
کفاشیان عزت فوتبال را به «عزت» نفروخت!
نویسنده : محمد حسین وکیلیسالهاست، فدراسیون فوتبال مبلغی را بابت فروش حق پخش بازیهای لیگ برتر از تلویزیون اعلام میکند و صدا وسیما آن را قبول نکرده و با هزینهای بسیار پایینتر بازیها را روی کنداکتور خود قرار میدهد. اما داستان امسال با گذشته تفاوت دارد و آن هم عزم فدراسیون و باشگاههای لیگ برتری است که مدعی هستند میخواهند حقشان را از صدا و سیما بگیرند، اما ماجرا از چه قرار است؟
|| اختلاف و تهدید الکی!
فدراسیون مبلغ 160 میلیارد تومان را به صدا و سیما پیشنهاد کرد ولی این صدا و سیما اعلام کرد 22 میلیارد تومان بیشتر به فدراسیون برای پخش بازیها نخواهد داد. مدتها مدیران دو طرف سر قیمت با یکدیگر به مذاکره نشستند اما هیچکدام کوتاه نیامدند.
رئیس فدراسیون فوتبال که شرایط را اینگونه دید در اوایل شهریور ماه تهدید به عدم اجازه ورود دوربینها به ورزشگاه کرد، تهدیدی که خیلیها جدی نگرفتند و سرانجام با پا در میانی دیگر بخشهای دولتی اتفاق خاصی نیافتاد و همچون گذشته بازیها پخش شد.
|| تهدید جدی و حسن نیت!
فدراسیون برای دومینبار صدا وسیما را به عدم ورود دوربینهایش تهدید کرد و برای حسن نیت تخفیف 50 درصدی به آنها داد، بلافاصله مدیران و مربیان باشگاههای لیگ برتری که پیش از آن هم حمایت خود را از کفاشیان اعلام کرده بودند با مصاحبههای پیدرپی فضا را برای حرکت کفاشیان مساعد کردند.
همچنان کسی روی تهدید کفاشیان حساب باز نمیکرد، صدا وسیما در کنداکتور برنامههای خود پخش بازیها را قرار داده بود و گزارشگران هم خود را برای گزارش آماده میکردند.
|| طوفان کفاشیان شروع شد
بالاخره فدراسیون اولین قدم خود را برداشت و دوربینهای صدا و سیما نتوانستد از کنفرانس خبری بازی پرسپولیس-سایپا گزارش بگیرند و این اولین قدم کفاشان در عملی کردن حرفش بود و شروعی برای جدی گرفتن تهدیدهای وی!
ساعت دو ظهر 29 مهر ماه یعنی سه ساعت قبل از شروع بازیهای هفته دوازدهم لیگ برتر، از طرف صدا وسیما به مجریان و گزارشگران بازیهای سه شنبه پیامکی ارسال شد مبنی بر عدم پخش بازیها؛ طوفان از همین لحظه آغاز شد.
بازی پرسپولیس-سایپا شروع شد و شبکه 3 فیلم «آخرین مقاومت» را به جای بازی این مسابقه فوتبال پخش کرد و جالب اینجاست که در هنگام نمایش فیلم، پخش بازیهای لیگ قهرمانان اروپا به صورت زیرنویس اعلام میشد که طعنهای هم به فدراسیون محسوب میشد. قطعا فدراسیون که مبلغ زیادی از تبلیغات دور زمین به جیب میزند و همه آن را مدیون پخش سراسری بازیهاست، با این کارش توسط اسپانسرها و صاحبان تبلیغات دور زمین مورد فشار قرار خواهد گرفت.
|| بازی فوتبالی که قربانی مدیران شد
بیشک یکی از زیباترین بازیهای لیگ امسال در ورزشگاه ثامنالائمه مشهد برگزار شد. ورزشگاه پر از تماشاگر بود، بازی زیبا بود، کیفیت چمن هم خوب بود و فقط جای دوربینهای صدا و سیما خالی بود.
قبل از بازی مسئولان ارشد استانی به فدراسیون دستور دادند به هر طریقی که شده دوربین وارد ورزشگاه شود و با اسکورت نیرو انتظامی دوربینهای صدا و سیما را به ورزشگاه راهی کردند، ولی از آن طرف غلامرضا بهروان (رئیس کمیته مسابقات لیگ برتر) در جلسهای که با مسئولان شهر مشهد داشت اعلام کرد که به گفته مهدی تاج رئیس سازمان لیگ هیچ دوربین تلویزیونی حق حضور در ورزشگاه را ندارد و در صورتی که اولین دوربین وارد ورزشگاه شود، آنها با مسئولان تیم استقلال تماس میگیرند تا به استادیوم نیایند. نکته قابل توجه اینجاست که اگر تیم دیگری به جز پدیده نماینده مشهد بود، آیا مسئولان استانی باز هم برایشان پخش مستقیم بازی مهم بود؟!
|| برنده این بازی کیست؟
چندی پیش ارقامی از درآمد برنامه نود منتشر شد که با با یک ضرب و تقسیم ساده از قیمتهایی که به طور رسمی صدا و سیما منتشر کرده است، صدا و سیما در هر پخش حدود 10 میلیارد تومان و در سال حدود 370 میلیارد تومان از تبلیغات نود به دست میآورد.
علاوه بر این درآمد حاصل از تبلیغات بین پخش بازیهای بازیهای سرخابیها به علاوه تیمهای شهرستانی را حساب کنید!
به نظر میآید صدا و سیما از عدم وجود شبکه خصوصی و نبود امکان برای پخش با اینترنت پرسرعت سوءاستفاده میکند و فدراسیون هم قصد کوتاه آمدن ندارد.
با توجه به این موضوع که در نظر سنجیهای سایتهای معتبر همچون خبرآنلاین و ورزش 3، مردم حمایت خودشان از فدراسیون اعلام کردند و همچنین جزو معدود دفعاتی است که مدیران باشگاهها هم حامی کامل تصمیمات فدراسیون هستند، در برد این جنگ برای فدراسیون شانس قابل توجهی را باید در نظر گرفت. این نکته را هم باید در نظر گرفت که رئیس فدراسیون فوتبال و رسانه ملی در اواخر دوره مدیریتی خود به سر میبرند.