
NFC چیست؟ چرا باید گوشی ان اف سی دار بخریم؟
نویسنده : شهاب الدین تقویاز وقتی گوشیهای هوشمند پا به دنیای ما گذاشتهاند، همیشه مثل یک مخزن اطلاعات شخصی همراه ما هستند به طوری که اگر برای چند ساعت از آنها دور باشیم، خلأ نبودنشان را کاملا احساس میکنیم. دقیقا از همان زمان بود که تبادل اطلاعات اهمیت پیدا کرد و دغدغه اصلی شرکتهای سازنده موبایل، ابداع روشهای سریع و کارآمد انتقال اطلاعات شد. یادش بخیر زمانی که مادون قرمز در رده نخست روشهای تبادل اطلاعات بود و برای انتقال یک عکس کم حجم، باید آن قدر صبر میکردیم تا زیر پایمان علف سبز شود! به علاوه باید دو گوشی کاملا به یکدیگر چسبیده میشدند در غیر این صورت عملیات انتقال فورا قطع میشد. با معرفی بلوتوث دروازه جدیدی در حوزه انتقال اطلاعات در تلفنهای همراه گشوده شد و بعد از آن، انتقال اطلاعات از طریق وای فای آن را کامل کرد. در چند سال اخیر جدیدترین نوع انتقال اطلاعات با نام ان اف سی ( NFC ) معرفی شده است، فناوری که قادر است گوشی هوشمند شما را به یک ابزار همه کاره تبدیل میکند.
NFC چیست و چگونه کار می کند؟
ان اف سی مخفف Near Field Communication و به معنی جا به جایی اطلاعات در فاصله نزدیک است. اساس کار ان اف سی امواج رادیویی است که به وسیله آن، دو دستگاه هوشمند به صورت وایرلس به یکدیگر متصل شده و شروع به تبادل اطلاعات میکنند. حداکثر فاصلهای که باید دو دستگاه داشته باشند 4 سانتیمتر است و اگر این فاصله بیشتر بشود، ارتباط قطع میشود. برای استفاده از ان اف سی نیازی به اتصال به اینترنت و شبکههای تلفن همراه ندارید و این روش جا به جایی اطلاعات، هیچ هزینهای برای شما نخواهد داشت.
کاربرد NFC چیست و چه کارهایی می توان با آن کرد؟
1. اتصال دو تلفن همراه هوشمند به یکدیگر و تبادل انواع اطلاعات
از طریق ان اف سی به راحتی میتوانید اطلاعات شخصی خود مانند شماره تلفن، عکس، فیلم و غیره را از یک دستگاه هوشمند به دستگاه هوشمند دیگر انتقال دهید. فقط باید هر دو دستگاه از قابلیت ان اف سی برخوردار باشند. برای فعال کردن ان اف سی به تنظیمات گوشی رفته و گزینه اشتراک گذاری و اتصال را انتخاب کنید. اگر گوشی هوشمند شما از قابلیت ان اف سی پشتیبانی کند، در این قسمت آیکون ان اف سی را میبینید.
بعد از روشن کردن ان اف سی نوبت به فعال سازی آیکون Android Beam است. حالا گوشیها را پشت به پشت هم قرار داده و گزینه Touch to Beam را بزنید.
2. شارژ سه سوته من کارت
با کمک ان اف سی بعد از این دیگر لازم نیست در خیابان به دنبال دکه شارژ من کارت بگردید، بلکه با نصب نرم افزار من کارت به راحتی میتوانید در هرمکانی با استفاده از تلفن همراه و اطلاعات کارت بانکی عضو شتاب، فورا من کارتتان را شارژ کنید. فقط کافی است بعد از مشخص کردن مقدار شارژ، من کارت را در پشت گوشیتان (محل ان اف سی) نزدیک کنید تا عملیات شارژ انجام شود. علاوه بر این با این نرم افزار میتوانید از باقی مانده شارژ من کارت نیز آگاه شوید.
در نظر داشته باشید که در طول فرآیند شارژ کردن باید ان اف سی روشن باشد و به اینترنت متصل باشید. مطمئن باشید با توسعه ان اف سی به زودی شاهد آن خواهیم بود که پرداخت هزینههای حمل و نقل مانند اتوبوس و قطار شهری از طریق نرم افزارهای نصب شده بر روی گوشیهای هوشمند شما انجام بگیرد و کارتهای «من کارت» منسوخ میشوند.
3. خداحافظی با کارت های بانکی و پرداخت با گوشی از طریق NFC
احتمالا در آینده نزدیک نیازی به همراه داشتن کارتهای بانکی نیست بلکه شما با وارد کردن اطلاعات کارت خود در گوشی هوشمندتان، میتوانید از طریق ان اف سی عملیات پرداخت را انجام دهید. این کار هم خیلی ساده انجام میشود، فقط لازم است تلفن همراه هوشمند خود را به دستگاه پرداخت هوشمند فروشگاه نزدیک کنید. هنوز این تکنولوژی خرید در کشور ما مرسوم نشده است اما طبق خبرهای اخیر، به زودی شاهد آن خواهیم بود.
4. تگ های NFC برای انجام دستورهای سریع
تگهای ان اف سی پیکسلها و استیکرهای دایرهای شکل هستند که درون آنها چیپ ستهای ان اف سی قرار میگیرد. هر یک از این چیپ ستها در برگیرنده یک نوع فرمان است به طوری که با نزدیک کردن گوشی هوشمند خود به یک تگ، آن فرمان مشخص روی گوشی اعمال میشود.
برای مثال اگر تگ موسیقی باشد، با قرار دادن گوشی خود روی آن، فورا آهنگها در تلفن هوشمند شما فعال میشود و موسیقی پخش میشود. از کاربردهای دیگر این تگها در آینده این است که در رستوران ها با نزدیک کردن گوشی هوشمند به تگها، میتوانید منوی غذا و یا حتی مواد تشکیل دهنده هر غذا را مشاهده کنید.
چرا باید گوشیها NFC دار بخریم؟
ان اف سی به سرعت در حال گسترش است و به جرأت میتوان گفت به زودی تمام پرداختهای پولی در فروشگاهها از این طریق صورت خواهد گرفت. به علاوه با توجه به امنیت بالای ان اف سی در برقراری ارتباط، به زودی جای کارتهای امنیتی را نیز میگیرد به طوری که برای ورود به اتاقتان در هتل یا محل کارتان، از تلفن هوشمند استفاده میکنید. هر چند برای خرید گوشی ان اف سی دار باید هزینه بیشتری پرداخت کنید اما مطمئن باشید که این قابلیت در گوشی هوشمند کاربردی خواهد بود.
NFC چه نکات منفی دارد؟
اول از همه باید اشاره کنم که برقراری ارتباط از طریق ان اف سی در فاصله نزدیک نه تنها یک عیب محسوب نمیشود بلکه نقطه مثبت آن است. همان طور که در بالا هم به آن اشاره کردیم، قرار است از طریق ان اف سی بسیاری از عملیات مالی و شخصی خود را انجام دهیم و این فاصله کم، امکان لو رفتن اطلاعات و هک شدن را از بین میبرد.
متأسفانه هنوز ان اف سی به طور گسترده در کشور ما رواج پیدا نکرده است و همین امر یک نقطه منفی است که البته به زودی برطرف خواهد شد.
یکی دیگر از نقاط منفی ان اف سی این است که تمام گوشیها و دستگاههای هوشمند به این قابلیت دسترسی ندارند و همین امر باعث محدودیت در انجام فعالیتهای ارتباطی بین دو دستگاه هوشمند شده است.
نقطه منفی دیگری که در استفاده از ان اف سی به چشم میخورد، مشخص نبودن جایگاه دقیق پایانه ان اف سی در دستگاههای هوشمند است به طوری که در یک گوشی هوشمند ممکن است در نزدیکی بالا گوشی قرار داشته باشد و در گوشی دیگر در وسط دستگاه مستقر باشد.
سرعت ان اف سی در تبادل اطلاعات چگونه است؟
نسبت به بلوتوث، ان اف سی در تبادلات اطلاعات سرعت پایینی دارد اما از امنیت بالایی برخوردار است، آن هم به علت فاصله کمی که باید بین دو دستگاه هوشمند باشد. سرعت ان اف سی در هر ثانیه حدود 424 کیلو بایت میباشد.
