
شما کوبیدهتون مورچه داره؟!
نویسنده : محمدعلی محمدپوردو سه روز پیش آمدم بروم قصابی گوشت بخرم که آقایی دم در جلویم را گرفت. معلوم بود از این داداشیهای باشگاهیست که هی به این و آن تذکر اشتباه زدن میدهد. دیدم دارد بازدید بدنیام میکند. بعد که متوجه شد چیزی همراهم نیست بیسیم زد که هماهنگ شده و میتوانم بروم داخل. وارد که شدم فضا کاملا امنیتی بود و چند دوربین از زوایای مختلف حرکاتم را زیر نظر داشتند. یک تابلویی هم نصب شده بود که لحظه به لحظه اعدادش مثل بازار بورس عوض میشد. یکی هم آنجا دست به تلفن بود و هی گزارش میداد کشید بالا یا کشید پایین، قیمت را میگفت قاعدتا. جلوی پیشخوان هم ترازوی بزرگ همیشگی جایش را به ترازوی کوچکی داده بود، از این ترازو کوچکهایی که بیشتر توی طلا فروشی دیده میشود. قیمت را که مشاهده کردم و با پول توی جیبم مقایسه کردم، دیدم این طوری انگشت کوچک پای گاو را هم بهم نمیدهند. بنابراین تصمیم گرفتم برگردم خانه و یکی از سکههای طلایی که از جایی هدیه گرفته بودم را بفروشم و با پولش گوشت بخرم. آمدم از قصابی بروم بیرون که گروهی سارق مسلح به قصابی حمله کردند و تیری شلیک شد راست توی قلب من. بدین ترتیب بود که از خواب بیدار شدم.
البته اینکه خواب بود و گرنه قیمت گوشت آنقدرها هم بالا نیست. فعلا هنوز با حقوق یک ماه، چند کیلوییش را میشود خرید. قصد سیاهنمایی ندارم ولی به هر حال یک مقدار گران شده است. هر چه با خودم فکر میکنم بیشتر به این نتیجه میرسم که دیگر وقتش شده رو بیاورم به رژیم سالم گیاهخواری و بیش از این ناز این گاو و گوسفندهایی که هی برایم پشت چشم نازک میکنند را خریدار نباشم. آدم نون و کاهوی خودش را بخورد بهتر از این است که چشم داشته باشد به راستهی گوساله مردم.
حالا توی این وضعیت «رییس اتحادیه چلوکباب و چلوخورشت به جز خورشت فسنجان» روشنگری فرمودهاند که مواد اولیه کوبیده دو هزار تومانی، پوست مرغ است. بعد از این خبر بود که دلیل منطقی اینکه کبابی محلمان طبقه پایین فروشگاه مرغ است را درک کردم، گویا بزرگواران از تولید به مصرف کار میکنند. جا دارد به این مسئول محترم بگوییم شما کسی که کوبیده دوهزار تومانی میخورد را از چه میترسانید؟ واقعا به نظر شما کسی که کوبیده دوهزار تومانی میخورد با خودش فکر نمیکند با این قیمت گوشت قرمز، هر طور هم حساب کنیم گاو محترم بیاید یک دم و بازدم هم روی مواد اولیه کوبیده بدهد، اصلا بیاید یک بار از آنجا رد شود هم آن کوبیده بیش از دوهزار تومان در خواهد آمد.
من کلا فکر میکنم وقتی با کوبیده زیر پنج شش هزار تومان مواجه میشویم نباید به چیزی جز مرغ و گنجشک و کلاغ فکر کنیم. حالا کمی بالاتر که برویم کمکم میتوانیم روی گوشت الاغ هم حساب کنیم و صرف دارد. ولی کماکان دون شان جناب گوسفند و گاو خواهد بود با این قیمتها. ما یک دوستی هم داشتیم که میگفت جایی کوبیده هزار و پانصد تومانی دیده. بعد در پشت صحنه متوجه شده که گویا از مورچه برای تهیه کوبیده استفاده میکردهاند. تازه گوشت و پوست مورچه را هم جدا نمیکرده و همهاش را منصفانه توی کوبیده میریختهاند. به نظرم کلا هر جا کوبیده ارزان دیدید محض احتیاط یک بار بپرسید: «شما کوبیدهتون مورچه داره؟» تا آگاهانه میل کرده باشید. به هر حال خود من کمکم حالم دارد یک جوری میشود، بهتر است همین جا تمامش کنیم، شما هم بروید از روی احتیاط هم که شده یک آبغورهای چیزی بنوشید، تا بعد...

