
سر سفره افطار نشسته بودم كه مجري اخبار 20:30 گفت: «قتل دختر با ضرب دو گلوله توسط پدر در خوي... گفته شده علت قتل، رابطه دختر با يك پسر كه از فضاي مجازي به فضاي واقعي كشيده شده، بوده...» و مجري ادامه داد: «باز هم شبكههاي مجازي قرباني گرفت!»
بعد مصاحبه بيست و سي با كارشناساني را نشان داد كه گفتند: «ما هر چي ميكشيم زير سر اين شبكههاي مجازيه كه كانون گرم خانواده رو از هم پاشونده!»
منتظر بودم آخر گزارش در حد يك جمله از اينكه چرا پدر اسلحه داشته و اينكه از نظر قانوني حق نداشته است فرزندش را به قتل برساند، بشنوم. اما نتيجهاي كه به لطف جهتدهي بيست و سي از اين گزارش گرفته ميشد اين بود: «كه دختره خودش مقصر بوده و اگر در تلگرام با يك پسر آشنا شده و قرار مدار گذاشته، خودش بايد پي كشته شدن با دو گلوله را به تنش ميماليده زيرا نتيجه منطقي و طبيعياش كشته شدن بوده است و چشمش كور و دندش نرم خربزه خورده بايد پاي گلولش بشينه!» و كارشناسان طوري گفتند: «آخر عاقبت اين كارها همينه» كه يعني ساير دختران از اين ماجرا درس بگيرند و سراغ شبكههاي مجازي نروند...
بعد از آن آمدم نگاهي به خبرگزاريها انداختم كه با اظهارات فرماندار خوي مواجه گشتم. به نقل از اتاق خبر24: «پدر این دختر جوان ظهر روز گذشته مقابل دانشکده پرستاری با شلیک دو گلوله وی را از پای درآورد و به دلیل اینکه پدر مانع رسیدن نیروهای امدادی شده بود دختر جوان به دلیل جراحت وارده جان باخت. فرماندار خوی با اشاره به بزرگنمایی و تشویش اذهان عمومی توسط برخی سایتهای خبری، اظهار داشت: وقوع این چنین اتفاقاتی اگر چه بسیار تلخ و دردناک است ولی این اتفاقات در تمام کشورهای پیشرفته نیز رخ میدهد لذا درج شایعات در خصوص این قتل در سایتهای خبری خوشایند نیست.
این مسؤول متذکر شد: باید توجه داشته باشیم که وقوع دو قتل در یک روز در یکی از شهرستانها به معنای ضعف امنیتی نیست.»
داشتم فكر ميكردم كه اين پدر از نظر قانوني جرم مرتكب شده آن هم در ملاء عام. اما صحبت رسانهها طوريست كه انگار انتخاب بين مرگ و زندگي دختر، حق طبيعي و مسلم پدر بوده است. با خودم گفتم اگر براي برخي افراد غيرت و ناموس خيلي اهميت دارد، چرا هيچگاه خبري مبني بر قتل يك پسر به خاطر بيناموسي توسط پدرش يا ساير برادرانش نشنيدهام؟! انگار در اين مملكت بيناموسي فقط براي دختران جرم نا بخشودني است! و بعد يك سوال هميشگي دوباره به ذهنم خطور كرد: كه چرا اگر يك مرد، همسرش را هنگام زنا با مرد ديگر ببيند، حق دارد او را بكشد اما يك زن اگر شوهرش را در حين زنا ببيند، چنين حق ندارد؟ به ذهنم آمد كه حكم زناي دختر يا پسر مجرد و حتي حكم زناي زن شوهرداري كه دو سال با همسرش رابطه جنسي نداشته باشد، اعدام يا سنگسار نيست، اما دختري كه با يك پسر قرار گذاشته است (بدون رابطه جنسي) ميتواند توسط پدر كشته شود و رسانهها حق را به پدر ميدهند؟! و دختر را مقصر و مسئول كشته شدن خودش ميدانند؟ و هزاران هزار سوال به ذهنم آمد كه براي هيچ كدام پاسخ مناسبي نيافتم...
چند توييت درباره اين موضوع:
_ باز خوب شد مجري بيست و سي گفت: «باز هم شبكههاي مجازي قرباني گرفت.» ورگنه من فكر ميكردم جهل و پدرسالاري قرباني گرفته. خدا رو شكر آگاه شدم...
- فرماندار خوي هم راست ميگه بنده خدا. من كه توجيح شدم. تو تمام كشورهاي پيشرفته باباها مثل نقل و نبات و مگس دختر ميكشن! اصلا نميفهمم چرا انقدر شلوغش ميكنيد. دخترش بوده اختيار مرگ و زندگيشو داشته. بريد خدا رو شكر كنيد ما امنيت داريم تو كشورمون. خيليا همينم ندارن!
- يه جوري شلوغش كرديد كه فكر كردم باباهه پسرشو به خاطر بي ناموسي كشته. يه دختر كه اين حرفا رو نداره. خربزه خورده بايد پاي گلولشم بشينه!
- مجرمههاي عزيز، تا كشته نشديد بريد تو كانون سلاح گرم خانواده!









وقتی شکوفه آلو مرد

چوب جادویی

فن بیان پدر و مادرها

مادر

بیمارستان

و عمری که می گذرد

مثبت اندیشی / طنز

تضاد

ماجراهای ویلیام هوک، کارآگاه خصوصی/ قسمت اول
