جیم - از هرچي بگذريم از شكم نمي‌توان گذشت! www.jeem.ir
از هرچي بگذريم از شكم نمي‌توان گذشت!

از هرچي بگذريم از شكم نمي‌توان گذشت!

نویسنده : 2nyadideh

در راستاي مثلي كه مي‌گوید «از هر چه بگذريم سخن از شكم، خوش‌تر است!» مي‌خواهم دستور يک شيريني سنتي و قديمي را برای‌تان بگذارم كه مختص اين فصل و اين ايام است!

كافيه هرچي فكر كرديد: كي بخوانيم؟ چه‌قدر بخوانيم؟ با كي بخوانيم؟چه‌طوري بخوانيم؟ و... يک كم هم به اين فكر كنيد كه داشتن الگوی غذایی مناسب و دریافت تمام گروه‌های غذایی در زمان‌های مناسب، در طول روز، در اين ايام بسيار حائز اهميت است. چراکه بسیاری از افرادي كه در طول روز ساعت‌های طولانی مطالعه می‌کنند، به علت عدم توجه به تغذیه صحیح، دچار افت قند خون شده و همین مسئله هم به طور مستقیم و غیر مستقیم، باعث کاهش تمرکز و توان یادگیری در آن‌ها می‌شود. لذا اينجانب يک مورد از تنقلات مامان پز، مخصوص اين فصل و اين ايام را خدمت‌تان مي‌گویم!

گندم بوداده، كَف لَمِه و تلخان! گندم بو دادن مثل شور كردن تخمه مي‌ماند! گندم را روی گاز حرارت مي‌دهيم، هم مي‌زنيمش تا خوب برشته بشود و بویش بلند شود! قبل از اين‌كه آب نمك‌تان را براي شور كردنش اضافه كنيد يک مقدارش را براي كَف لَمِه و تلخان برداريد! بعد كه آب نمك‌تان را اضافه كرديد خوب حرارتش بدهيد تا خشك شود! به همين راحتي گندم بو داده‌تان آماده می‌شود! حالا براي كَف لَمِه آن مقدار گندم بوداده‌اي را كه قبل از شور كردن كنار گذاشتيد را آسياب كنيد، حواستان باشد خيلي هم پودر نشود! بعد قبل از اين‌كه پودر قند را به آن اضافه كنيد، يک مقدارش را براي تلخان كنار بگذاريد! بعد پودر قند را به نسبت 1به 4 به آن اضافه كنيد! حالا كَف لَمِه تان هم آمادست! خب براي تَلخان هم كه شيره انگور را با گندم بوداده و آسياب شده مخلوط مي‌كنيم تا جايي كه حالت خميري پيدا كنه و بشود به آن حالت داد، يا در دست گِردِش كرد! همين! تَلخان‌تان هم حالا آمادست! يک شعاري ماماني هم به‌تان بگویم والسلام! خوب بخوريد تا خوب بخوانيد!

====================


پي نوشت: خالي از لطف نيست كه خواص اين خوراكي‌ها را هم بدانيد! گندم كه به سبب داشتن مواد مغذي و ویتامین‌، غذایی مناسب در درمان ضعف عمومی برای بدن است و حاوی پروتئین، مواد قندی، سلولز، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، اسید فسفریک، ویتامین A، B، E است. شيره انگور هم كه مهمترين خاصيتش انرژي زا بودن است و اين‌كه در فصل زمستان که بدن به انرژي بيشتري براي گرم کردن خودش احتياج دارد، بهترين غذا محسوب مي‌شود. شيره انگور درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهي ويتامين «آ»، «ب» و «ث» دارد و همچنين در بدن باعث دفع‌ اوره و مقداري از اسيدهاي غير مفيد مي‌شود و کارشناسان تغذيه آن را پاک کننده بقاياي غذاها در روده و معده مي‌دانند. ديگر اين‌كه شيره انگور محرک اعمال کبدي مي‌باشد و به خون‌سازي کمک مي‌کند!



برچسب ها
درباره نویسنده
نظرات کاربران
کد امنیتی
هم سطر ، هم سپید
هم سطر ، هم سپید
٩٢/٠٢/٢٧
٠
٠
مفید و علمی.بازم بذار.
پربازدیدتریـــن ها
معرفی کتاب

پرسش های بی جواب زندگیمان

٩٧/٠٥/٢٠
در انتظار باران

تو را دوست می دارم

٩٧/٠٥/٢٢
این حناها دیگر رنگی ندارد

کی مسئوله این وسط؟

٩٧/٠٥/٢٣
ماشین نوشت افراد معروف

ژووون پل سارتر

٩٧/٠٥/٢٣
شاید گیلانه باشد...

هلیله سیاه آقا هرمز

٩٧/٠٥/٢٠
دوستت دارم

مادر بزرگ

٩٧/٠٥/٢٢
شعری سروده خودم

لیلای بی مجنون

٩٧/٠٥/٢٠
همه چیز آغاز می‌شود

خداحافظ

٩٧/٠٥/٢٣
درمان دائمی این درد

جمعه‌های من

٩٧/٠٥/٢٠
اندر حکایت چپ دستی

لطفا دست چپ من را دوست داشته باش

٩٧/٠٥/٢٢
تابلوی ممنوع را نشان شان بدهید

خاصیت حساس بودن

٩٧/٠٥/٢٢
مگر زندگی همین نیست؟

فیلم هندی می بینم پس شادم

٩٧/٠٥/٢٢
شاید که روزی پروانه شوم

پیله

٩٧/٠٥/٢٣
چشمم را روشن کن

مستم از این عطر

٩٧/٠٥/٢٣
شعری سروده خودم

فقط زنده باش

٩٧/٠٥/٢٤
شعری سروده خودم

دختر

٩٧/٠٥/٢٢
امان از خسنگی

تابستونی که قراربود بترکونیم!

٩٧/٠٥/٢٤
هیچوقت دیر نیست

سخت نگیریم

٩٧/٠٥/٢٣
شعری سروده خودم

چه خوش برگشتی

٩٧/٠٥/٢٤