یا شور یا بی‌نمک!
اشتباهات رایج در آشپزی

یا شور یا بی‌نمک!

نویسنده : cocoa

آشپزی یکی از هنرهایی است که همه افراد در صورت دانستن نکات اصولی، از انجام آن لذت می‌برند. 

هر آشپزی حداقل یک بار در آشپزخانه برای پخت غذا خرابکاری کرده است. اگر تا به حال برای درست کردن دسر، میوه‌ها را به جای غلتادن در شکر، در نمک غلتانده‌اید، مطمئن باشید شرایط‌تان خیلی بهتر از بقیه است. چند مورد از رایج‌ترین اشتباهات آشپزی را در زیر می‌خوانید.

 

قبل از شروع به آشپزی طرز تهیه آن را با دقت مطالعه نمی‌کنید

این اشتباه باعث می‌شود که تهیه یک یا چند قلم از مواد اولیه و یا مراحل پخت غذا را فراموش کنید. حتی بهترین دستورهای پخت غذا هم در همان ابتدای کار اصول مهم طرز تهیه غذا را توضیح نمی‌دهند. یک آشپز عاقل قبل از این‌که دست به کار شود، ابتدا دستور پخت را با دقت مطالعه می‌کند. بهتر است قبل از انجام هر کاری کلیه مواد اولیه مورد نیاز را تهیه و در یک جا جمع کنید.

 

 ماهیتابه را به اندازه کافی داغ نکرده‌اید

وقتی در ماهیتابه‌ای که خوب داغ نشده آشپزی می‌کنید، مواد یا به کف آن می‌چسبند یا بد رنگ می‌شوند. معمولا هنگام پخت گوشت قرمز این اتفاق می‌افتد. از این‌که شعله اجاق گاز را زیاد کنید، نترسید. هر زمان که متوجه شدید ماهیتابه خیلی داغ شده، می‌توانید سریع آن را از روی اجاق بردارید. حتما قبل از این‌که ماهیتابه را داغ کنید کمی روغن داخل آن بریزید.

 

ماهیتابه را از مواد غذایی پر می‌کنید

معمولا اکثر افراد سعی دارند کلیه غذاهایی که می‌خواهند برای یک مهمانی بپزند را با هم و به یکباره و روی یک اجاق درست کنند. با این کار تمام شعله‌های اجاق را با ماهیتابه و قابلمه‌های مختلف اشغال می‌کنید و در آخر این خودتان هستید که گیج می‌شوید. یا ماهیتابه را خیلی شلوغ می‌کنید و آن را از مواد غذایی مورد نیاز غذای مورد نظرتان پر می‌کنید. همانطور که می‌دانید مواد غذایی به هنگام پخت آب خود را از دست می‌دهند، پس باید در ماهیتابه جای کافی برای بخار شدن آب آن‌ها وجود داشته باشد. در غیر این صورت آب مواد به دلیل ازدحام مواد غذایی در ماهیتابه جمع می‌شود و مواد شما به جای سرخ شدن، آب پز می‌شوند.

 

غذای در حال پخت را مرتب هم می‌زنید

اگر دائم به غذای خود که در حال پخت است، دست بزنید یا می‌سوزد یا خوب از آب در نخواهد آمد. یکی از مشکل‌ترین درس‌های آشپزی این است که غذا را به حال خود رها کنید. همه ما این را تجربه کرده‌ایم که دائم یا غذا (به خصوص غذاهای سرخ کردنی)  را به این طرف و آن طرف برمی‌گردانیم یا آن را خیلی هم می‌زنیم و با تکان‌های شدیدی که به ماهیتابه می‌دهیم، اجازه نمی‌دهیم مواد به خوبی پخته شوند.

 

غذا را بیش از حد می‌پزید

اکثر افرادی که تجربه زیادی در آشپزی ندارند، با این اشتباه به خوبی آشنا هستند. مثلا تکه بزرگ گوشت قرمز به دلیل پخت بیش از حد چروکیده و شبیه آلو بخارا می‌شود. زمانی که گوشت را در دمایی بالاتر از دمای مناسب آن می‌پزید، پروتئین موجود در گوشت منقبض می‌شود و آب و همچنین طعم گوشت را به بیرون پس می‌دهد. پس بهتر است برای حل این مشکل زمان کافی را به پخت گوشت اختصاص دهید و آن را روی حرارت ملایم بپزید.

 

 

برچسب ها
درباره نویسنده
نظرات کاربران
کد امنیتی
m.coldboy
m.coldboy
٩٢/٠٦/٠٥
٣
٠
من که آشپزی نمیکنم ولی خواهرم همیشه اشتباه سوم رو میکنه...انقد ماهیتابه رو پر میکنه که نمیتونه هم بزنه....حتما باید بهش بگم بیاد بخونه این مطلبو...ممنون :) فک کنم خیلی به درد دخترای سایت بخوره...
Dokhtare Mashreghi
Dokhtare Mashreghi
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
آقا اگه میشه دم کردن برنج هم یاد بدید...خو برنجام همه شفته میشن...:|
ghazale
ghazale
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
:دی عاوره موافقم
ghazale
ghazale
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
ممنون خیلی خوب بووود :))) ولی می گن روغن داغ شده خیلی خوب نیستاا :) بعدشم ماهیتابه رو پر نکنیم چی کار کنیم ؟خوب یه عالم غذا می خوایم بپزیم مجبوریم پرش کنیم :)
سارا
سارا
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
من کلابا اشپزی سر و کار ندارم
zahra
zahra
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
برعکس اشپزی رو دوس دارم تازه غذا هم دست میکنم
آبان
آبان
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
آره این هم زدن غذا خوب نیست باید ترک شه این عادت / ولی وقتی مهمون یهویی میاد بیخبر باید غذا درست کردخب نمیشه گاهی رو گاز شلوغ میشه!
s_a
s_a
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
من که آشپزی نمیکنم ولی گاهی که از رو دستور برا مامانم اینا میخونم، همین اشتباه اولی رو مرتکب(!) میشم! :|
reyhane_s
reyhane_s
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
خیلی ممنون بابت اطلاعات مفیدتون...این عادت غذای در حال پخت را مرتب بهم زدن رو مادرامون یاد گرفتن از قدیم به ما هم یاد دادن...بازم تشکر!
shanba
shanba
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
توصیه میکنم به جای سرخ کردن غذاها سعی کنید آنها رو آب پز کنید.هم سالم تره و برای تناسب اندام بهتره .هم ارزونتر در میاد
چراغعلی
چراغعلی
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
ببخشید استاد برای پختن نیمرو چه نکات مهمی وجود داره؟!
ghazale
ghazale
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
اول کاری دستور سختی رو انتخاب کردین :)) من پیشنهاد می کنم از یه غذای ساده تر شرو کنید :دی
چراغعلی
چراغعلی
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
ممنونم از نظرتون ولی من مـــــــــــرد روزای سختم!!
mahboobeh
mahboobeh
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
ممنون
ati200
ati200
٩٢/٠٦/٠٥
١
٠
من خودم یه پا یانگومم
khan
khan
٩٢/٠٦/٠٦
٢
٠
نکات بسیار ظریفی بودند... ممنون جناب کاکائو
طلایه
طلایه
٩٢/٠٦/٠٧
١
٠
من غذام زیاد خراب نمیشه فقط یکم میسوزه
پربازدیدتریـــن ها
چند خطی برای فرزندم

من به تو خواهم آموخت که...

٩٦/٠٦/٢٣
از پدیده خوابگاه تا غذای محبوب سلف!

دانشگاه رفتن ؛ چالش یا فرصت؟

٩٦/٠٦/٢٣
شعری سروده خودم

عاشقی پیشه خوبیست

٩٦/٠٦/٢٦
مثل بلبل انگلیسی حرف می زنم

خاطرات کلاس زبان محاله یادم بره

٩٦/٠٦/٢٢
شعری سروده خودم

ابر پر باران

٩٦/٠٦/٢٢
در سکوت مطلق

یک روز از همین امروز و فرداها

٩٦/٠٦/٢٦
اصلا بهتر باش جانم!

الفبا را نادیده نگیریم

٩٦/٠٦/٢٣
مقایسه دو کتاب کلیدر و بوف کور

ادبیات داستانی اجتماعی یا داستانی سیاه نمایی؟

٩٦/٠٦/٢٧
تو چه می دانی؟

دل عاشق

٩٦/٠٦/٢٥
ملاقات غیرمنتظره با رئیس جیم

روزمرگی های گارسون جوان / قسمت نهم

٩٦/٠٦/٢٧
ترانه ای سروده خودم

شاه قلبم

٩٦/٠٦/٢٨
طعم نامردی ات را می چشی

تو رفتی...

٩٦/٠٦/٢٢
در راستای اظهارات وزیر بهداشت

روحانی؛ ضمانت خرید شماست

٩٦/٠٦/٢٦
صدای اعضای شورای شهر هم در آمد

نمایشگاه ایرانکام سال به سال افتضاح تر

٩٦/٠٦/٢٧
ترانه ای سروده خودم

باغ بارون زده

٩٦/٠٦/٢٢
ترانه ای سروده خودم

ناقوس تنهایی

٩٦/٠٦/٢٦
مگر شعر چیست؟

دل خوش به شاعر بودن

٩٦/٠٦/٢٥
شعری سروده خودم

دلم پرواز می خواهد

٩٦/٠٦/٢٣
غار رنگی رنگی

دوست داشتن و دوست داشته شدن...

٩٦/٠٦/٢٨
با اینکه می دانی

پایه و اساس زندگی

٩٦/٠٦/٢٥
تبلیغات