نکاتی در مورد مصرف ماست و دوغ در کنار غذا

نکاتی در مورد مصرف ماست و دوغ در کنار غذا

نویسنده : sayedala-tagh

ماست جزو گروه لبنیات است که مصرف آن جزء ضروری رژیم غذایی سالم است. گروه لبنیات تامین کننده بخش عمده ای از کلسیم، پروتئین، فسفر، بعضی از انواع ویتامین های گروه B وویتامین A است و مصرف آن برای استحکام استخوان­ها و دندان­ها ورشد و سلامت پوست لازم است. لذا مصرف روزانه 2 تا 3 واحد لبنیات در روز الزامیست که بخشی از آن را میتواند ماست یا دوغ تشکیل دهد.

 

از آنجائیکه آهن و کلسیم هردو عنصر دو ظرفیتی بوده و ناقل مشترک دارند، مصرف آنها بطور همزمان حالت رقابتی ایجاد میکند و از آنجا که تمایل این ناقل نسبت به ترکیب با کلسیم بیشتر از آهن میباشد، لذا میتواند منجر به کاهش جذب آهن شود. البته در یک رژیم غذایی متعادل به دلیل اینکه تمامی نیازمندیهای تغذیه ای فرد لحاظ گردیده نباید از مصرف همزمان ماست با غذا نگران بود. به عبارت دیگر چنانچه در مصرف ماست زیاده روی نشود و میزان مصرف آن در کنار وعده غذایی در حدود­150­گرم محدود شود، فرد را دچار کمبود آهن نخواهد کرد. اینکه ما بخواهیم به دلیل این جذب رقابتی افراد را از خوردن ماست به همراه غذا منع کنیم، به بیراهه رفته ایم زیرا ممکن است غیر از همراهی با وعده غذایی، افراد فرصت دیگری برای مصرف لبنیات و ماست نداشته باشند. لذا توصیه می­شود افراد با حفظ تعادل ماست را در کنار وعده غذایی مصرف کنند. البته توصیه می­شود مصرف ماست همزمان با غذای گوشتی نباشد و پس از تمام شدن غذا خورده شود.

 

مصرف ماست­های پروبیوتیک به دلیل اینکه با تغییر میکروبهای روده ای به میکروبهای مفید موجب افزایش سطح ایمنی و نیز افزایش جذب برخی از مواد غذایی می شود، لذا گزینه مناسبتری نسبت به ماست میباشد.

 

دوغ نیمی از خواص ماست را دارد و همانند ماست میتواند در جذب آهن غذا اختلال ایجاد کند اما در این مورد ذکر دو نکته ضروری است: اول اینکه تعادل در مصرف آن علاوه بر اینکه مانعی جدی در جذب آهن محسوب نمی­شود، میتواند بخشی از نیازهای تغذیه ای بدن را فراهم نماید. نکته دوم اینکه برخی از افراد تصور می­کنند که دوغ جزو خوراکیهای آزاد بوده و میزان مصرف آن آزاد است ولی باید این نکته را خاطرنشان ساخت که نوشیدن بی رویه دوغ میتواند هم جذب آهن را تحت تاثیر قرار داده و هم به لحاظ کالری موجود در آن می­تواند منجر به اضافه وزن نیز بشود. این نکته در مورد دوغ های گازدار که باعث تحریک اشتها می­شوند بیشتر صدق می شود.

 

نوشیدنی کفیر به دلیل دارا بودن مخمرها و مواد حاصل از آنها، خواص بیشتری نسبت به دوغ داشته و با در نظر گرفتن تعادل در مصرف، گزینه بهتری میباشد.

برچسب ها
درباره نویسنده
نظرات کاربران
کد امنیتی
iMAN-HKT
iMAN-HKT
٩١/١٠/١٢
٠
٠
سپاسگذاریم ... !
bye
bye
٩١/١٠/١٩
١
٠
چند نفری سپاسگذاری دوست خوبم؟
bye
bye
٩١/١٠/١٣
٢
٠
ممنونم دوست خوبم
٩١/١٠/١٩
٢
١
من عاشق ماستم باید باغذام بخورم اونم خیلی تازه آهن خونمم کمه!حالا چی کار کنم؟؟؟
پربازدیدتریـــن ها
یادداشت / راه یافته به مرحله نهایی

همواره شک مهمان من است

٩٦/٠١/٠٢
یادداشت / راه یافته به مرحله نهایی

تو ابراهیم نبودی

٩٦/٠١/٠٤
داستان / راه یافته به مرحله نهایی

نمی دانستم!

٩٦/٠١/٠٢
یادداشت / راه یافته به مرحله نهایی

تردید، تصمیم و تغییر

٩٦/٠١/٠٢
داستان / راه یافته به مرحله نهایی

گوجه سبز

٩٦/٠١/٠٢
داستان / راه یافته به مرحله نهایی

یاکریم

٩٦/٠١/٠٤
داستان / راه یافته به مرحله نهایی

تن‌های سرد

٩٦/٠١/٠٥
داستان / راه یافته به مرحله نهایی

هنوز عاشقم بود؟!

٩٦/٠١/٠٤
داستان / راه یافته به مرحله نهایی

فقط به خاطر مانی

٩٦/٠١/٠٣
یادداشت / راه یافته به مرحله نهایی

چهل سالگی

٩٦/٠١/٠٣
کار بزرگ پرسپولیس

نگاهی متفاوت به لیگ برتر ۹۵_۹۶

٩٥/١٢/٢٨
شعر / راه یافته به مرحله نهایی

یک جهان مقابل من

٩٦/٠١/٠٢
داستان / راه یافته به مرحله نهایی

دخترکی با چشمان آبی رنگ

٩٦/٠١/٠٣
شعر / راه یافته به مرحله نهایی

حجم نبودنت

٩٦/٠١/٠٢
شعر / راه یافته به مرحله نهایی

بهلول

٩٦/٠١/٠٣
داستان / راه یافته به مرحله نهایی

خرده‌شیشه‌های تردید

٩٦/٠١/٠٥
یادداشت / راه یافته به مرحله نهایی

انقلاب شکستن ظرف است

٩٦/٠١/٠٤
شعر / راه یافته به مرحله نهایی

شاه بی سپاه

٩٦/٠١/٠٢
داستان / راه یافته به مرحله نهایی

غریبه ها

٩٦/٠١/٠٥
داستان / راه یافته به مرحله نهایی

آیه های زمینی در تردیدهای ناگریز

٩٦/٠١/٠٣
تبلیغات
تبلیغات