
اینستاگرامتان را بالا و پایین میکنید. کلی عکس لایک میکنید که انگار خیلی حرفهای هستند. با خودتان فکر میکنید که حتما این عکاسها عمرشان را صرف یادگیری عکاسی کردهاند، خدا تومن برای خرید دوربینشان هزینه کرده و با تخصصیترین برنامههای فتوشاپ عکسشان را ادیت کردهاند. پس اگر اندک علاقهای به عکاسی حرفهای داشته باشید اما امکانات و حال و حوصله کلاسهای مختلف را نداشته باشید بی خیال عکاسی حرفهای میشوید و تصمیم میگیرید این آرزو را با خود به گور ببرید. اما خبر خوب این است که خیلی از ترفندها برای ثبت یک عکس حرفهای نه هزینه بر است و نه زمان بر. فقط کافیست گوشی ساده خود را بردارید و کمی خلاقیت به خرج بدهید.
با یک سرچ ساده کلی برنامه تخصصی و غیرتخصصی میتوانید برای ادیت کردن عکسهایتان پیدا کنید. اما گاهی اگر همین فیلترها طبیعی باشند عکس را چند برابر حرفهایتر نشان میدهند. منظور از فیلتر طبیعی هم قطرات آب، کرم و... است. روش ایجاد این فیلترها هم بسیار ساده است. کرم یا آب را با خلال دندان روی قسمتهایی از لنز پخش کنید.. بدیهی است که این روش برای دوربین با لنز حرفهای بهتر جواب میدهد اما کمی حوصله به خرج بدهید. با همین روش میتوانید با لنز معمولی موبایل خود، تصاویری با افکتهای حرفهای خلق کنید.
یکی از این فیلترهای طبیعی که عکاسهای حرفهای زیاد از آن استفاده میکنند پلاستیک است. با قرار دادن پلاستیک اطراف لنز گوشی موبایل یا دوربین یک فیلتر حرفهای ایجاد کنید. استفاده از پلاستیک به روشنتر شدن عکستان هم کمک میکند.
نور و عکاسی پیوندی همیشگی دارند و شما برای ثبت یک عکس حرفهای باید حتما نور را در نظر بگیرید. گاهی پیش میآید که با هدف خاصی میخواهیم به وسیله نور یک رنگ خاص به پس زمینه عکسمان اضافه کنیم. برای این کار هم نیاز به ابزار خاص یا ادیت حرفهای نداریم. طلقهای رنگی کار شما را راه میاندازند. آن ها را در قطعات کوچک برش دهید، روی چراغ فلش دوربین خود قرار دهید و یک نور ملایم رنگی به زمینه عکستان بدهید.
تا از بحث نوردهی دور نشدیم بهتر است از یک قابلیت کوچک که اکثر گوشیهای همراه دارند هم مطلع شوید. هنگام عکاسی انگشتتان را روی صفحه قرار بدهید. نوردهی قفل میشود. حالا میتوانید انگشت خود را بردارید و از هر نقطه دیگری که عکس بگیرید نور تنظیم شده تغییری نمیکند و برای عکس برداری ثابت است. با این روش میتوانید با دوربینهای موبایل که تنظیمات خاصی برای نوردهی ندارند عکسهای خلاقانهتری بگیرید. البته این ترفند فقط روی برخی از گوشیها جواب میدهد.
رفلکتورها از ابتداییترین ابزار عکاسی حرفهای هستند که بیشتر در عکاسی پرتره کاربرد دارند. یک صفحه سفیدِ منعکس کننده نور که با قرار دادن آن مقابل سوژه باعث میشود که نور نرم و کنترل شده به سوژه بتابد و تا حدود زیادی کیفیت عکس شما را افزایش دهد. برای خرید یک رفلکتور حرفهای دست کم باید 50 تومن هزینه کنید. اما خبر خوب این است که برای شروع میتوانید از فویلهای آلمینیومی که در هر سوپرمارکتی پیدا میشود استفاده کنید. آن را در هر سایزی که میخواهید برش دهید و با آن عکسهای پرنور تر و بهتری بگیرید.
اگر تا به حال سعی کردهاید از شی در نمای نزدیک عکس بگیرید اما با نزدیک کردن گوشی به سوژه تصاویر تار و بیکیفیتی گرفتید، این بخش را از دست ندهید. در بازار برای گرفتن عکس های ماکرو با گوشی، لنزهای مخصوصی وجود دارد. اما مشابه این لنزها در چراغ قوهها هم هست. کافیست بخش جلویی چراغ را باز کنید و لنز را از قسمت مسطح آن دقیقا روی گوشی قرار دهید و با چسب نواری محکم کنید. در انتها فقط باید مراقب لرزش دست خود باشید تا بتوانید یک عکس ماکروی حرفهای ثبت کنید.
نورهایی به شکل قلب، کاج، ستاره و... این مدل عکسهای نورانی این روزها در فضای اینستاگرام طرفداران زیادی پیدا کرده است. با یک ترفند ساده شما هم میتوانید چنین عکسی بگیرید. کافیست داخل یک مقوا را به شکل قلب یا هرچیزی که دوست دارید برش بدهید. اگر یک دوربین حرفه ای دارید اشکال باید بزرگتر باشند.اگر هم با موبایلتان عکس میگیرید باید ابعاد لنز آن را در نظر بگیرید و برشهای ظریف تری ایجاد کنید. آنوقت میبینید که نقاط نورانی داخل عکستان به شکل دلخواهتان ثبت شدهاند.




