
چند روزی از انتشار دابسمشهای «خانم جلسهای» میگذرد. دابسمشهایی که بر اساس یک فایل صوتی ساخته شدند و هر روز یک نفر با قیافهای جدید و ادا و اطوارهای متفاوت آن را اجرا میکند. نمیدانم شما هم این فایل را شنیدهاید و دابسمشهایش را دیدهاید، یا نه!؟ اما من بارها و بارها دیدهام. هربار که در گروهی به اشتراک میگذاشتند، باز هم دانلودش میکردم و این دفعه با دقت بیشتری واژههای زن را در ذهنم مرور میکردم. نمیخندیدم و علت خنده دیگران را هم نمیفهمیدم. تنها چیزی که میفهمیدم دردی بود که بازهم تکرار میشد. زن حدیثی از پیامبر نقل میکند که اگر زنی با زبانش شوهرش را بیازارد، هیچکار واجب و مستحبی از او قبول نمیشود که یک نفر از میان جمعیت با صدایی نسبتا آرام میپرسد که «اگر شوهر بد بود چه میشود؟» و فریادها و فحاشیهای سخنران شروع میشود. این اتفاقات در یک جلسه مذهبی در گوشهای از این کشور اتفاق افتاده و امروز من در مترو، خانه، محل کار و یا هرجای دیگری از آن باخبر میشوم و اسم این ماجرا را میگذارم «ضدتبلیغ». یک نفر در گوشهای از این کشور میخواسته مبلغ دین باشد و امروز من در خانه، مترو، محل کار و یا هرجای دیگری «ضد تبلیغ» او را میبینم و میشنوم و بهعنوان کسی که دغدغه دین دارد، عمیقا غمگین میشوم.
آنقدر گفتیم و شنیدیم «اسلام واقعی این نیست و...» که حالا پس از سالها، باید از خودمان بپرسیم «پس اسلام واقعی چیست و کجاست» و کمی به رفتارمان فکر کنیم و حواسمان باشد که اگر میخواهیم نماد دین باشیم، امانتدار باشیم و با ندانم کاریهایمان چهره دین را خدشهدار نکنیم. تا همین چندماه پیش در یکی از ییلاقهای اطراف مشهد بنری بود، که هر بار با دیدنش آرزو میکردم ای کاش دفعه بعد که میآیم، دیگر اینجا نباشد. بنری که روی آن عکس جنازه کفنپیچ شدهای بود و زیرش نوشته بود اگر الان باحجاب نشوی، بعد از مرگ با حجابت میکنند. انگار که طراح بخواهد مغرضانه به «حجاب» حمله کند و شان و منزلت آن را از بین ببرد، و الا چه کسی باور میکند این طراحی، از سر خیرخواهی باشد. کمی بعد هم کار از کار گذشت و تصویر این بیسلیقگی، به صورت گسترده در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
چرا راه دور برویم؟ مگر چند روز از انتشار کلیپی میگذرد که جنجال زیادی بهپا کرد، که فرد در آن به خیال خودش از حجاب اسلامی دفاع میکند و بعد رو به جمعیت فریاد میزند «هرکس فلان دارد بیاید جلو» و مودبانه فلان میشود جرات و بیادبانهاش همان فلان!؟ هر روز این رفتارها در شبکههای مجازی دست به دست میشوند و هر روز آدمهایی که حقیقتا مذهبی هستند را بیشتر میآزارد.
امروز دیگر چیزی بر کسی پوشیده نیست. امروز که شبکههای اجتماعی جز جداناشدنی زندگیمان هستند و مردم نقش رسانه را ایفا میکنند، به همه «خبر» میدهند. لطفا، لطفا و لطفا اگر میخواهید در این وانفسا قدمی برای دین بردارید، سنجیده و معقول این کار را انجام دهید. اگر دغدغه دین دارید، مطالعه کنید و راهش را با تفکر و تامل در زندگی پیامبر و مصومین پیدا کنید. اگر دلسوزید، این دلسوزی را با اخلاص و اخلاق بهکار گیرید. امروز که عدهای برای خراب کردن چهره دین، تمام تلاششان را بهکار گرفتهاند؛ لطفا این شما نباشید که با «ضدتبلیغ»هایتان یاریشان میکنید.
