آن نان تلیت میکنند و بعد نوش جان میکنند. 

 فورمه چودنی

 

مانته/ حدود 12 هزار تومان

اگر به هر دلیلی دوست ندارید از غذاهای سرخ کردنی استفاده کنید، به شما مانته را پیشنهاد می‌کنیم، برای تهیه مانته مثل اکثر غذاهای ترکمنی از گوشت (چرخ کرده)، آرد، تخم مرغ، پیاز، ادویه و کره استفاده می‌کنند. مانته فرایند پخت نسبتن طولانی دارد که در ظرف‌های مخصوص مانتی‌پزی یا بخارپزها انجام می‌شود. این غذا ظاهر بسیار بسیار گیرایی دارد! 

 مانته

 

چکدرمه / حدود 45 هزار تومان

اگر صحبت از غذاهای ترکمنی باشد و حرفی از چکدرمه به میان نیاید، مثل این می‌ماند که در معرفی غذاهای فارسی قرمه سبزی را فاکتور بگیرید! چکدرمه مشهورترین غذای محلی ترکمن‌هاست. شاید در نگاه اول آن را استامبولی خودمان اشتباه بگیرید ولی این کجا و آن کجا! چکدرمه یا چکدیرمه درون دیگ مخصوصی به نام «قازان» طبخ می‌شود. ترکیبات اصلی این غذای ایرانی را گوشت، برنج، پیاز، رب گوجه‌فرنگی، روغن، نمک و فلفل تشکیل می‌دهد.  در روش پخت دیگری می‌توان به‌جای گوشت، از ماهی هم استفاده کرد. این پلو را به همراه دوغ و سبزی‌خوردن سرو می‌کنند. 

چکدرمه 

 

پاچین تنوری / حدود 13 هزار تومان

اگر فکر می‌کنید این پاچین همان پاچین خودمان است اشتباه می‌کنید. طعم این پاچین مانند چیزی که همیشه می‌خوریم خیلی تند و تیز نیست و عطر بسیاری خوبی دارد. معمولا هر پرس پاچین تنوری شامل 8 تا 10 تکه پاچین است و دورچین گوجه، زیتون، خیارشور و غیره هم دارد! 

پاچین تنوری

برچسب ها
بهترین غذاهای ترکمنی
غذای ترکمنی
غذای ترکمنی چی بخوریم
معرفی غذاهای ترکمن
غذای محلی ترکمنی
بورگ
قورمه چدنی
پاچین تنوری ترکمن
چکدرمه
نظرات کاربران
کد امنیتی
m-aminfar
m-aminfar
٩٦/٠٨/٠٢
١
٠
بورک یا بورگ؟ جای باقلوای ترکی خالی بود:) مطلب خوشمزه ای بود
Snow_Queen
Snow_Queen
٩٦/٠٨/٠٣
٠
٠
آجالدیم :))
m.shiezadeh
m.shiezadeh
٩٦/٠٨/٠٣
٠
٠
عزممو جزم کردم تا اخر هفته چکدرمه رو بخورم :| گویا خیلییی محبوبه
محدثه
محدثه
٩٦/٠٨/٠٥
٠
٠
مطالبتون عالی بود، من با این که ترکمن نیستم ولی گاهی چکدرمه میپزم و از خوردنش لذت میبرم ( دوستان صمیمی من ترکمن هستند و از ان ها روش پختش را یاد گرفتم)
پربازدیدتریـــن ها
فیلمی برای خندیدن

آینه بغل ارزش سینما رفتن را دارد؟

٩٦/٠٩/٢٣
وقتی خودمان، دور خودمان حصار می کشیم

عادتِ عادت کردن!

٩٦/٠٩/٢٢
با ما بمانید...

جیم با قابلیت استوری گذاشتن

٩٦/٠٩/٢٣
صفر تا صد شاعر شدن را اینجا بخوانید

چگونه از شاعری به کاسبی برسیم؟

٩٦/٠٩/٢١
از عکاسی مستند - اجتماعی چه می دانید؟

یک عکس و هزاران حرف

٩٦/٠٩/٢١
رابطه شتر با سرما خوردگی و ای کیو پایین در...

کریسمس مذگان!

٩٦/٠٩/٢٦
معرفی بازی اعتیاد آور این روزهای جهان

آجرت را بشکن و معتاد شو!

٩٦/٠٩/٢٠
ورزش هایی که در ایران مهجور مانده اند!

محبوب ترین ورزش های دنیا کدام اند؟

٩٦/٠٩/٢٠
معرفی 7 غذای معروف از 7 کشور متفاوت

غذاهای بین المللی که با ذائقه ما جور در می آید

٩٦/٠٩/٢٥
قطع شدن یارانه در صدر جدول

تعطیلات نیم فصل عشق و عاشقی

٩٦/٠٩/٢٢
در 25 آذرماه؛ روز ملی پژوهش...

6 مرحله برای دستیابی به یک تحقیق ارزشمند

٩٦/٠٩/٢٥
معرفی اپلیکیشن Mandalas coloring pages

مدیتیشن با چاشنی خلاقیت

٩٦/٠٩/٢٦
پیرامون رفتار زننده ماموران شهرداری با دستفروش ها و ساماندهی که خبری از آن نیست

سیلی به گوش خلق؟!

٩٦/٠٩/٢٧
تبلیغات