
«یا علی، یاعلی، همینه قهرمان، بزنش، ولشنکن، ولشنکن، تو میتونی، فقط 10 ثانیه مانده و تمام و تمام.»
ایران با نمایشی مقتدارنه اولین طلای تاریخ سنگین وزن (+120) کشتی فرنگی را پس از 53 دوره به دست آورد و این کار قهرمانانه را کار کسی جز امیر علیاکبری نبود. علی اکبری آن روز خودش را با قهرمانی به ما معرفی کرد و هنوز اسم او در ذهنمان کم رنگ نشده بود که یک خبر همه ما را شگفت زده و ناراحت کرد؛ خبر کوتاه بود: امیر علی اکبری مادامالعمر محروم شد.
کشتیگیر سنگین وزن تیم ملی ایران که عنوان قهرمانی جهان را یدک میکشد، به خاطر استفاده از مواد نیروزا مادام العمر از حضور در میادین ورزشی محروم شد. وی قبل از این نیز یکبار به خاطر استفاده از مواد نیروزا محروم شده بود.
|| قهرمانی در دو وزن مختلف
این فرنگی کار 26 ساله پیش از این هم سابقه قهرمانی جهان را در کارنامه خود داشت، سال 2010 در وزن 96 کیلوگرم روی تشک حاضر شد و پس از شکست حریفان، اسم و رسمی بر سر زبانها انداخت. پس از آن بود که اولین دوپینگ این ورزشکار اعلام شد و وی برای دو سال از کشتی کنار گذاشته شد و المپیک 2012 را نیز از دست داد.
او اعتماد به نفس خود را از دست نداد و کمی بعد تمریناتش را ادامه داد به طوریکه چند ماه آخر محرومیتش در اردوهای تیم ملی حضور مییافت و گاهی تشنگی دوری از مسابقات به اندازهای او را تحریک میکرد که با یک وزن بالاتر از خود نیز مسابقه میداد.
همان زمانها بود که آذربایجانیها پیشنهاد وسوسه کنندهای به او دادند تا تابعیت این کشور را بپذیرد و امیر علی اکبری که تا یک قدمی این پیشنهاد رفته و پیش پرداخت را هم گرفته بود، منصرف شد و وطن خود را نفروخت و ترجیح داد زیر پرچم کشورش کشتی بگیرد. شاید آن روز فکر نمیکرد که برای پس زدن دست آذربایجانیها باید چنین هزینه گزافی پرداخت کند.
پس از بازگشت به ایران در حالی که طلای سنگین وزن بر گردنش بود، توسط مسئولان مورد استقبال قابل توجهی قرار نگرفت و در مقابل آن، کشور آذربایجان هدایا و جوایز فراوانی را به قهرمانان خود میداد. وقتی درباره این مسئله از وی پرسیدند گفت: «به هیچ وجه پشیمان نیستم. ضمنا خیلی خوشحالم كه در میانه راه از تابعیت كشور آذربایجان پشیمان شدم و برگشتم. چون طعم تلخ غربت را با تمام وجود چشیدم. واقعا خدا را شكر میكنم كه توانستم زود به این داستان خاتمه دهم و دوباره به كشورم بازگردم.»
|| ماده نیرو زا چه بوده است؟
«استروئید آنابولیک» مواد ممنوعهای بود که در آزمایش این ورزشکار مثبت اعلام شد. ترکیبات آنابولیک تاثیر کوتاه، میان و بلند مدت دارند و ممکن است ماهها در بدن ورزشکار باقی بماند و خیلی از ورزشکاران 20 روز، دو هفته یا پنج روز قبل از آغاز مسابقهها استفاده میکنند.
از خواص این ماده میتوان به شدت جنگندگی در رقابتها اشاره کرد که باعث میشود فرد با جسارت و حس حمله بیشتری کار کند. در واقع چون کارایی ورزشکار را افزایش میدهد جزو داروهای نیروزا قرار گرفته است.
|| ماجرای دوپینگ
این ملی پوش برای توضیحات پیرامون دوپینگ خود به برنامه «ورزش از نگاه دو» رفت و با چشم گریان از خود دفاع کرد و میان صحبتهایش نیز قهرماناني همچون بهداد سليمي، اميد نوروزي و فردين معصومي به صورت تلفني روي خط آمدند و ضمن تایید حرفهایش به اظهار همدردی با وی پرداختند.
علی اکبری مدعی است درد زانو و نياز بدنش به ماساژ در مسابقات مجارستان باعث شده تا به همان ماساژور قبلي تيم ملي ايران (که آن زمان ماساژور آذربایجان بوده) اعتماد کند تا ضمن ماساژ، زانوهاي مصدوم وی را بانداژ کند و در آخر قرصی را تحت عنوان دیکلوفناک از وی گرفته و مصرف میکند و احتمال میدهد قضیه دوپینگش از آنجا آب میخورد.
و حالا علیاکبری مانده و مدالی که باید پس دهد، زندگیای که باید بدون کشتی ادامه دهد و 30 درصد بدهیای که به عنوان پیش پرداخت از آذربایجان دریافت کرده بوده و قرار بوده با کمک محمد عباسی (وزیر اسبق ورزش) پرداخت کند اما وزیر ورزش عوض شد و امیر ماند و قولی که روی هواست!




