چطور رنگ خوراکی طبیعی درست کنیم؟
فوت و فن‌های درست کردن رنگ‌ های طبیعی برای تزئین خوراکی‌ها

چطور رنگ خوراکی طبیعی درست کنیم؟

نویسنده : الهام حبشی

خوراکی‌ها پیش از خوشمزه بودن باید دارای ویژگی‌های دیگری هم باشند که افراد رغبت بیشتری به خوردن‌شان نشان دهند. منظورم شکل و ظاهری‌ست که بتواند آخ از نهاد هر معده‌ای برآورد! رنگ‌های جذاب خوردنی‌ها با این‌که میل به خوردن و اشتهای آدمیزاد را قلقلک می‌دهند، اگر غیر مجاز، غیر استاندارد و یا حتی مصنوعی مجاز هم باشند، مصرف‌شان برای سلامتی مضر است. این‌که چطور در کنار زعفران، رب گوجه فرنگی و زردچوبه به غذاهای‌تان رنگ‌های شاز و اشتهاآور بدهید، موضوعی است که می‌خواهیم به آن بپردازیم! 

 

رنگ فرش را نخورید!

رنگ‌های خوراکی به دو بخش مجاز و غیرمجاز تقسیم می‌شوند. بعضی بدون توجه به استانداردها، رنگ‌هایی را خریداری می‌کنند که از فیلتر بهداشت رد نشده‌اند و گاه دیده شده رنگ‌های صنعتی فرش و الیاف در قالب رنگ خوراکی به فروش رسیده است. رنگ‌های خوراکی مجاز هم دو دسته طبیعی و مصنوعی دارند که مصنوعی‌ها در دراز مدت عوارض جانبی مختلفی مثل سرطان، بیماری‌های کبدی و کلیوی را به همراه خواهند داشت.

چطور خودمان رنگ خوراکی درست کنیم؟

 

چطور رنگ خوراکی مجاز را از غیرمجاز تشخیص دهیم؟

اگر خواستید رنگ خوراکی آماده از بازار بخرید، مقداری از رنگ را با آب ولرم در یک ظرف سرامیکی حل کنید و سپس رنگ را دور بریزید. اگر پس از دور ریختن محلول، رنگ روی ظرف سرامیکی باقی ماند، این محصول غیرمجاز است و نباید از آن استفاده کنید اما اگر اثری روی ظرف نماند از رنگ استفاده کنید. 

 

رنگ‌ها خوراکی طبیعی بسازید! 

رنگ‌های سرخ و زرد همیشه در غذای ما ایرانی‌ها وجود داشته‌اند. مادرها درجه‌های مختلف قرمز را با زعفران، زردچوبه و رب گوجه فرنگی تهیه می‌کردند و سفره را با این رنگ گرم، آراسته می‌کردند. حالا می‌خواهیم به شما بگوییم چطور با سبزیجات، میوه‌ها و صیفی‌جات خوراکی‌های سفید مثل خامه، سس سفید، شربت، بستنی و برنج را با رنگ‌هایی جز سرخ و زرد تزئین کنید. برای بدست آوردن رنگ دلخواه‌تان، کافی است کمی به اطراف‌تان دقیق شوید تا خوراکی‌های رنگ‌دار را ببینید. بعد آن‌ها را در مقدار اندکی آب بجوشانید و رنگ حاصل از آن را به خوراکی مورد نظرتان اضافه کنید یا آن را در آب رنگین، چند دقیقه‌ای بجوشانید.

نکته: چون رنگ‌ها طبیعی هستند باید توجه داشته باشید برای چه خوراکی آن‌ها را به کار می‌برید، مثلا برای زرد شدن خامه باید از عصاره‌ی انبه استفاده کنید و برای سیب‌زمینی و برنج از زردچوبه.

ساخت رنگ خوراکی طبیعی

 

طرز تهیه رنگ خوراکی آبی :

رنگ آبی یکی از رنگ‎های اصلی است، با این وجود در میان خوراکی‌های طبیعی چیزی وجود ندارد که بتوان از آن، رنگ آبی را به‌دست آورد. رنگ آبی در میان رنگ‌های خوراکی طبیعی، یک رنگ مخفی است! برای ساخت این رنگ اول از همه باید با استفاده از کلم بنفش، رنگ بنفش را  درست کنیم. به این صورت که کلم را در ابعاد کوچک خرد کرده و در مقدار کمی آب می‌جوشانیم. کلم‌ها را از مایع بنفش رنگ جدا کرده و مقدار بسیار کمی جوش شیرین به آن اضافه می‌کنیم. بعد از مخلوط کردن آب کلم و جوش شیرین، رنگ بنفش به آبی تغییر رنگ خواهد داد. 

فوت کوزه‌گری1 : می‌توانید به جای جوش شیرین از بکینگ پودر استفاده کنید.

فوت کوزه‌گری2 : اگر جوش شیرین زیادتر از حد لازم اضافه کنید، رنگ‌تان سبز می‌شود.  

ساخت رنگ خوراکی آبی در خانه

 

طرز تهیه رنگ خوراکی صورتی:

برای ساخت رنگ صورتی، لبو پخته را در مخلوط کن با سرعت بالا میکس کنید و سپس کمی آب به آن اضافه کنید، مایع حاصل را از صافی رد کنید.

چطور رنگ صورتی طبیعی داشته باشیم؟

 

طرز تهیه رنگ خوراکی سبز:

اسفناج را در مقدار کمی آب بجوشانید و سپس از صافی رد کنید. اگر اسفناج‌تان یخ زده است، اجازه بدهید اول یخش ذوب شود.

همچنین می‌توانید اسفناج و جعفری را در میکسر مخلوط کرده و با اضافه کردن چند قاشق آب، رنگ غلیظ‌تری داشته باشید.

چطور رنگ سبز خوراکی سبز داشته باشیم؟

 

طرز تهیه رنگ خوراکی قرمز:

برای ساخت این رنگ تنها کافی است تمشک یا آلبالو را بکوبید و سپس آب آن را بگیرید. 

رنگ قرمز طبیعی خوراکی

 

طرز تهیه رنگ خوراکی بنفش:

کلم قرمز بهترین گزینه برای رنگ بنفش است، آن را ریز خرد کرده و در مقدار اندکی آب بجوشانید، در انتها رنگ بنفش را از کلم‌ها جدا کنید. البته گل ختمی، لبو یا همان چغندر بنفش هم می‌تواند کمک‌تان کند. گل‌های بنفش زعفران هم از مواد خوراکی دیگری هستند که رنگ خوبی به غذا می‌دهند. 

درست کردن رنگ بنفش خوراکی 

 

طرز تهیه رنگ خوراکی زرد:

انبه میکس شده به همراه مقداری آب یا زعفران و زردچوبه، که می‌توان آن‌ها را در مقدارکمی آب جوش ریخته و روی بخار آب داغ حرارت داد. رنگ زعفران را با دم کردن هم می‌توان گرفت. 

رنگ زرد طبیعی با زعفران

 

طرز تهیه رنگ خوراکی قهوه‌ای:

برای به‌دست آوردن رنگ شکلاتی یا همان قهوه‌ای تنها کافی است به اندازه‌ای که رنگ نیاز دارید، قهوه یا پودرکاکائو را با آب جوش مخلوط کرده و آن را دم کنید.

درست کردن رنگ خوراکی قهوه‌ای برای غذا

 

طرز تهیه رنگ خوراکی ارغوانی:

رنگ ارغوانی را می‌توانید از زغال اخته‌ی تازه یا یخ زده به دست بیاورید، به این صورت که زغال اخته را همراه چند قاشق آب در میکسر ریخته و سپس آن را صافی عبور دهید.

درست کردن رنگ خوراکی ارغوانی در خانه

 

طرز تهیه رنگ خوراکی نارنجی:

آب هویج بهترین رنگی نارنجی طبیعی ست که می‌توانید از آن استفاده کنید.

چطور رنگ نارنجی طبیعی داشته باشیم؟ 

برچسب ها
روش تهیه رنگ خوراکی طبیعی
طرز تهیه رنگ خوراکی در خانه
رنگ های مجاز و غیر مجاز خوراکی
طرز تهیه رنگ خوراکی آبی
تهیه رنگ خوراکی از کلم قرمز
چطور رنگ خوراکی سبز درست کنیم
نظرات کاربران
کد امنیتی
f.farzad
f.farzad
٩٥/٠٩/٢٨
١
٠
بابا خلـاق،هنرمنـــــد،آشپز خوبـــــ ،بابا فعـــــــال^____^ دمت گرم مقاله هات خیلی کاربردیِ////// الهام شیــــــــــره :) (آیکون موج مکزیکی)😉😊
محبوبه عظیم زاده
محبوبه عظیم زاده
٩٥/٠٩/٢٨
٢
٠
شب یلدا باید بریم خونشون :-D ;-)
f.farzad
f.farzad
٩٥/٠٩/٢٨
١
٠
موافقم😉 ولی فکر میکنی الهام تا شب یلدا خونشون بمونه، بعید میدونم😊
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٥/٠٩/٢٨
٠
٠
قربونت بگردم فرزانه جون شما ماهی خانوم ^_^ موج مکزیکی رو هستم :ی ولی بگی الهام عقابه بیشتر لذت می برم :)) / شب یلدا می خوام سر به بیابون بزارم :ی
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٥/٠٩/٢٨
١
٠
محبوبه چطوره من بیام خونتون باهم فیلم ببینیم؟ تو تحلیل کنی :))
f.farzad
f.farzad
٩٥/٠٩/٢٨
٢
٠
جوجه عقابو هستم خخخخ// شما تاج سری بانو؛)
محبوبه عظیم زاده
محبوبه عظیم زاده
٩٥/٠٩/٢٨
١
٠
من یه بار میخواستم کیکم و با آب لبو خشگل کنم ولی نشد:\ اصلا رنگ نداد!
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٥/٠٩/٢٨
٠
٠
فکر میکنم یکی از دلایلی که باعث میشه لبو رنگش رو از دست بده اینه که هنوز آبش کامل خشک نشده درشون میاری، باید اجازه بدی اب تقریبا خشک بشه" البته نه انقدری که بسوزه" ممنون از حضورت محبوبه ی عزیزم ^_^
N_PAHLAVAN
N_PAHLAVAN
٩٥/٠٩/٢٨
٢
١
خخ هروقت مهمون دارم غذاهای رنگی درس میکنم مهمونم ازم میپرسه چطوری آبی یا بنفش به دست میاری بدجنسی میکنم نمیگم خخ ولی قهوه رو نمیدونستم چون به کارم نیومده بود ممناااانم :)
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٥/٠٩/٢٨
١
٥
یک اعتراف صادقانه ای بکنم ؟ دستم رفت رو منفی جای مثبت :( حالا یک منفی بهم بده تا عذاب وجدانم کم شه :( به به به پس بسیار هنرمند هم هستین ^_^ آره منم کچل شدم تا فهمیدم چطوری آبی درست میکنن، رفتم سایت زبان اصلی ترجمه کردم :)) خب چرا نمیگی؟ گناه دارن :( منم یک دختر دایی دارم هرچی میگم بهم یاد بده چطور حلوا عربی درست کنم یادم نمیده :( زکات علم نشر هست عزیزجان ^_^
N_PAHLAVAN
N_PAHLAVAN
٩٥/٠٩/٢٩
١
٠
خخخ اولا منفیو فدا سرت.. بعدشم من خودمم سرچ کردم تا متوجه شدم خیلی راحت بود چرا زیان اصلی ؟؟ ضمن اینکه به هنرمندی شما نمیرسیم :)
محمدرضا مهدیزاده
محمدرضا مهدیزاده
٩٥/٠٩/٢٩
١
٢
من براتون منفی گذاشتم که عذاب وجدان نگیرین خخخخ :) واقعا مطلب جالبی بود٬ ممنون :) موفق باشید
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٥/٠٩/٢٩
٠
٠
فارسیشو پیدا نکردم خانوم پهلوان :ی ممنونم ممنونم ^_^ بزرگوار هستین //ممنون آقای مهدیزاده :)) خودمم یک منفی به خودم دادم، خوشم اومد :)) تشکر تشکر ^_^
لیلی
لیلی
٩٥/٠٩/٢٩
١
٠
چی همه نکات مفید و خوشگل!: ) مرسی الهام جون ، این چندوقته هرچپست از جیم میخونم یا یا فوتبالیه، :-| یا عشق و عاشقی
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٥/٠٩/٢٩
٢
٠
قربانت لیلی جان ، شما لطف داری ^_^ عشق و عاشقی که خوبه :ی
لیلی
لیلی
٩٥/٠٩/٣٠
٠
٠
عشق را نباید نوشت، باید احساس کرد / نوشتن که زیاد بشه احساس کم میشه ، تکراری میشه لوس میشه
الهام دیگه!!
الهام دیگه!!
٩٥/١٠/٠١
٠
٠
تا حالا از این زاویه بهش نگاه نکرده بودم :ی
لیلی
لیلی
٩٥/٠٩/٢٩
١
٠
عکسهای مطلب هم خیلی دل برانه است
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٥/٠٩/٢٩
٠
٠
منم که عاشق عکسای دلبرانه :ی ممنون ^_^ مرسی که وقت گذاشتی :)
فرانک باباپور
فرانک باباپور
٩٥/٠٩/٢٩
١
٠
ما فقط یه زعفرون داریم ازش استفاده می کنیم :)) / رنگ لبو هم خیلی خوبه. ان شاالله تو خونه خودم استفاده کنم! الان که نه وقتشو دارم نه حوصله شو :دی / ممنون بابت مطلب و عکسهای خوبیت :)
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٥/٠٩/٢٩
٠
٠
منم اینا رو به شما میگم درست کنین خودم فوقش چایی نبات درست کنم :))) انشالله ^_^ ممنون فرانک بانو <3
m.shiezadeh
m.shiezadeh
٩٥/٠٩/٢٩
١
٠
من رنگ لبو رو همیشه برای رنگ کردن ماست نگه می دارم :) صورتی خیلی خوشگلی میشه! / کلم قرمز و جوش شیرین هم خیلی نکته خوبی بود! مرسی :)))
الهام حبشی
الهام حبشی
٩٥/٠٩/٢٩
٠
٠
ماست صورتی ! خوشگله ^_^ من فقط یک سوال برام پیش اومده بود که از اینا استفاده کنیم بعد طعم غذا عوض نمیشه ایا!! ممنون مریم جون ^_^
m.shiezadeh
m.shiezadeh
٩٥/٠٩/٣٠
٠
٠
برای ماست نه! فقط باید در حدی استفاده کنی رنگ بگیره. هیچ تغییری توی مزه ایجاد نمیشه / ولی خب باید حواست باشه چه رنگ طبیعی برای چه غذایی مناسبه! مثلن فکر نمی کنم ترکیب قهوه و ماست خوب بشه خخخ
فاطمه
فاطمه
٩٥/١٢/١٦
٠
٠
مطالبتون عالی بود فقط یه سوال برای کلم, کلم رو خورد کنم بجوشونم بعد آب شو بردارم و کلم رو بندازم دور؟
احمد
احمد
٩٦/٠٣/١٤
٠
٠
با سلام . ممنون از زحمات شما . اگر امکان داشته باشد . رو ش صنعتی تهیه رنگ های خوراکی را هم ارائه فرمایید.
پربازدیدتریـــن ها
نگار جواهریان به خندوانه می‌آید

نگار در خندوانه

٩٦/٠٦/٢٨
ربات هایی برای کتاب خوان ها و دانشجوها

5 ربات تلگرامی که یک دانشجو باید داشته باشد

٩٦/٠٦/٢٨
روزی که اعدام شدم...

چرا مردم به تماشای صحنه اعدام می روند؟

٩٦/٠٦/٢٩
ذهنتان را به چالش بکشید

معرفی 5 بازی فکری و جذاب برای اندروید

٩٦/٠٦/٣٠
توصیه های مهم به کسانی که تازه پا به عرصه دانشگاه گذاشته اند

ترمک ها بخوانند!

٩٦/٠٦/٣٠
در باب آماده شدن افراد مختلف برای شروع سال تحصیلی جدید

شروع 9 ماه فلاکت!

٩٦/٠٦/٢٧
چند خطی درباره آخرین کارگردانی تهمینه میلانی

بررسی خشونت های خانگی در «ملی و راه های نرفته اش»

٩٦/٠٧/٠٣
محرم امسال را زیباتر عزارداری کنیم

وقتی که «یا حسین» به پرچم نوشته اند...

٩٦/٠٧/٠١
به مناسبت روز شعر و ادب فارسی

شعر است هیچ و شاعری از هیچ هیچ‌تر

٩٦/٠٦/٢٧
کدام چهره‌های معروف هنری و ورزشی کتاب نوشته‌اند؟

بازیگرها و مجری های دست به قلم

٩٦/٠٦/٢٩
رامبد جوان هم به سندروم کمدین ها دچار شد

«نگار» رامبد جوان ؛ توهم سورئالیسم

٩٦/٠٧/٠٢
باید و نبایدهای سفر به دل کویر در بهترین فصل ممکن

پاییز را برای کویرنوردی از دست ندهید

٩٦/٠٧/٠١
عوامل دین گریزی و دین زدگی جوانان در ایران

چرا برخی جوانان از دین زده شده اند؟

٩٦/٠٧/٠٤
معرفی سه اسپیکر خوب و قوی در بازار + قیمت

راهنمای خرید اسپیکر

٩٦/٠٧/٠٣
منصوریان رفت تا حرف و حدیث‌های پیرامون نیمکت آبی‌ها بالا بگیرد

چه کسی سرمربی استقلال می‌ شود؟

٩٦/٠٧/٠١
معرفی یک کتاب محرمی با نگاهی متفاوت

کآشوب در تمامی ذرات عالم است

٩٦/٠٧/٠٤
تبلیغات