
امروز اسپیکرها پا به پای گوشیهای هوشمند با طرح و قابلیت ها مختلف در حال تولید هستند. سالهای نه چندان دور اسپیکرها را فقط در کنار رایانههای شخصی در منزل یا اداره میدیدیم، آن هم در سایزهای بزرگ و جاگیر اما حالا اسپیکرها جای خود را در میان وسایل ضروری کاربران باز کردهاند به طوری که هرکاربر گوشی یا تبلت هوشمند پس از مدتی به فکر خرید یک اسپیکر جمع و جو و پرقدرت میافتد. اسپیکرها هم برای خود عالمی دارند! و نمونهها و مدلهای آن آن قدر زیاد است که شما را برای انتخاب و خرید با مشکل روبهرو میکند. بنابراین دانستن چند نکته مهم و اساسی برای خرید و شناخت یک اسپیکر کاربردی خالی از لطف نیست.
ویژگی های یک اسپیکر خوب
یکی از اساسیترین نقطه تمایز اسپیکرها قدرت صدا یا توان خروجی آنها است که با وات اندازهگیری میشود. در واقع هرچه عدد وات بالاتر باشد کیفیت و قدرت پرتاپ صدا در اسپیکر بیشتر خواهد بود. مثلا فرض کنید اسپیکر را به تلویزیون یا گوشی هوشمند متصل میکنید. حالا هرچه توان خروجی اسپیک بیشتر باشد شما میتوانید با فاصله بیشتری از اسپیکر قرار بگیرید و از صدا لذت ببرید. اگر میخواهید اسپیکر را در محیطهای باز استفاده کنید دقت کنید که اسپیکری با توان خروجی بالا انتخاب کنید در غیر این صورت با فاصله گرفتن از اسپیکر صدا افت زیادی میکند.
دومین نقطه تمایز اسپیکرها، نوع اتصال است که به اتصال با سیم و بیسیم تقسیم شود. بعضی از اسپیکرها فقط از طریق سیم به دستگاه هوشمند شما متصل میشوند، مثلا از طریق کابل AUX و بعضیها هم فقط از طریق بیسیم مانند بلوتوث به دستگاههای مختلف مرتبط میشوند. دقت کنید اسپیکری که انتخاب کنید که حدالامکان هر دو نوع اتصال را داشته باشد تا خیالتان برای اتصال اسپیکر به دستگاههای مختلف راحت شود.
سومین موردی که در خرید اسپیکر باید به آن توجه کنید، ورودی کارت حافظه یا همان میکرو اس دی است. برای بعضی از کاربرها این قابلیت خیلی اهمیت دارد چرا که در این حالت با روشن کردن اسپیکر، فورا میتوانند محتویات داخل میکرو اس دی را پخش کنند و خیالشان از دردسر های اتصال با سیم و بیسیم راحت شود. به علاوه ورودی USB هم در بعضی از اسپیکر ها وجود دارد که البته استفاده از کارت حافظه بیش تر توصیه میشود چرا که حضور فلش مموری، جابهجایی اسپیکر را در حرکت با مشکل روبهرو میکند.
در بازار ایران تنوع ظاهر و قیمت اسپیکرها متفاوت است و حداقل قیمت به طور متوسط از 25 هزار تومان شروع میشود اما خب به قول معروف هرچه قدر پول بدهی همان قدر هم آش میگیری و خرید اسپیکر هم از این قاعده مستثنا نیست و برای خرید یک اسپیکر متوسط با ساخت و کیفیت قابل قبول باید حداقل 50 هزار تومان هزینه کنید.
سه اسپیکر خوب با قیمت های مختلف
اسپیکر کوچک و با کیفیت شیائومی
ازقدیم گفتند «فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه تیزه» دقیقا مصداق همین اسپیکر است. یک اسپیکر کوچک، سبک و قابل حمل که حتی در جیب هم جا میشود. اسپیکر Millet بسیار خوش ساخت است و برخلاف جثه کوچکش صدای پرقدرت و با کیفیتی دارد. نوع اتصال این اسپیکر بیسیم و از طریق بلوتوث است و فقط یک درگاه میکرو USB برای شارژ کردن اسپیکر دارد. این اسپیکر را در بازار بین 50 تا 52 هزار تومان پیدا میکنید.
اسپیکر تسکو با شیار کارت حافظه و توان خروجی بالا
این اسپیکر تمام ورودیها و اتصالات یک کاربری معمولی و روزمره یعنی اتصال از طریق کارت حافظه و فلش مموری و کابل AUX را دارد و یکی از پرقدرتترین اسپیکرها در این رده است. ظرفیت باتری اسپیکر تسکو بالا است و حدود 7 ساعت میتوانید از ان استفاده کنید. اگر میخواهید اسپیکری داشته باشید که به همه گجتهای هوشمند به راحتی متصل شود حتما تسکو را در لیست خرید خود قرار بدید. به طور متوسط قیمت اسپیکر تسکو در بازار 75 هزار تومان است.
اسپیکر قدرتمند، ضد آب و ضد ضربه
وابستگی بعضی از افراد به گوشی هوشمندشان آن قدر زیاد است که حتی در حمام هم آن را با خود میبرند به طوری که مدتی پیش خبر کشته شدن یک دختر به خاطر استفاده از گوشی در حمام و اتصال آن به برق منتشر شد. اگر شما هم جز افرادی هستید که از شنیدن موسیقی در حمام لذت میبرید و از طرفی جرأت بردن گوشی به حمام را ندارید، خرید این اسپیکر را به شما پیشنهاد میکنیم. اسپیکر ECOXGEAR پیشنهاد ویژه ما به شماست. اسپیکری که به خاطر ساخت فوقالعادهای که دارد یکی از پرطرفدارترین اسپیکر در جهان است. این اسپیکر ضد آب، خاک و ضربه است به همین خاطر این امکان را به شما میدهد که بدون هیج محدودیت در همه جا این اسپیکر را با خود ببرید. حالت معلق بودن اسپیکر در آب و ضد آب بودن تا عمق 30 متر باعث شده است که حتی در وان حمام و استخر این اسپیکر قابل استفده باشد. از طریق اتصال باسیم و بیسیم به راحتی میتوانید اسپیکر را به تبلت، گوشی، تبلت و تلویزیون هوشمندتان متصل کنید. قیمت این اسپیکر همه کاره در بازار حدود 120 هزار تومان است.
